הבלוג של דורית יצחק

dorititzhak

בוגרת תואר ראשון Bsc בביולוגיה (אונ' תל אביב) ולימודי רפואה סינית בקמפוס ברושים שבאוניברסיטת תל אביב בעלת קליניקה לרפואה סינית דיקור, צמחי מרפא ותזונה ברמת אביב.

עדכונים:

פוסטים: 12

עוקבים: 5

החל מינואר 2017

כל מוצאי שבת אנחנו אוהבים לאכול פיצה. רגע לפני שהשבוע מתחיל אנחנו מתכנסים כולנו, הרחק מהטלפונים לרגע משפחתי הכולל את ההכנה והאכילה יחד. הרגעים האלה  יקרים מפז ואין לי ספק שאלו רגעים שנזכור אנחנו וילדינו לעד. ומה יותר טעים מפיצה .

בדרך כלל אני ממליצה למטופלים שלי להימנע לחלוטין מאכילת פיצה, למעשה יש בה את כל מה שאסור : קמח לבן, גבינה צהובה, סוכר (כן, כן יש ברוטב ובבצק מספיק סוכר כדי לקרוא לזה ממתק) בקיצור מקבץ פחמימות ריקות.

אך  ברגע שאני מכינה פיצה, אני יודעת בדיוק מה אני מכניסה פנימה ויותר חשוב יודעת מה לא להכניס בסופו של דבר לגופי

אז לפיצה הזו יש את הטעם המושלם, ללא שמרים, ללא סוכר וללא אבקת אפיה

ישנה גרסה בריאה יותר, הדורשת הכנה והשקעה רבה יותר ויש את הגרסה המקוצרת שגם היא מצוינת.

 בגרסה הבריאה יותר  - מזרעי כוסמין מונבטים אני משתמשת להכנת הבצק :

כוס זרעי כוסמין מלא, לשטוף היטב

להשרות את הזרעים  כ 12 שעות במים

להנביט  אותם עד שגדל נבט (כשהזרע הופך לנבט, הוויטמינים, המינרלים והאנזימים (חלבונים) שבו הופכים לזמינים יותר לגוף)

זרעי הכוסמין לפני ואחרי הנבטה

זרעי הכוסמין לפני ואחרי הנבטה

 לרסק  את הגרעינים במעבד מזון (לא בבלנדר, זה לא נטחן טוב)

להוסיף לעיסה מלח ים או מלח הימלאיה (אין צורך להוסיף מים, הגרעינים מספיק לחים והגלוטן יוצר מרקם דביק)

בתבנית יוצקת את העיסה ומשטחת לשכבה דקה, ומכניסה לחלק התחתון של התנור שחומם מראש ל  180 מעלות ל 15 דקות

בינתיים מכינים את הרוטב :

2 כפות שמן זית

כפית פפריקה אדומה

4 עגבניות מרוסקות

קוביה של עגבניות ובזיליקום “דורות”

1 שן שום כתושה או שום “דורות”

½ כפית מלח ים

½ כפית פלפל                   

להכנת הרוטב : לחמם בסיר קטן את השמן, להוסיף תבלינים ואת העגבניות לבשל 10  דקות על אש קטנה ולהניח בצד להתקרר

IMG_1143 (800x600)

לאחר שמוציאים את הבצק מהתנור למזוג מעל את הרוטב, לפזר 100 גרם מוצרלה , 100 גרם גאודה עזים לטבעונים ניתן להשתמש בגבינה צהובה טבעונית. 

IMG_1182 (800x600)

תוספות לפי בחירה : בצל, פטריות, זיתים, עלי בייבי או כל תוספת שאהובה עליכם.

IMG_1185 (800x600)

ולהכניס לחלק העליון של התנור ל 10 דקות – והיא מוכנה !!!

 IMG_1193 (800x600)

למי שכל עניין ההנבטה כבד עליו, ניתן להכין בצק מכוס קמח שיפון מלא עם כוס קמח כוסמין מלא עם מלח ים /הימלאיה 2 כפות שמן זית לערבב ולהוסיף בהדרגה עד חצי כוס מים.

בתאבון ושבוע נפלא !

הכותבת: דורית יצחק בעלת קליניקה לרפואה סינית דיקור, תזונה וצמחי מרפא 

בקרו אותי בעמוד הפייסבוק: צמחים ומחטים – רפואה סינית 

עוד מהבלוג של דורית יצחק

תצוגה מקדימה

אוכל, סקס ולישון

יש לי וידוי קטן... אני שונאת לבשל, פשוט לא נהנית מכל ההתעסקות הזו עם אוכל . לבשל היא מבחינתי עוד מטלה כמו לנקות או לסדר . תמיד כשאני צופה בתכניות בישול לא ברור לי על מה התחרות?  מי מבשל יותר יותר טוב? זה מבחינתי כמו להתחרות...

תגובות

פורסם לפני 3 months
תצוגה מקדימה

אורז פרסי עם תאדיג תפוחי אדמה

היינו משפחה פרסית ברמת אביב. לא הרגשתי שום דבר שונה, אפילו שבביתי התנגנו ניגונים שונים, אפילו שהורי דיברו ביניהם בשפה שונה ואפילו שהריחות בבית היו שונים – לא הרגשתי שונה. בזמן שבבתים אחרים הכינו תה משקיות רק כשקר מאוד או...

תגובות

פורסם לפני 2 months
תצוגה מקדימה

שייקים צבעוניים, בריאים ומתוקים

הן מגיעות אליי לקליניקה כל כך שונות כל אחת בצבע שלה.  יש את זו שהאלמנט השולט אצלה הוא אלמנט העץ  (ירוק) – הכבד וכיס המרה היא השתלטנית, שמתקשה לקבל מרות , מנהיגה מלידה,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר