הבלוג של דורית - יצירה במטבח

doritberko

דורית ברקוביץ - חיה ונושמת את המטבח ,הלב של הבית! בין לבין מג'נגלת בין הבעל, הילדים,ההתפתחות האישית והעסק. אוהבת אנשים ואוהבת ללמד (עקבות משירותי הצבאי..),מאמינה שעם רצון והדרכה נכונה, כל אחד יכול ליצור במטבח!

עדכונים:

פוסטים: 24

החל מדצמבר 2016

יש הזדמנות שניה לרושם ראשוני

16/03/2020

אני לא אוהבת לשתות תה!
כשאני כבר מחליטה לשתות (וזה קורה רק בחורף כשקר או כשהגרון קצת כואב), זה בדרך כלל מים עם נענע ולמרות זאת ניסיתי גם כמה וכמה טעמים.
התה היחיד שלא הסכמתי לנסות היה: תה ארל גריי. למה? לא יודעת! אוליי בגלל הריח, אבל לא הסכמתי לנסות. כשלמדתי קונדטוריה אצל השף המופלא “אורן גירון”, חיכיתי תמיד לתחילת השיעור בכדי לדעת אלו מתכונים נכין באותו שיעור. באחד משיעורי השוקולד נתבשרנו, שנכין טרפלס ארל גריי.
אני כמובן עשיתי פרצוף, לא חושבת שראו, אבל די התבאסתי. למרות זאת, זרמתי, כי בסופו של דבר זהו שיעור למידה והשראה. בסוף השיעור, קיבלתי החלטה ‘קשה’ לטעום את הטרפלס מתוך הנחה שהשוקולד יהיה דומיננטי ולא ממש ירגישו את הטעם הנילווה ומה אגיד לכם, הטעם מושלם! שכחתי לגמרי שיש שם טעם של ארל גריי. זה הזכיר לי קצת את הטעם של השוקולד המריר של “ספלנדיד” עם ארומה מסויימת של תפוז. כשנכנסתי לגוגל לבדוק מה המרכיבים של התה, לא הופתעתי כשמצאתי שהתה מכיל תמצית בֶּרְגַמוֹט. תמצית ארומטית שמיוצרת מקליפת תפוז ברגמוט.
האגדה מספרת שכשהרוזן השני מגריי (“ארל גריי”, באנגלית) טייל בסין, אנשיו הצילו בן של פקיד סיני חשוב מטביעה. כאות תודה, העניק הפקיד לרוזן תה מתובל בברגמוט. אז אם אתם אוהבים “ארל גריי” או לא, ממליצה לכם לנסות להכין את הטרפלס האלו, פשוט טעים. המתכון מבוסס על המתכון של אורן גירון עם שינויים קלים שלי, כדי להקטין את טעמו המריר של התה.

חומרים:
250 מ”ל שמנת מתוקה (ועוד מעט להשלמה, ראו מתכון)
10 ג’ תה ארל גרי (אני לקחתי 5 תיונים)
210 ג’ שוקולד מריר (אני השתמשתי ב 53%)
230 ג’ שוקולד חלב
גרידה מחצי לימון
60 ג’ חמאה
לציפוי: קקאו איכותי, קוקוס קלוי, אגוז לוז קלוי וטחון

אופן ההכנה:
שמים את השמנת, התה וגרידת הלימון בסיר ומביאים לרתיחה, כשמתחיל לרתוח, מכבים את האש, מכסים את השמנת ומניחים למנוחה של חצי שעה. בינתיים, ממיסים בפולסים את השוקולד במיקרו באופן חלקי. מסננים את השמנת במסננת דקה (שלא יעברו חלקיקים מהתה) לכוס מידה ומשלימים את כמות השמנת לכמות המקורית ומביאים לרתיחה. יוצקים על השוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. כשטמפרטורת השוקולד יורדת מתחת ל 40 מעלות ועדיין מעל 35 מעלות, מוסיפים את החמאה ומערבבים שוב. מוציאים כ 1/3 כוס מהתערובת ומניחים בצד ואת שאר התערובת בקערה, מכניסים למקרר להתייצבות. מחממים מעט את התערובת שנשארה בכוס שתהיה נוזלית אבל לא חמה. מוציאים את התערובת מהמקרר ובעזרת כפית מוציאים כמות דומה בכל פעם של התערובת ויוצרים כדורים. מורחים מעט מהשוקולד שבכוס על כף היד, מגלגלים את הטרפלס ומצפים אותו באחד מהציפויים. שומרים את הטרפלס במקפיא.

צילום: עמית ברקוביץ

צילום: עמית ברקוביץ

דוריטיפ: ניתן להחליף את תה הארל גריי בתיונים בטעמים אחרים שיתנו לטרפלס טעם שונה. נפגש במטבח,

דורית ברקוביץ

מוזמנים לעקוב אחריי בפייסבוק: ”דורית – יצירה במטבח” לפרטים על הסדנאות שלי: לחצו כאן מוזמנים לעקוב אחריי באינסטגרם: https://www.instagram.com/doritberko/

להצטרפות לקבוצת האוכל שלי בפייסבוק: לחצו כאן

עוד מהבלוג של דורית - יצירה במטבח

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

האמת צריכה להאמר !

אתמול שמעתי את השף חיים כהן אומר שהוא לא מתחבר לשפים הצעירים שמכינים אוכל לצילומים, שהם מפספסים את הטעם של האוכל.... ו'וואלה' יש בזה משהו! זה לא שאני לא מצלמת אוכל, גם אני עושה זאת, כי זו דרכי להציג את מרכולתי בפניכם, אבל תמיד...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

אז למה לי מרק עדשים עכשיו?

לא זוכרת שהתייחסו אליהן בבית, כך שלא ממש נאלצתי להתמודד איתן. במפגש הראשון שלי איתן, היה לי ברור שאני צריכה לקבל החלטה, אוהבת או לא אוהבת עדשים? ביננו, התחושה הזו של החספוס בפה, היא פחות נעימה! אבל מה אם היא יש בה המון ערך? ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה