הבלוג של ד״ר ליאת אדרי

מדעי החיים הבריאים

אני מדענית מומחית בבילוגיה רפואית. בעלת תואר שלישי בנוירוביוכימיה, פוסטדקטורט בביולוגיה תאית והתפתחותית בבית ספר לרפואה, אוניברסיטת תל אביב. פוסטדוקטורט נוסף ממדעי המוח במכון וייצמן ובקיצור דוקטור לביולוגיה רפואית.... +עוד

אני מדענית מומחית בבילוגיה רפואית. בעלת תואר שלישי בנוירוביוכימיה, פוסטדקטורט בביולוגיה תאית והתפתחותית בבית ספר לרפואה, אוניברסיטת תל אביב. פוסטדוקטורט נוסף ממדעי המוח במכון וייצמן ובקיצור דוקטור לביולוגיה רפואית. אני מרצה על בריאות ממגוון היבטים מדעיים, לשם פיתוח מודעות להתנהלות בריאה המשלבת תזונה, מדעי המוח, מדעי הרפואה, מדעי ההתנהגות ובודהיזם. מנהלת מחקרים קלינים ברפואה משלימה ועושה דיקור סיני כשצריך. לצד הידע הרב והמגוון, יש לי יכולת ונסיון רב בהנגשת שפה מדעית גבוהה בקיצור מדעי החיים הבריאים.

עדכונים:

פוסטים: 76

החל מדצמבר 2014

אצת וואקמה מחברת בין הירקות שיש לנו בדרך כלל במקרר (גזר, מלפפון,אבוקדו) לבין אגוזים ופירות יבשים לתענוג חושים אסייתי בפה

16/01/2019

אצות ותכולת היוד שבהם נקשרות בעיקר לבריאות בלוטת התריס וההורמונים שלה.
אך ישנם מאמרים המצביעים על עלייה בתאי מערכת החיסון. ובימי החורף הקרים האלו  כדאי לחזק את מערכת החיסון להגן על הגוף ממחלות החורף.

את הוואקמה אפשר לקנות בכל סופר שיש לו מדף של מוצרים מהמזרח ומחיר חבילה 9.99-14.9₪
ממליצה לקחת חופן לשטוף היטב מספר פעמים
(בכל זאת אצה שגדלה במים ויכולה לספוח ארסן בדומה לאורז)

לאחר השטיפה, אני משרה במים עוד 10 דקות ושוב שוטפת.

כפי שתראו בתמונות הבאות הקסם מתרחש ומהאצה יבשה, מקבלים מוצר אחר לגמרי, אצה רחבה בצבע ירוק בקבוק.

 

כפ  IMG_0871 IMG_0872

לוקחת 2 מלפפונים שבימים רגילים הויכוח הנצחי עם בעלי וב הוא לקלף או לא לקלף? זאת השאלה אני טוענת שכל הבריאות נמצאת בקליפה, כמות גדולה של תאית של כלורופיל מנקה לנו טוב טוב את צנרת המעי. ואילו הטיעון של בעלי הוא: ככה אמא שלי עושה בבית. אם טיעון כזה מלומד קשה להתווכח.

בכל מצב במתכון הזה אני אכן מקלפת את הקליפה , וגם את שאר המלפפון , ככה גם עם הגזר.

מוסיפה שברי אגוזים , פקאן ,אגוזי מלך, (קשיו הולך מצויין גם), חמוציות יבשות אני אוהבת להשתמש בגולדן ברי מלאות בויטמינים ומינרלים, והן ללא סוכר, החמוציות הרגילות ללא סוכר ממותקות במיץ תפוחים וזה עדין סוכר.

IMG_0870 IMG_0869

מוסיפה אבוקדו, מלח ולימון

IMG_0875

לסיכום המתכון:

2 מלפפונים

1 גזר

חופן וואקמה

חופן אגוזי מלך, פקאן – לשבור מעט

אבוקדו

קורט מלח הימלאיה

לימון

אופןי ההכנה:

את וואקמה לשטוף טוב מספר פעמים,

קלפו את המלפפון והגזר לרצועות, את האבוקדו חיתכו לרצועות , ערבבו הכל יחד עם האגוזים והחמוציות

בתיאבון

אפשרות נוספות בימים הקרים הללו אני מוסיפה למרקים אצת וואקמה.
לא רק של המבוגרים גם של הילדים (איום קטן אחד על כך שאם הם חולים לא ניסע לחרמון, גומר את כל הצלחת, אצלי לפחות).
ילה תהנו מהחורף

IMG_0765
***אנשים הלוקחים תרופות לבלוטת התריס או סובלים ממחלות הקשורות לבלוטה יש להתייעץ קודם עם איש מקצוע.

ד״ר ליאת אדרי phd

עוד מהבלוג של ד״ר ליאת אדרי

תצוגה מקדימה

פלא, החיים האלה הם פלא!

השבוע ראיתי את הסרט בהקרנת בכורה וזאת לאחר שבכורתי בת ה11 התלהבה מהספר וביקשה לקרוא את ההמשך- תופעה נדירה בביתנו. בדרך כלל אני מעדיפה לקרוא ולא לראות סרט אך, מבלי לדעת על תוכנו של הסרט הלכנו לצפות בו. ...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

תוכנית חיסכון בריאותית לכל ילד

בימים אלו שכולם עסוקים בתוכנית חיסכון לכל ילד, אני רוצה להעלות את הנקודה מבחינה בריאותית. אחד הויכוחים עתיקי יומין המפורסמים ביותר הוא מה משפיע יותר גנטיקה או סביבה ? כמדענית אני מאמינה  שהמחקר המדעי הוא הבסיס לרפואה...

תצוגה מקדימה

רופא הכפר איפה אתה היום?

רופא הכפר המסור, ז'אן פייר שהרי הוא השחקן המוכשר פרנסואה קלוזה, שראינו אותו ב״מחוברים לחיים״.  ובכן הרופא הוותיק והמסור מטפל בפציינטים שלו יום ולילה, נוסע מרחקים ארוכים כדי להציע את עזרתו המלומדת.   ברקע ז'אן פייר מגלה...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה