הבלוג של מורן מישל

בא לי משהו

לפני שהיו לי 5 ילדות ניצלתי עד תום את הגנים הצרפתיים שלי לבישולים מורכבים שמפילים את הלסת. היום, הרבה יותר הגיוני להשוויץ במה שנראה מיליון דולר אבל לוקח גג רבע שעה הכנה. טוב, לפעמים קצת יותר, אבל בחיי שזה רק נראה מסובך

עדכונים:

פוסטים: 10

עוקבים: 4

החל מאוקטובר 2016

איך אפשר להפוך את המרק הכתום אהוב הילדים למנה מופלאה ומפנקת למבוגרים, שאפילו מתאימה להגשה לצד קוקטייל?

22/01/2017

selek_heart
כשהייתי ילדה אמא שלי היתה מכינה מרק ירקות טחון. הוא היה כתמתם יחסית למרקים אחרים, אז קראנו לו כתום, אבל מי ידע אז מה זו בטטה? או דלעת? אלה לא מצרכים שהיו במקרר הביתי הממוצע, אבל היה המון גזר שה כתים את המרק ולכן הכי אהבתי אותו.

היום, כשכל הכתומים זמינים לנו, אם יש מנה שלא צריך בשבילה מתכון זה מרק כתום.
לוקחים את כל הכתומים, או מה שיש מהם בבית, שמים בסיר, מכסים במים, מוסיפים טיפה תבלינים וקדימה על האש ומהר מהר לטחון. וגם היום זו אחת מהמנות האהובות ביותר על ילדים, עד שלפעמים קצת יוצא לי הכיף ממנה מרוב שהיא ״ילדית״.

ביום ההולדת שלי חגגתי עם קבוצת חברות יום הולדת פלפלי למדי, וכדי לחמם את הערב החלטתי לפתוח במנה מחממת ואהובה, אבל עם טוויסט קטן.
למרק הכתום האהוב עליי כבר שנים הוספתי לב של סלק, כזה שגם עושה יפה בצלחת וגם עוקץ בהפתעה בלשון.
טוויסט קטנטו שהפך את המרק למנה מושלמת לצד קוקטייל על בסיס וודקה במקום ויטמינצ׳יק.

אז הנה, ככה מכינים מרק כתום עם לב של סלק:

מצרכים:
למרק הכתום
2 בטטות
1/2 חתיכת דלעת
1/2 דלורית
2 בצלים גדולים
4 גזרים
סלק צהוב (אם יש – מוסיף טעם אדמתי נפלא)
3 שיני שום
2 ס״מ שורש ג׳ינג׳ר טרי
2 גבעולי סלרי בהירים מהלב של הצרור
1/4 כפית פפריקה
כפית כורכום
1/4 כפית קינמון
1/4 כפית כמון
כפית מלח
מעט פלפל לבן
1/2 פחית קרם קוקוס
2 כפות שמן זית

ללב הסלק 
סלק יפה וגדול
פלפל שחור גרוס גס

orange vegies
להכנת המרק:
מטגנים רבעי בצלים בשמן זית עד ההזהבה קלה
מוסיפים את שיני השום שלמות להקפצה קלה
מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים עד שהריח עולה
מוסיפים את כל הירקות חתוכים לחתיכות גדולות
מוסיפים מים עד כיסוי הירקות  - לא מעל הירקות
לבשל על אש בינונית עד רתיחה
להוריד את גובה האש עד לריכוך הירקות
מרסקים את כל המרק בעזרת בלנדר מוט
לאחר קבלת מרקם חלק מוסיפים את קרם הקוקוס וטוחנים עוד דקה עד קבלת צבע אחיד
להכנת לב הסלק: 
עוטפים את הסלק בנייר אפיה ומעליו בנייר כסף
אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות למשך כשעה עד לריכוך
קולפים את הסלק
מרסקים בבלנדר מוט על 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אם צריך מוסיפים 2-/3 כפות מים
(מתקבלת מחית סלק חלקה וחרפרפה)

selek vegies
להגשה: 
יוצקים מלוא הצלחת מרק כתום
בעזרת כף מסדרים במרכז הצלחת שני פסים מאורכים של מחית הסלק שמתחברים לצורת לב
בוזקים מעט שמן זית
אפשר לקשט גם בגרעיני דלעת ואחרים

* נפלא להגיש לצד קוקטייל עם טעמים לימוניים וחרפרפים

אהבתם? 
למה שלא תעקבו אחרי לקבלת מתכונים נוספים? כולה לקפוץ שניה לראש הדף ולסמן ״עקוב אחרי״, ותקבלו התראה בכל פעם שבא לי משהו 

עוד מהבלוג של מורן מישל

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

מאפינס תרד חייזריים

יום אחד, כשניגשתי אל הפח בחדרה של מספר 2 בניסיון לאתר את הגורם לריח המוזר שעמד בחלל החדר, מצאתי גוש ירוק ובלתי מוסבר נח בפח. יכולתי להישבע שמדובר בצורת חיים שעין אדם טרם...

תגובות

פורסם לפני 1 year

תגובות

פורסם לפני 2 weeks

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה