הבלוג של עינת רז

einatraz

עדכונים:

פוסטים: 94

החל מיולי 2013

עם הבורגול אפשר להכין המון דברים בשלל קומבינציות. הפעם החלטתי לצרף אותו לתבשיל של עדשים כתומות, בטטה ושאר ירקות והתוצאה בריאה, מזינה וממש קלה להכנה.

30/04/2014

10157347_10201662417112497_8812616759224539091_n[1]
הבת שלי לומדת למבחני הבגרות. שעות של שינון החומר, חברות שמגיעות ללמוד כאן בבית והרבה רצון לאכול… ככה זה כשלומדים וככה זה כשאמא “במקרה” בבית ורק מחפשת לפנק.

הבעיה בכל הסיפור היא שהיא רוצה שאכין לה אוכל מזין, בריא וכמובן טעים.
בעצם, כשאני חושבת על זה, למה בעיה? זה הכי כייף…

עם הבורגול קל מאוד לעבוד. 15 דק’ השרייה במים רותחים וניתן להשתולל איתו במגוון של קומבינציות: סלטים, תבשילים וכו’.

הפעם החלטתי לצרף אל הבורגול עדשים כתומות, בטטה ועוד מספר ירקות וכך התבשיל שהתבשל לו בזמן קצר היה בדיוק לפי הדרישות של התלמידה…. ואמא שלה.

אז למה שלא אשתף אתכם אם זה בריא, קל וטעים?

מרכיבים:

3 כוסות בורגול אחרי שהושרו במים רותחים וסוננו ממים מיותרים

2 כוסות עדשים כתומות (לאחר שהושרו מעט במים)

1 כרישה חתוכה לטבעות

2 גזרים מגורדים

1 קישוא גדול מגורד (או 2 קטנים)

1 בטטה לאחר בישול במים לריכוך – חתוכה לקוביות

4 שיני שום כתושות

2 כפות מחית עגבניות / רסק עגבניות (אני משתמשת במוצרים של MUTTI)

1 קופסת עגבניות חתוכות של MUTTI

מעט צ’ילי גרוס

1 כף זרעי כוסברה

1 כף כורכום

1 כף כמון

מיץ מלימון 1 קטן

מעט שמן זית

6-7 גבעולי פטרוזיליה קצוצה

מל”פ

אופן ההכנה:

את הבורגול משרים במים רותחים כ-15 דק’, ולאחר שהוא תופח ומתרכך שופכים אותו לתוך מסננת כדי שיהיה ללא מים מיותרים.

1902747_10201662417072496_5947535726598161956_n[1]

בינתיים מבשלים את הבטטה במים עד כמעט ריכוך (בפנים עוד קצת קשה), מסננים טוב מהמים וחותכים לקוביות.

מגרדים את הגזרים והקישוא.

10271474_10201662416992494_3377906018840763897_n[1]

במחבת גדולה מטגנים את הכרישה ולאחר ריכוך קצר מוסיפים את השום, הגזר המגורד, והקישוא המגורד. מערבבים עד שכל המרכיבים מתמזגים ומעט מתרככים.

10256803_10201662417032495_2516972476818074662_n[1]
מוסיפים את התבלינים: צ’ילי גרוס, זרעי כוסברה, כורכום, כמון ו-2 כפות מחית עגבניות ומערבבים.

מוסיפים 300-400 סמ”ק מים (לכיסוי מושלם של התבשיל ועוד קצת), מביאים לרתיחה, ומבשלים על אש קטנה כ- 18-20 דק’.

10153046_10201662417152498_1635714199875209317_n[1]

מסירים מהאש ומוסיפים מל”פ, את הבורגול, מיץ הלימון ומזליפים מעט שמן זית.

10152620_10201662418472531_6840478438928044720_n[1]

מערבבים הכל – ו… בתיאבון!!

 

עוד מהבלוג של עינת רז

תצוגה מקדימה

המקלובה שתנצח כל ארוחה

הפעם החלטתי ללכת על קומבינציה. יש לי חברה טובה, מ', שבכל פעם שהיא הביאה למשרד את האורז של אמא שלה... נפלנו שדודים לרגליה (ולרגלי האורז). רבנו בינינו מי לוקח את הכף האחרונה....

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

אילו היית חי היום

אילו היית חי היום, היית בן 24 (כמעט), גבוה, שיער זהוב ועיניי שקד, יפה תואר, קסם של בחור ואני הייתי מביטה עליך בהערצה, כמו שאני מביטה על אחיך ואחותך והייתי מסננת מבין שפתותיי...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

מאפינס כרובית ללא רגשות אשם

"אני חייבת דיאטה!".... מי שלא אמרה לפחות פעם אחת בחיים את המשפט הזה – שתקום. אצלי הוא שגור בפה מידי שעה, מידי יום – כל הזמן. הבעיה היא כאשר אוהבים לבשל (והרבה) ולאכול בו זמנית...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה