הבלוג של דורית - יצירה במטבח

doritberko

דורית ברקוביץ - חיה ונושמת את המטבח ,הלב של הבית! בין לבין מג'נגלת בין הבעל, הילדים,ההתפתחות האישית והעסק. אוהבת אנשים ואוהבת ללמד (עקבות משירותי הצבאי..),מאמינה שעם רצון והדרכה נכונה, כל אחד יכול ליצור במטבח!

עדכונים:

פוסטים: 24

החל מדצמבר 2016

טבעונית או בשרית ההחלטה בידכם

05/03/2020

בסינייה נתקלתי בפעם הראשונה דווקא בביסטרו. הגעתי עם חברות די רעבה ומבט בתפריט הבהיר לי שאני פחות מתחברת לסגנון, עד שנתקלתי בסינייה דג. החלטתי ‘ללכת’ על זה, כי מה כבר יכול להיות עם מרכיבים כמו ירקות, דג וטחינה. המנה היתה טעימה אבל ‘מפוצצת’ או כמו שבעלי קורא לזה:”מוקש”. צריך לאכול במידה, כי זה פשוט ממלא. בגלל הטעם הטוב, ניסיתי לשחזר את ההצלחה בבית עם סלמון, זה פחות התאים (אז אני פחות ממליצה. תנסו עם פילה של דג לבן כמו מוסר או לברק זה יוצא נהדר). מאז גם ניסיתי עם בשר ורק עם ירקות וזה קל להכנה ונהדר לאירוח.

הסינייה הוא מאכל המגיע מהמטבח הערבי הנקרא ע”ש הכלי בו היא מוגשת. אני מכינה אותו בתבנית פיירקס או חרס. הרעיון הוא מאכל עשוי שכבות (ירקות/ בשר/דג) המכוסות בטחינה.

סינייה ירקות וחומוס

חומרים לירקות:

1 כרובית קטנה, שטופה ומפורקת לתפרחות קטנות

1 חציל קטן קלוף וחתוך לקוביות בינוניות

1 בטטה בינונית, קלופה וחתוכה לקוביות בינוניות

 1 בצל בינוני, חתוך לקוביות גדולות

1  כוס חומוס סנפרוסט מופשר

 2-3 כפות שמן זית

 מלח גס

 לפיזור מעל: פטרוזיליה קצוצה

 חומרים לטחינה:

1/2 כוס טחינה גולמית (אני אוהבת את אל ארז או טחינה ירושלים)

מיץ  מחצי לימון (אפשר גם פחות, לפי טעמכם)

¾ כוס (180 מ”ל) מים קרים

1 שן שום כתושה

מלח לפי טעם

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות. מסדרים את הירקות (בצל, בטטה, כרובית) בבתבנית תנור כשהיא מרופדת בנייר אפיה, כך שכל ירק יהיה בנפרד. בתבנית אחרת מסדרים את החצילים (הסיבה לכך היא שלחציל יקח זמן ארוך יותר) . מפזרים מעל שמן זית ומלח גס ואופים עד לריכוך הבטטה והשחמת החציל כ 25-30 דקות. מוציאים מהתנור ומעבירים לתבנית הפיירקס, כך שהירקות יהיו מפוזרים ומעורבבים. מפזרים מעל את החומוס.

מערבבים את כל חומרי הטחינה כך שתהיה דלילה יחסית למה שאנחנו מכינים כממרח. יוצקים את הטחינה מעל לירקות ואופים כ 10 דקות. מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה.

סינייה טבעונית, צילום: דורית ברקוביץ

סינייה טבעונית, צילום: דורית ברקוביץ

דוריטיפ: ניתן להחליף הירקות בירקות אחרים. ניתן להוסיף מעל לירקות שכבה של בשר טחון שהוקפץ במחבת עם בהרט ומלח ורק אז לצקת את הטחינה. ניתן לפזר מעל צנוברים קלויים. תתפרעו !!!

סינייה בגירסה בשרית, צילום: דורית ברקוביץ

סינייה בגירסה בשרית, צילום: דורית ברקוביץ

נפגש במטבח,

דורית ברקוביץ

מוזמנים לעקוב אחריי בפייסבוק: ”דורית – יצירה במטבח
לפרטים על הסדנאות שלי: לחצו כאן
מוזמנים לעקוב אחריי באינסטגרם: https://www.instagram.com/doritberko/

להצטרפות לקבוצת האוכל שלי בפייסבוק: לחצו כאן

עוד מהבלוג של דורית - יצירה במטבח

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

האמת צריכה להאמר !

אתמול שמעתי את השף חיים כהן אומר שהוא לא מתחבר לשפים הצעירים שמכינים אוכל לצילומים, שהם מפספסים את הטעם של האוכל.... ו'וואלה' יש בזה משהו! זה לא שאני לא מצלמת אוכל, גם אני עושה זאת, כי זו דרכי להציג את מרכולתי בפניכם, אבל תמיד...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

אז למה לי מרק עדשים עכשיו?

לא זוכרת שהתייחסו אליהן בבית, כך שלא ממש נאלצתי להתמודד איתן. במפגש הראשון שלי איתן, היה לי ברור שאני צריכה לקבל החלטה, אוהבת או לא אוהבת עדשים? ביננו, התחושה הזו של החספוס בפה, היא פחות נעימה! אבל מה אם היא יש בה המון ערך? ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה