הבלוג של דורית יצחק

dorititzhak

בוגרת תואר ראשון Bsc בביולוגיה (אונ' תל אביב) ולימודי רפואה סינית בקמפוס ברושים שבאוניברסיטת תל אביב בעלת קליניקה לרפואה סינית דיקור, צמחי מרפא ותזונה ברמת אביב.

עדכונים:

פוסטים: 39

עוקבים: 14

החל מינואר 2017

כאשר מגיעה אליי מטופלת לקליניקה ומסבירה לי שאין לה זמן להתעסק במטבח , עם בישולים וכל הבריאות הזו אני מראה לה’ איך ברגע אפשר להכין ארוחה טעימה, בריאה ומשמחת

09/06/2018

נגיד ואת סובלת מכאבי מפרקים, כאבים חזקים שאינם מרפים . הם אף הפכו לבלתי נסבלים, קשה להרים אפילו את תיק היד שלך .

נגיד, ואת סובלת מכאב ראש. אבל כזה שמשתק אותך ליום שלם. כזה שאפילו 2 אקמול ו 3 אדוויל לא עוזרים.

נגיד, ואת סובלת מעצירות. את מתיישבת ומרגישה שהכל תקוע , שהמערכת פשוט לא עובדת .

יש עוד הרבה מחלות : סכרת, לחץ דם, כולסטרול גבוה

ואז הולכים לרופא והפתרון הוא בדרך כלל כדורים – להוסיף גורם חיצוני לגוף, מבלי לשנות דבר באורח החיים.

השאלה היא, האם באמת צריך רק להוסיף לגוף מבלי לשנות כלום ? האם כך נגיע לבריאות ורפואה מכל כאב?

הבריאות קיימת בכולנו, הכאבים הם דרך בריאה של הגוף לאותת לנו , שאנחנו לא מספיק קשובים לו , שחסר משהו או שצריך להפטר מהרגל שמפריע לנו להיות בריאים.

מזון בריא, מחומרי גלם איכותיים ושפע של פירות וירקות – זאת התחלה מצוינת

אבל אורח חיים בריא – זה הרבה מעבר למזון איכותי. זה שינה איכותית בשעות שנכון לנו לישון. זה תנועה – הגוף שלנו זקוק לתנועה כדי שתהיה זרימה נכונה של דם לאיברים ועוד פרמטרים שביחד אנו קוראים להם “אורח חיים בריא”

אורח חיים זה הבחירה היומיומית שלנו – לעשות מה שבאמת בריא ונכון לנו נפשית ופיזית.

כאשר מגיעה אליי מטופלת לקליניקה ומסבירה לי שאין לה זמן להתעסק במטבח , עם בישולים וכל הבריאות הזו

אני מראה לה , איך ברגע אפשר להכין ארוחה טעימה, בריאה ומשמחת .

סלט עוף וכרוב

לסלט צריך :

חצי כרוב לבן

100 גרם שבבי שקדים קלויים דקה על המחבת

IMG_8067

לרוטב:

3 כפות שמן זית  שמן זית

  3 כפות  חומץ תפוחים

1 כף  סילאן טבעי

3 כפות סויה

לעוף :

חזה עוף

מלח

פלפל

לרוטב מעל חזה העוף:

2 כפות שמן זית

1 כפית דבש / סילאן

2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק (אפשר “שן” של דורות)

2 כפות בזיליקום קצוץ דק (אפשר “שן” של דורות)

1 שן שום (אפשר של דורות)

כפית גינג’ר טחון (אפשר של דורות)

  • מאוד מקל כשיש בבית חבילות עשבי תיבול של  דורות , הופך את ההכנה למהירה וקלה.

אופן ההכנה:

שוטפים את הכרוב היטב  ופורסים לרצועות דקות.

IMG_8073

מכינים את הרוטב: שמים בצנצנת זכוכית את כל מרכיבי הרוטב, סוגרים היטב ומנערים כמה שניות. מוזגים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב.

מפזרים מעל את שבבי השקדים

להכנת העוף :

מחממים מחבת פסים עם כף שמן זית

מניחים את חזה העוף בשלמותו

צורבים אותו,  כמה דקות מכל צד עד להשחמה .

מתבלים במעט מלח ופלפל

חותכים את העוף לרצועות

IMG_8077

מערבבים היטב את הרוטב , שמעל העוף (יוצא ירוק מהמם)

ועכשיו: מניחים את העוף על הסלט , מעל העוף את הרוטב הירוק

IMG_8081

צ’יק צ’ק , ארוחה עם סיבים , מלאה  במינרלים ויטמינים וחלבונים

 IMG_8078

עוד מהבלוג של דורית יצחק

תצוגה מקדימה

אוכל, סקס ולישון

יש לי וידוי קטן... אני שונאת לבשל, פשוט לא נהנית מכל ההתעסקות הזו עם אוכל . לבשל היא מבחינתי עוד מטלה כמו לנקות או לסדר . תמיד כשאני צופה בתכניות בישול לא ברור לי על מה התחרות?  מי מבשל יותר יותר טוב? זה מבחינתי כמו להתחרות...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

4 ילדים ואמא אחת בוחרים בגדי ים

ככה זה, כשיש בבית 2 מתבגרות,  הקיץ בפתח וכל הבגדים/ בגדי הים  "התכווצו" להם והן עומדות מול הארון וצועקות "אמא! אין לי מה ללבוש" ואני באה מיד ומנסה לחלץ כמה בגדים אבל יודעת שבאמת אין מה ללבוש והבנות התארכו לאורך ולרוחב במהלך...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה