הבלוג של דורית יצחק

dorititzhak

בוגרת תואר ראשון Bsc בביולוגיה (אונ' תל אביב) ולימודי רפואה סינית בקמפוס ברושים שבאוניברסיטת תל אביב בעלת קליניקה לרפואה סינית דיקור, צמחי מרפא ותזונה ברמת אביב.

עדכונים:

פוסטים: 43

החל מינואר 2017

היהודים באיספאן שמרו על המסורת היהודית באדיקות. הם בירכו על הלחם, ערכו קידוש בערב שישי והבדלה במוצאי שבת, הקפידו על כשרות וצעקו בהתרגשות בליל הסדר “בשנה הבאה בירושלים הבנויה” . הם היו ציונים וחלמו על ירושלים ועל היום שיחזרו לחיות בארץ הקודש . אימי מספרת שסבי סיפר בקול רועד ודמעות בעיניים על ירושלים ועל כך שצריך לחזור לשם.

הורי נישאו בטהרן והיו הראשונים מכל המשפחה לעלות לארץ ישראל. הם נתקלו במציאות לא פשוטה,  אך אהבו את אדמת הקודש. עד היום, כשאימי מגיעה לירושלים צמרמורת עוברת בכל גופה ובכותל מברכת את כולם גם את מי שלא מכירה.

הורי השתרשו בארץ ושפת ילדיהם היא עברית. אך המסורת והזיכרונות מאיספאן ,את הורי לא עוזבים. המקומות היפים שכנראה לעולם לא נבקר בהם:  נחלי המים, הפארקים והמבנים המיוחדים מתוארים על ידם וזה מרגיש כאילו אנחנו שם.

והאוכל בניחוחות כל כך מיוחדים, שמחברים למקומות רחוקים עטופים בגעגועים. הטעם המיוחד של תבשיל גדוש בירק  מאפיין  את בית הורי  – בית בישראל שמתגעגע לאיספאן .

קבאב בראנג’י – הוא קציצת בשר עם אורז גדוש בירק המתכון הוא פשוט והטעם חלומי הריח מבשם את כל הבית ולמעשה את כל השכונה .

פטרוזיליה, שמיר וכרישה

פטרוזיליה, שמיר וכרישה

אז מה צריך כדי להכין קבאב בראנג’י :

1 חבילה של פטרוזיליה

1 חבילה של שמיר

1 כרישה

250 גרם בשר הודו טחון

250 גרם בקר טחון

1 בצל טחון

1 בצל חתוך לקוביות

1 כוס אורז בסמטי

5 תפוחי אדמה קלופים

1 כף מלח

1 כפית כורכום

פלפל

אופן ההכנה :

טוחנים את הירק במעבד מזון .

הירק קצוץ מחציתו לבשר ומחציתו מוסיפים בסוף הבישול

מערבבים חצי מכמות הירק עם הבשר, הבצל הקצוץ , מלח, כורכום ופלפל .

שוטפים היטב את האורז ומוסיפים לעיסת הבשר עם הירק ולשים היטב .

בסיר גדול מאדים  בצל חתוך לקוביות עם מעט שמן יוצרת מהבשר כדורים ומניחים אותם בסיר, על הבצל מסודרים וצפופים.

IMG_1828 (800x600)

מכסים את הסיר במים, מוסיפים מעל מלח, פלפל וכורכום.

חותכים את תפוחי האדמה לרבעים /שמיניות ושמים אותם מעל הקציצות

סוגרים את הסיר, מביאים לרתיחה ואז מבשלים עוד חצי שעה על אש קטנה .

מתבשל פה משהו טעים

מתבשל פה משהו טעים

ובסוף מוסיפים את הירק הקצוץ שנשאר ומבשלים עוד כ 10 דקות על אש נמוכה

IMG_1878 (800x600)

התמונות הן מהמטבח של אימי , חבל שאי אפשר לצלם את הריח

IMG_1886 (800x481)

סרטון מהמטבח של אמא: הכנת קבאב בראנג’י שלב אחר שלב 

embedded by Embedded Video

עוד מהבלוג של דורית יצחק

תצוגה מקדימה

בואו נדבר רגע על דיאטה

דיאטה ביוונית פירושה אורח חיים . לאחרונה מגיעים אליי מטופלים ומטופלות שמבקשות ממני את נוסחאת הפלא – לרדת הרבה במשקל ומהר . הם ניסו הכל, ספרו נקודות, שתו מיצים והקיאו...

תצוגה מקדימה

פנינה רוזנבלום – איך לבנות אימפריה בעשר אצבעות – מטופחות

התישבתי מולה, המומה,  עומדת מולי אשת עסקים חזקה ונחושה , אשת עסקים שמדברת על עבודה קשה, על בניית עסק, שמגלגל מליונים ושיושרה והגינותה הם הנכסים היקרים ביותר שלה, שבזכותם לא נפלה, גם ברגעים קשים. אישה המקפידה על אורח חיים...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

זה רק אני וה SUP שלי

קבענו להפגש מוקדם בבוקר, כיוונתי שעון אך האדרנלין העיר אותי חצי שעה קודם. הכנתי שייק בננה עם עלים ירוקים תמר ו 3 אגוזים – כדי לקבל בוסט של אנרגיה  ויצאתי לכיוון חוף הרצליה. אין דרך נפלאה מזו,  לפתוח את היום :בים,  באוויר...

תגובות

פורסם לפני 7 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה