הבלוג של דורית יצחק

dorititzhak

בוגרת תואר ראשון Bsc בביולוגיה (אונ' תל אביב) ולימודי רפואה סינית בקמפוס ברושים שבאוניברסיטת תל אביב בעלת קליניקה לרפואה סינית דיקור, צמחי מרפא ותזונה ברמת אביב.

עדכונים:

פוסטים: 41

עוקבים: 14

החל מינואר 2017

חג שבועות בפתח ואני מתחילה כבר להזיע , הפשלתי שרוולים, נכנסתי למטבח עם מתכון ויצאתי עם מנת פסטה נהדרת

14/05/2018

היא הודיעה לי חגיגית שהשנה היא לא מארחת

שהשנה הזמינו אותה לארוחת חג, השנה היא האורחת

הסתכלנו האחים אחד על השני המומים. אז מה נאכל? מי יכין? איך מכינים ארוחת שבועות לכל כך הרבה אנשים? עם מנת פתיחה, עיקרית, קינוחים וסלטים מגוונים. איך היא נוטשת אותנו ? ילדיה בשר מבשרה, מילא אותנו , מה עם הנכדים?

המטרה : להכין ארוחה איכותית מבלי לעמול שעות במטבח.

מטרה נסתרת : להראות לאמא שלי שגם אני יודעת להרים ארוחה ושבכלל לא נעלבתי

מטרה עליונה : שכולם יהנו מהארוחה ויספרו לה שהיה טעים וחגיגי.

הכנות: לדעת מה כל אחד אוהב + התחשבות בסועדים. יותר מסובך ממה שחושבים במשפחה כה גדולה יש מהכל : טבעונים , רגישים ללקטוז, רגישים לגלוטן ורגישים לארוחות משפחתיות.

הכנות נפשיות : לנשום עמוק : זה בסה”כ 8 מבוגרים ו 15 ילדים , זה לא מבחן ואני לא באודישן למאסטר שף .

הכנות במטבח : יש לי שבוע להפוך את ארבעת ילדיי לשפני נסיון . כל יום ננסה עליהם מתכון חדש

ולמה אני מספרת לכם את כל זה?

כי אתמול ניסיתי עליהם מתכון בהשראת רותם ליברזון , זה היה טעים – הילדים טרפו והלב שלי רקד משמחה כשראיתי אותם אוכלים מהירוק הזה .

זאת מנת פסטה מתאימה בדיוק לשבועות : קלה להכנה אך נראית כאילו הזעתי במטבח יום שלם.

אז מה צריך :

חבילת פסטה ( אני בחרתי פסטת רומו המיוצרת באטליה , היא איכותית ומשתלבת נהדר עם הרוטב פסטו)

ברוקולי אחד מפורק לפרחים

300 גרם שעועית ירוקה שטוחה

5 גבעולים של בצל ירוק (החלק הלבן והירוק ) שטופים וחתוכים .

IMG_7710

אופן ההכנה :

שוטפים את השעועית הרחבה , קוטמים את הקצוות וחותכים אותה באלכסון באורך 2-3 ס”מ

מפרידים את פרחי הברוקולי

את השעועית הירוקה מכניסים לסיר עם מים רותחים ל 5 דקות ואז את הברוקולי  ל 3 דקות   (לא יותר כדי שישארו קריספיים) .

מכינים את הפסטה לפי ההוראות ע”ג האריזה , בחרתי רומו רדיאטורי בגלל הצורה המיוחדת שלה

מוסיפים את השעועית והברוקולי

לרוטב פסטו :

צרור בזיליקום גדול וטרי

2 שיני שום גדולות

¼ כוס צנוברים

½ כוס שמן זית

מלח ופלפל

להכנת רוטב הפסטו : טוחנים את כל המרכיבים בעזרת בלנדר מוט עד למרקם אחיד.

מעבירים לקערה גדולה את הפסטה, השעועית הרחבה, הברוקולי, הבצל הירוק החתוך  והפסטו

ומערבבים הכל .

מנה ירוקה, בריאה, משביעה וטעימה !!!

IMG_7712 (1)

עוד מהבלוג של דורית יצחק

תצוגה מקדימה

סלט קייל - סופר סלט

מי לא שמע על קייל?  הוא עשיר בוויטמינים , מינרלים  וסיבים תזונתיים. הוא יכול לסייע בהורדת כולסטרול (בעיקר כשהוא מאודה , אך לא רק). הוא נחקר בצורה נרחבת ונמצא כי הוא יכול להוריד סיכון לחמישה סוגי סרטן: שלפוחית השתן, שד, מעי...

תגובות

פורסם לפני 9 months
תצוגה מקדימה

אוכל, סקס ולישון

יש לי וידוי קטן... אני שונאת לבשל, פשוט לא נהנית מכל ההתעסקות הזו עם אוכל . לבשל היא מבחינתי עוד מטלה כמו לנקות או לסדר . תמיד כשאני צופה בתכניות בישול לא ברור לי על מה התחרות?  מי מבשל יותר יותר טוב? זה מבחינתי כמו להתחרות...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

4 ילדים ואמא אחת בוחרים בגדי ים

ככה זה, כשיש בבית 2 מתבגרות,  הקיץ בפתח וכל הבגדים/ בגדי הים  "התכווצו" להם והן עומדות מול הארון וצועקות "אמא! אין לי מה ללבוש" ואני באה מיד ומנסה לחלץ כמה בגדים אבל יודעת שבאמת אין מה ללבוש והבנות התארכו לאורך ולרוחב במהלך...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה