הבלוג של אוכל ורק אוכל :)

רק אוכל

אוהבת לאכול, החלטתי להיכנע לאמת. מתוקים, מלוחים, חריפים, חמצמצים, כל מה שטעים - אני אוכל! בתאבון...

עדכונים:

פוסטים: 5

החל מינואר 2015

בכל חמישי זה נראה כאילו כולם כבר מריחים את השבת. ההכנות בעיצומן, כולם חותכים, מקפיצים, מרתיחים ומערבבים, מכינים את הכל לקראת שבת המלכה.

לפי דעתי ההיררכייה המלכותית בשבת ברורה מאוד: יש את המלך (יין הקידוש), המלכה (שהיא העוגה כמובן) ויש את הנסיכים, הנסיכים הם סלטי השבת, אלו שמבדילים את ארוחת השבת משאר ימי השבוע. הם מוסיפים עניין, צבע וחיים לשבת. מה גם,  שלכל משפחה יש את הסלטים שלה, הסלטים שבני המשפחה הכי אוהבים. בכל שבוע אני מוצאת את עצמי מוקפת בצלוחיות הסלטים וחלה טובה על צלחתי, לא מנה ראשונה ואפילו לא מנה עיקרית – סלטים!

היום החלטתי לשתף 3 סלטים צבעוניים שלדעתי יוסיפו צבע וחיים לכל שולחן שבת, כאלה שלא יאכזבו אף פעם. הנה המתכונים המנצחים לסלטי שבת צבעוניים ומיוחדים:

#1 סלט אדום של עגבניות, רימונים ופלפל ברוטב רימונים מדהים!

סלט אדום

אני קוראת לו סלט רושם, הסלט הזה חייב להיות על כל שולחן שבת שמכבד את עצמו, ולו רק בשביל הצבע האדום העז שהוא מוסיף לשולחן. מדובר בסלט פשוט מאוד להכנה אבל גאוני! הוא משלב באופן מושלם את הטעם המתוק הזה של גרעיני הרימון עם טעם העגבניות ומיץ הלימון ושלא אתחיל לדבר בכלל על רוטב הרימונים. הוא גם הזוכה שלי למקום הראשון בקטגוריית סלטים יצירתיים! פשוט סלט מיוחד, מקורי ומעולה שצריך למצוא את דרכו לכל שולחן שבת (או אירוח).
מרכיב הנוק אאוט: רוטב רימונים מעולה שאגב הולך טוב עם מלא סלטים (סלט ירוק, שרי ומוצרלה ועוד..)

למתכון המלא: סלט רימונים, עגבניות ופלפלים ברוטב רימונים

#2 סלט חצילים בצ’ילי

חצילים

משהו בסלט הזה גורם לי לרצות לקום ולרקוד, למה? כי הוא כל-כך עשיר בטעמים ומשלב בתוכו את כל מה שטוב – חצילים מטוגנים, בלסמי, סויה, צ’ילי – בקיצור חגיגת טעמים. אני אוהבת למצוא מתכונים מוצלחים באמת. אחרי שטעמתי אותו בפעם הראשונה – הוא חזר בכל שבוע, לא מצליחה לוותר עליו. הוא מחליף את החצילים המטוגנים (והקצת משעממים) שהכנתי עד היום, הולך מעולה בכל מנה בה חצילים מטוגנים הולכים – בתוך סנדוויצ’ים, לצד אורז, ואפילו עם ביצת עין! נכון, הסלט הזה דורש קצת יותר – יש צורך לטגן את החצילים, אבל גם ככה עושים זאת כל שישי לא? בקיצור, שווה את המאמץ, שווה את הטרחה, לא תתחרטו ולו לרגע.
מרכיב הנוק אאוט: חומץ בלסמי! 

למתכון המלא: סלט חצילים בצ’ילי

 #3 סלט עשבי תיבול על מצע עגבניות דקות דקות

3

איזה קטע זה שאנחנו מוסיפים פטרוזיליה וכוסברה כמעט לכל מנה, אבל תמיד שוכחים שאפשר לאכול את עשבי התיבול גם בלי בישול מיוחד. יכול להיות שזה קרק רק לי, אבל אני מודה! שכחתי לגמרי מסלט עשבי תיבול טריים עד שראיתי את המתכון הבא – מדובר בסלט שהאיר את עייני, למה? כי אם לא חשבתי עליו לפני-כן כנראה שהייתי בחשכה. בלט כל-כך טרי, מרענן וקיצי שמתאים (אשכרה!) לכל ארוחה.. 10 דקות עבודה על השעון, קצת צילחות של אלופים ויש לנו גינת ירק על השולחן, וכן, יש לה גם טעם מדהים הודות למצע העגבניות הגאוני, בצל סגורל ורוטב פשוט אך מושלם.
מרכיב הנוק אאוט: מצע פרוסות עגבניה דקות דקות.

למתכון המלא: סלט עשבי תיבול על מצע עגבניות

עוד מהבלוג של אוכל ורק אוכל :)

תצוגה מקדימה

3 עוגות מיוחדות וקלות להכנה שיעשו לכם טוב על הלב

אם גם אתם אנשים של מתוק בכלל ועוגות בפרט, אתם בטוח יכולים להבין את החשק העז הזה שפשוט אי אפשר לעצור, אני מדברת על החשק לעוגה טובה כמובן. לפעמים זה לא ממש משנה אם מדובר בעוגה בחושה, שוקולד, קצפת וניל או כל דבר אחר - כשזה מגיע...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

2 מתכונים לעוגות שוקולד כשרות לפסח שכיף לאכול

כל אמא עם ילדים יודעת שלא משנה איזו עוגה תגישי להם, גם אם זו העוגה הכי מושקעת שהכנת, הם מצידם יעדיפו את עוגת השוקולד הנצחית, זו עם הסוכריות הצבעוניות. ואני לא מאשימה אותם, האמת? שקשה מאוד להביס עוגת שוקולד טובה. אני מאוד...

תצוגה מקדימה

בחושות ואני - 3 מתכוני עוגות בחושות הכי פשוטות שרק אפשר

כשהייתי קטנה לא ממש הבנתי מה זה עוגות בחושות, עד שהסבירו לי שזה פשוט עוגות שבוחשים. כאלה שלא לוקחות יותר מידי זמן עבודה, בלי שלבים מיוחדים, בלי להקציף, לערבב, לשטח, לפורר וכל שאר מונחי האפייה. נשמע לי פשוט, אז התחלתי את המסע...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה