הבלוג של דורית יצחק

dorititzhak

בוגרת תואר ראשון Bsc בביולוגיה (אונ' תל אביב) ולימודי רפואה סינית בקמפוס ברושים שבאוניברסיטת תל אביב בעלת קליניקה לרפואה סינית דיקור, צמחי מרפא ותזונה ברמת אביב.

עדכונים:

פוסטים: 24

עוקבים: 4

החל מינואר 2017

לפי הרפואה הסינית עונת האביב מקושרת לאלמנט העץ ולכבד. זה הזמן להוציא לפועל רעיונות שהתגבשו בנו, לתת דרור ליצירתיות וכמו האביב להתחדש ולפרוח. ממש כשם שהצמחים פורצים בתקופה זו מבטן האדמה והפריחה היפה נראית בכל פינה ,אפילו בעלי החיים יוצאים בתקופה זו לתור אחרי מזון ולהתרבות גם אנחנו כחלק מהסביבה בה אנו חיים צריכים לפרוץ, להתחדש ולהתנקות.

האביב זה הזמן לעשות סדר  גם בסביבה שלנו (חג פסח מתקרב) וגם בגופנו ועל הדרך אנחנו משילים כמה קילוגרמים מיותרים ומגיעים לקיץ קלילים יותר , העור מרגיש ונראה טוב יותר, אנחנו הופכים רעננים וערניים יותר.

ניקוי האביב מבוסס על תזונה קלה המורכבת בעיקר מירקות ירוקים , מזון טרי ובסיסי ללא יצירת עומסים על הכבד, שאחראי על סינון רעלים וכך אנו מאפשרים לכבד ולגוף כולו להתחזק ולחדש את עצמו .

אורז עם מש – ארוחה שהיא בסיסית, קלילה אך שלמה מבחינת ערכים תזונתיים

שעועית המש היא קלה לעיכול עשירה בחלבון , סיבים תזונתיים ויטמינים, ברזל ומינראלים .

ברגע שמנביטים אותה, הנבטת קטניות הופכת את הקטניה ובייחוד את החלבון שבה לזמין וקל יותר לעיכול ומאפשרת ספיגה טובה יותר של המינרלים שבקטניה. בתהליך הנביטה נוצרים גם חומרים נוספים שאין בזרע היבש, ביניהם נוגדי חמצון וויטמין C שבין השאר מאפשר ספיגה טובה יותר של הברזל המצוי בקטניות.

 בתבשיל אני משתמשת בהרבה ירק שמלבד היתרון התזונתי המובהק של כל הירוק הזה , הוא מוסיף המון טעם ויופי למנה.

פטרוזיליה, שמיר וכרישה

פטרוזיליה, שמיר וכרישה

אז מה צריך?

כוס מאש – שהשרנו לפחות שלוש שעות במים ועדיף מונבטת

כוס אורז – שטוף היטב היטב וגם אותו השריינו כ – 3 שעות במים

ירק – פטרוזיליה, שמיר וכרישה – קצוצים

כורכום

מלח ופלפל

הירק הקצוץ

הירק הקצוץ

אופן ההכנה :

  1. מבשלים את שעועית המש בסיר עם מים רותחים כעשרים דקות, להתרככות. מסננים.
  2. מבשלים את האורז עם מים רותחים וכפית מלח כ – 8 דקות עד שהאורז חצי מבושל מסננים את המים .
  3. בסיר שמים מעט שמן עם מלח, פלפל וכורכום מוסיפים לשמן חצי כוס מים וכאשר מגיע לרתיחה מעבירים לכוס כ-2/3  ומשאירים בסיר 1/3.
  4. מחזירים לסיר  את האורז המש וכל הירק .
  5. עוטפים את מכסה הסיר במגבת ומבשלים על אש קטנה
  6. אחרי חצי שעה שופכים את 2/3 הנוזל שבכוס ומבשלים עוד ½ שעה על אש קטנה

 בריאות בצלחת

אורז עם מש

אורז עם מש

 

סרטון קצר מהמטבח שלי בו אני מכינה אורז עם מש :

embedded by Embedded Video

אני חייבת בהזדמנות זו להמליץ לכם על סלט קינואה נפלא שמתאים גם הוא לעונה זו של האביב – הסלט שיציל לכם את הכבד

וסלט אביבי נוסף לחיזוק הדם – סלט עדשים ורימונים 

לעוד טיפים אתם מוזמנים לעמוד הפייסבוק שלי  צמחים ומחטים – רפואה סינית 

לצפיה ב VLOG הראשון שלי , בו אני מסבירה על הכנת אורז עם מש היכנסו לערוץ היוטיוב שלי

 

עוד מהבלוג של דורית יצחק

תצוגה מקדימה

אוכל, סקס ולישון

יש לי וידוי קטן... אני שונאת לבשל, פשוט לא נהנית מכל ההתעסקות הזו עם אוכל . לבשל היא מבחינתי עוד מטלה כמו לנקות או לסדר . תמיד כשאני צופה בתכניות בישול לא ברור לי על מה התחרות?  מי מבשל יותר יותר טוב? זה מבחינתי כמו להתחרות...

תגובות

פורסם לפני 9 months
תצוגה מקדימה

אורז פרסי עם תאדיג תפוחי אדמה

היינו משפחה פרסית ברמת אביב. לא הרגשתי שום דבר שונה, אפילו שבביתי התנגנו ניגונים שונים, אפילו שהורי דיברו ביניהם בשפה שונה ואפילו שהריחות בבית היו שונים – לא הרגשתי שונה. בזמן שבבתים אחרים הכינו תה משקיות רק כשקר מאוד או...

תגובות

פורסם לפני 8 months
תצוגה מקדימה

סלט עדשים ורימונים לחיזוק הדם

היא הגיעה אליי לקליניקה עייפה ומדוכדכת,  החיים "כבדים" עליה,  רופא המשפחה יעץ לה לפנות לפסיכיאטר והוא המליץ על נטילת תרופות. רגע לפני, החליטה לנסות טיפול "טבעי" והגיעה אליי. "קשה לי להירדם , ואז קשה לי לקום, השיער נושר,יבש,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה