הבלוג של אוכל ורק אוכל :)

רק אוכל

אוהבת לאכול, החלטתי להיכנע לאמת. מתוקים, מלוחים, חריפים, חמצמצים, כל מה שטעים - אני אוכל! בתאבון...

עדכונים:

פוסטים: 5

החל מינואר 2015

ט”ו בשבט הגיע, חג לאילנות, וגם לנו כמובן :)
פירות יבשים הם תמיד חגיגת צבעים יוצאת מגדר הרגיל, בדרך מיוחדת שכזאת, כולם שמחים ומחייכים בט”ו בשבט, כנראה זו האווירה החגיגית.

השבוע חיפשתי אחר מתכונים לט”ו בשבט, כיוון שאני אוהבת לייבש את הפירות בעצמי, החלטתי שאני לא הולכת לצייר שקדייה מממתקי גומי או להשתגע עם טארטים במילוי פיצוחים בקרמל, זו יותר מידי עבודה ואת היום המשמח הזה כדאי לנצל ליצירה עם הילדים.

הגעתי למסקנה שלפירות יבשים יש טעם נהדר ובכל מתכון שישולבו הם רק ישדרגו אותו, ואכן מצאתי 2 עוגות שימשו אותי כקינוחים נפלאים לט”ו בשבט! חולקת איתכם את 2 המתכונים לעוגות ט”ו בשבט מצוינות, קלות להכנה וצבעוניות + כמה טיפים לייבוש פירות בבית.

האחת לילדים – עוגת ט”ו בשבט מסורתית בחושה עם פירות יבשים

ggg

למה בחרתי בה? כי אין, פשוט אין על עוגות בחושות! מי שעוקב אחרי וקרא את הפוסט הקודם שלי שעסק כולו בעוגות בחושות כבר יודע שמבחינתי זו אהבה ממבט ראשון – הפשטות בהכנתן קנתה אותי! ומה יותר כיך להכין מאשר עוגה בחושה קלה עם פירות יבשים? כזאת שכולם אוהבים בלי יוצא מן הכלל והיא חגיגית מספיק כשי להגיש לאורחים. עצה שלי – פשוט תכינו 2 מראש!

איך חידשתי? המתכון הרגיל מציע להוסיף צימוקים פאפאיה ומשמשים, נשמע נהדר רק שאצלי לא ממש אוכלים פאפאיה וגם די נמנעים ממשמשים, לעומת זאת בננות מיובשות, אגוזי מלך ותמרים ממש עובדים! ייבשתי את הבננות בעצמי ולאחר מכן קצצתי אותן גס, הוספתי אגוזי מלך קצוצים ותמרים מגולענים, כן, תמרים מגולענים שלמים! הילדים שלי חולים על תמרים והם מנשנשים אותם שלמים, כשהם גילו שמחכים להם תמרים שלמים בתוך הגועה השמחה הייתה גדולה!

למתכון המלא: עוגה בחושה לט”ו בשבט פשוט נהדרת

השנייה לגדולים – עוגת אגוזים מענגת במיוחד!

ooo

למה בחרתי בה? קודם כל היא יפה – היא ממש יפה! דבר שני העוגה מכילה את כל מה שמבוגרים אוהבים – אגוזים ושוקולד (ושלא ישקרו לכם) , העוגה מרשימה כי מי לא יתרשם מעוגה כל-כך אסתטית ויפה? והטעם מרשים לא פחות – העוגה מתוקה בדיוק במידה הנכונה, מרקם האגוזים פשוט חלומי והשוקולד שעוטף אותה משלים את הטעם המושלם! מדובר העוגה מוצלחת במיוחד שחייבים לנסות, אם לא לט”ו בשבט אז למאורע אחר!

מה חידשתי? אז במתכון המקורי כאמור מוסיפים אגוזי לוז ואגוזי מלך, אני הרשתי לעצמי להתפרע ולהוסיף גם צימוקים בהירים, גם כי מדובר בט”ו בשבט וגם כי הצימוקים בעוגה הם כמו קוביית קרח מרעננת, פוגשים אותם בביסים מסיימים והם מוסיפים חמיצות כזאת מענגת, מומלץ מאוד (רק שימו לב לא להגזים, חופן צימוקים מספיק בהחלט).

למתכון המלא: עוגת אגוזים חלומית לט”ו בשבט

 

ועל הדרך, כמה טיפים חשובים לייבוש פירות

ייבוש פירות הוא תהליך די קל. האתגר האמיתי הוא להכיר את שלבי ההכנה של פירות מסוימים לפני שמתחילים לייבש אותם. שלושה אלמנטים שיש לזכור לגבי ייבוש פירות הם: בשלות, תוספים טבעיים וחיתוך נכון.

בשלות: הצעד הראשון הוא לבחור בפירות אורגניים בשלים – תארו לעצמכם שאתם נוגסים באגס או תות בוסריים, לא תאהבו את הטעם נכון? אותו הדבר לגבי פירות יבשים – בחרו בפירות בשלים וודאו שאין עליהם כתמים.

תוספים טבעיים: ייבוש פירות מוצלח תלוי בתוספות הטעם שאתם מוסיפים לפירות שלכם! כמובן שאני מדברת על תוספים טבעעים בלבד. לפירות רכים כמו בננות  וגם לפירות בהירים כמו תפוחים למשל, יש נטייה להשחים בעת הייבוש, לכן מומלץ להשתמש בסוג של חומץ שישמור על צבעם.

  • תפוחים מתוקים – משרים במיץ לימון.
  • אפרסקים – משרים במשרה שמורכב מחצי מיץ לימון וחצי מיץ תפוזים.
  • בננות – משרים במיץ לימון.
  • אגסים – טובלים בחומץ לפני היישוב.
  • פירות אחרים כמו אננס, חמוציות, ענבים ותפוזים מכילים מספיק חומצה, כך שהם לא צריכים תוספות חומצה טבעיים.

חיתוך: חיתוך הפירות צריך להיעשות בצורה נכונה, את הפירות מנסים לפרוס בעובי שווה ככל האפשר. 

עוד מהבלוג של אוכל ורק אוכל :)

תצוגה מקדימה

3 עוגות מיוחדות וקלות להכנה שיעשו לכם טוב על הלב

אם גם אתם אנשים של מתוק בכלל ועוגות בפרט, אתם בטוח יכולים להבין את החשק העז הזה שפשוט אי אפשר לעצור, אני מדברת על החשק לעוגה טובה כמובן. לפעמים זה לא ממש משנה אם מדובר בעוגה בחושה, שוקולד, קצפת וניל או כל דבר אחר - כשזה מגיע...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

2 מתכונים לעוגות שוקולד כשרות לפסח שכיף לאכול

כל אמא עם ילדים יודעת שלא משנה איזו עוגה תגישי להם, גם אם זו העוגה הכי מושקעת שהכנת, הם מצידם יעדיפו את עוגת השוקולד הנצחית, זו עם הסוכריות הצבעוניות. ואני לא מאשימה אותם, האמת? שקשה מאוד להביס עוגת שוקולד טובה. אני מאוד...

תצוגה מקדימה

בחושות ואני - 3 מתכוני עוגות בחושות הכי פשוטות שרק אפשר

כשהייתי קטנה לא ממש הבנתי מה זה עוגות בחושות, עד שהסבירו לי שזה פשוט עוגות שבוחשים. כאלה שלא לוקחות יותר מידי זמן עבודה, בלי שלבים מיוחדים, בלי להקציף, לערבב, לשטח, לפורר וכל שאר מונחי האפייה. נשמע לי פשוט, אז התחלתי את המסע...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה