הבלוג של דורית יצחק

dorititzhak

בוגרת תואר ראשון Bsc בביולוגיה (אונ' תל אביב) ולימודי רפואה סינית בקמפוס ברושים שבאוניברסיטת תל אביב בעלת קליניקה לרפואה סינית דיקור, צמחי מרפא ותזונה ברמת אביב.

עדכונים:

פוסטים: 37

עוקבים: 12

החל מינואר 2017

כחלק מעבודתי אני מלמדת את מטופליי לאכול. כן , פשוטו כמשמעו, מחזירה אותם לבסיס , לחומרי הגלם , לבישול, בהשקעה בהם ובילדיהם. לקחת אחראיות על ה”נכס” היקר ביותר לנו – גופינו.

לא לחפש קיצורי דרך , ליטול תרופות כדי שיפתרו את המחלות אלה ממש לרפא ולשקם את גופינו בעזרת מזון בסיסי ושאינו מעובד.

כדי להגיע לכמה שיותר ולהפיץ את הבשורה, פתיתי קבוצה בפייסבוק  שנקראת D.I.Yourself ושם אני נותנת טיפים לחיים בריאים ומתכונים אותם אני ממליצה למטופלי ומכינה לי ולמשפחתי.

השבוע ביקשתי מחברי הקבוצה שיכתבו לי מה הם חומרי הגלם מהם תרצו שאכין מתכון בריא . קראתי לזה “תוכנית כבקשתך” הרשימה הכילה את חומרי הגלם הבאים : כרובית, קישואים, כוסמת, קינואה וסלק. מיד נולד לו מתכון טעים להפליא ובריא עוד יותר – ממולאים

IMG_6192

אז מה צריך : 

6 פלפלים

4 קישואים

4 בצלים

3 סלקים

4  עגבניות

6 עגבניות לרוטב

כרובית

חצי כוס קינואה

כוס כוסמת ירוקה  שהשרינו אותה במים לפחות שעתיים

כוס עדשים שחורות

כוס צנוברים

רסק עגבניות

מלח, פלפל וכורכום

אופן ההכנה :

שוטפים היטב את הכוסמת, קינואה והעדשים , מעבירים לסיר לחצי בישול עם ליטר וחצי מים . בינתיים בעזרת כפית  פריזאית מרוקנים את כל הירקות.

IMG_6143

קוצצים את המילוי של הירקות (הקישואים , הבצלים, העגבניות )

קוצצים את הכרובית

מגרדים את הסלקים בפומפיה

שמים את כל הירקות הקצוצים בקערה, מוסיפים את הקינואה , הכוסמת והעדשים שהתרככו , את הצנוברים ומתבלים במלח , פלפל וכורכום .

IMG_6149

ממלאים את הירקות בתערובת

לוקחים סיר גדול שיכול להכיל את הממולאים , מטגנים עם מעט שמן זית בצל קצוץ עד להזהבה.  מגרדים פנימה 6 עגבניות ומוסיפים רסק עגבניות ושתי כוסות מים .

מתבלים עם מלח, פלפל וכורכום.

מניחים את הממולאים בתוך הסיר בצפיפות ומבשלים כשעה על אש נמוכה (במידת הצורך להוסיף עוד עגבניות או מים).

 

IMG_6189

זה יצא מעולה! אפילו הילדים שלי אהבו , משתפת בשמחה בקבוצה   D.I.Yourself 

מוזמנים לקבוצה ולעמוד הפייסבוק שלי צמחים ומחטים – רפואה סינית ,  באמת שכל לייק משמח אותי

 

עוד מהבלוג של דורית יצחק

תצוגה מקדימה

אוכל, סקס ולישון

יש לי וידוי קטן... אני שונאת לבשל, פשוט לא נהנית מכל ההתעסקות הזו עם אוכל . לבשל היא מבחינתי עוד מטלה כמו לנקות או לסדר . תמיד כשאני צופה בתכניות בישול לא ברור לי על מה התחרות?  מי מבשל יותר יותר טוב? זה מבחינתי כמו להתחרות...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

מתכון קייצי : דפי אורז ממולאים בירקות

"בשלושת חודשי הקיץ יש שפע... הצ'י של השמיים יורד וצ'י האדמה עולה. כאשר שתי האיכויות האלו מתאחדות, נוצר קשר מיני בין השמיים והאדמה, כתוצאה מכך מגיעים לבגרות, פרחים ופירות מופיעים בצורה שופעת". (ספר הקיסר הצהוב – פרק 22). בקיץ ...

תגובות

פורסם לפני 2 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה