הבלוג של עינת רז

einatraz

עדכונים:

פוסטים: 81

עוקבים: 57

החל מיולי 2013

כשמתחשק לכם מאפה טעים ומזין שלא מצריך ספירת קלוריות עם כל ביס, כנסו למטבח ותכינו את מאפינס הכרובית הדיאטטי והטעים להפליא

08/05/2014

10300810_10201703348535757_106965118284986578_n[1]

“אני חייבת דיאטה!”…. מי שלא אמרה לפחות פעם אחת בחיים את המשפט הזה – שתקום. אצלי הוא שגור בפה מידי שעה, מידי יום – כל הזמן. הבעיה היא כאשר אוהבים לבשל (והרבה) ולאכול בו זמנית וחייבים למצוא מאכל שהוא גם טעים, גם מזין וגם ללא רגשות אשם.

מאפינס הכרובית הוא בדיוק המאפה הנכון בזמן הנכון, טעים, קליל, עשיר ולא צריך לספור קלוריות עם כל ביס.

אז מה צריך לשם כך?

כרובית בינונית חתוכה לפרחים קטנים

כרישה (החלק הלבן)

בצל בינוני קצוץ

3 בייצים

150 גר’ גבינת פטה 5% מגורדת

קוטג’ 5%

יוגורט 1.5%

1 כוס קמח מלא

1 כפית אבקת אפיה

מעט מוסקט

מל”פ

לעבודה –

את פרחי הכרובית מאדים או מבשלים במים עד שהיא מתחילה להתרכך. מסננים ונותנים לה קצת להצטנן.

10308877_10201703348615759_5607637490790397303_n[1]

בינתיים חותכים כרישה לטבעות ומטגנים עד שהיא שקופה .

קוצצים את הבצל.

מכניסים את פרחי הכרובית לקערה גדולה ובידיים מרסקים את הפרחים כך שיהיו חתיכות קטנות. מוסיפים את הכרישה המטוגנת ואת הבצל הקצוץ – ומערבבים.

10341990_10201703348575758_5497168754801677582_n[1]

מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים.

לתוך תבנית שקעים יוצקים בעזרת כף את הבלילה (אני משתמשת בתבנית סיליקון, הכי נוח להוציא את המאפינס כשהם מוכנים מתבנית הסיליקון).

10334394_10201703348495756_71344112437264195_n[1]

מכניסים לתנור שחומם מראש, 180 מעלות, 30 דק’.

סלט חסה ליד, ואנחנו מסודרות.

בתיאבון.

עוד מהבלוג של עינת רז

תצוגה מקדימה

המקלובה שתנצח כל ארוחה

הפעם החלטתי ללכת על קומבינציה. יש לי חברה טובה, מ', שבכל פעם שהיא הביאה למשרד את האורז של אמא שלה... נפלנו שדודים לרגליה (ולרגלי האורז). רבנו בינינו מי לוקח את הכף האחרונה....

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

אילו היית חי היום

אילו היית חי היום, היית בן 24 (כמעט), גבוה, שיער זהוב ועיניי שקד, יפה תואר, קסם של בחור ואני הייתי מביטה עליך בהערצה, כמו שאני מביטה על אחיך ואחותך והייתי מסננת מבין שפתותיי...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

עוף במרינדה שתמיד מצליח

  בפעם הראשונה שהכנתי עוף בתנור לפני 25 שנים זה יצא..... איך נגיד בלשון עדינה? קטסטרופה! (והייתי עדינה). עם שנים למדתי לחבב אותו והוא אותי עד שנוצרו בינינו יחסי ידידות ממש...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה