הבלוג של דורית יצחק

dorititzhak

בוגרת תואר ראשון Bsc בביולוגיה (אונ' תל אביב) ולימודי רפואה סינית בקמפוס ברושים שבאוניברסיטת תל אביב בעלת קליניקה לרפואה סינית דיקור, צמחי מרפא ותזונה ברמת אביב.

עדכונים:

פוסטים: 43

החל מינואר 2017

אנו נמצאים בעונה משמחת במיוחד – באביב בו הכל  פורח נובט ויפה.  כמו הטבע הסובב אותנו  גם אנחנו פורחים יותר, רעננים יותר ומאושרים יותר. אחד הגורמים לאושר שלנו הוא התזונה לתזונה בריאה המכילה יותר ירקות ופרות יש השפעה ישירה  על האושר שלנו. מחקר שפורסם ב 2016 באוסטרליה, מצא קשר הדוק בין אכילת פרות וירקות לבין רמת האושר ושביעות רצון מהחיים .

 בתקופה זו של האביב, צריך שלפחות 50% מנפח המנה תכיל ירקות וירוקים. השפע של הירוקים שיש בכל מקום,  משקף  בדיוק את מה שצריך לאכול בעונה זו של האביב. בנוסף,  הם טריים, רעננים  ומאוד בריאים .

אז מה יותר טוב מלאכול בריא, להראות טוב ולהרגיש מעולה .

הקציצות האביביות שלי,  מכילות קישואים ירוקים אשר תורמים לחיזוק המערכת החיסונית, הם עשירים בנוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים והם מכילים  חומרים אנטי דלקתיים.

לקישוא מתווסף הרבה  ירק, שגם הם מכילים  אנטי אוקסידנטים ויכולים לעזור בהורדת כולסטרול ואף למנוע מחלות קשות.

הן טבעוניות, בריאות וטעימות כל כך שהן עלולות להחטף ישר מהתנור ולא בטוח שיספיקו להגיע לצלחת.

להכנת הקציצות יש צורך ב:

6 קישואים או זוקיני קטנים (לא מקולפים)

2 כפיות מלח

1 בצל קצוץ דק

פלפל שחור

2 שיני שום קצוצות דק (אפשר דורות)

כ – 20 עלי נענע קצוצים דק

½ כוס פטרוזיליה קצוצה דק

½ כוס כוסברה קצוץ דק

4 כפות טחינה גולמית

1 כוס פירורי לחם/ קמח שקדים/ קמח חומוס/ קמח מצה

אופן ההכנה :

מחממים תנור ל 180 מעלות

מגרדים את הקישואים  מוסיפים את המלח מערבבים ומניחים במסננת להגרת נוזלים לפחות חצי שעה.

סוחטים את הקישואים ומעבירים לקערה.

מוסיפים לקערה את כל שאר החומרים ומחצית מפירורי הלחם, מפזרים את החצי הנותר על צלחת שטוחה .

קישואים, בצל, נענע, פטרוזיליה וכוסברה

קישואים, בצל, נענע, פטרוזיליה וכוסברה

יוצרים קציצות קטנות ושטוחות מצפים אותם בפירורי לחם, לרסס את הקציצות ואת התבנית במעט שמן זית  ולהניח על גבי נייר אפייה

אופים עד לקבלת צבע חום – זהוב ואז הופכים ואופים במשך כ 10 דקות נוספות.

טעים שאין דברים כאלה!

קציצות קישואים עם נענע

קציצות קישואים עם נענע

עוד מהבלוג של דורית יצחק

תצוגה מקדימה

ארוחה בריאה בצ'יק צ'ק - סלט עוף וכרוב

נגיד ואת סובלת מכאבי מפרקים, כאבים חזקים שאינם מרפים . הם אף הפכו לבלתי נסבלים, קשה להרים אפילו את תיק היד שלך . נגיד, ואת סובלת מכאב ראש. אבל כזה שמשתק אותך ליום שלם. כזה שאפילו 2 אקמול ו 3 אדוויל לא עוזרים. נגיד, ואת סובלת...

תצוגה מקדימה

אוכל, סקס ולישון

יש לי וידוי קטן... אני שונאת לבשל, פשוט לא נהנית מכל ההתעסקות הזו עם אוכל . לבשל היא מבחינתי עוד מטלה כמו לנקות או לסדר . תמיד כשאני צופה בתכניות בישול לא ברור לי על מה התחרות?  מי מבשל יותר יותר טוב? זה מבחינתי כמו להתחרות...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

מתכון קייצי : דפי אורז ממולאים בירקות

"בשלושת חודשי הקיץ יש שפע... הצ'י של השמיים יורד וצ'י האדמה עולה. כאשר שתי האיכויות האלו מתאחדות, נוצר קשר מיני בין השמיים והאדמה, כתוצאה מכך מגיעים לבגרות, פרחים ופירות מופיעים בצורה שופעת". (ספר הקיסר הצהוב – פרק 22). בקיץ ...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה