הבלוג של דורית - יצירה במטבח

doritberko

דורית ברקוביץ - חיה ונושמת את המטבח ,הלב של הבית! בין לבין מג'נגלת בין הבעל, הילדים,ההתפתחות האישית והעסק. אוהבת אנשים ואוהבת ללמד (עקבות משירותי הצבאי..),מאמינה שעם רצון והדרכה נכונה, כל אחד יכול ליצור במטבח!

עדכונים:

פוסטים: 24

החל מדצמבר 2016

אהובת המשפחה – רולדה של פעם, קלה ומהירה

24/02/2020

יש מי שיקרא את הכותרת ויצהיר: “רולדה זה מסובך! לא בשבילי” ודווקא אליכם אני פונה.
זה רק נראה ככה. כנערה, ביליתי רבות עם אמי במטבח. היא היטיבה לבשל אבל את תחום האפיה, היא השאירה לי. זוכרת את ההתלבטויות שהיו לי בפעם הראשונה כשרציתי להכין את הרולדה. פחדתי שהיא תישבר, שלא אצליח לגלגל אותה, שהיא תדבק לי ועוד חששות. אבל זוכרת רגע אחד, שאמרתי לעצמי, שמה כבר יכול להיות, זה אפיה קצרה ושאם זה לא יצליח, תמיד אוכל להכין מזה כדורי שוקולד
וניסיתי וזה כמובן הצליח. אז הסירו דאגה מליבכם, כי אם המשפחה אוהבת תותים, זה לא הזמן לחשוב על תקלות.
במתכון יש התייחסות גם לגירסה ללא גלוטן.

חומרים לעוגה:

4 ביצים גודל L
150  ג’ סוכר
35 ג’ קמח כוסמין (לגרסה נטולת גלוטן, להמיר בקורנפלור)
70 ג’ שקדים טחונים דק
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
לפיזור: אבקת סוכר

חומרים למלית:
250 מ”ל שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל (ראו הערה בהמשך לגבי גירסה ללא גלוטן)
¾ כוס חלב

למלית ללא גלוטן:

500 מ”ל שמנת מתוקה
150 ג’ אבקת סוכר
תותים טריים חתוכים לקוביות ועוד כמה שלמים לקישוט

אופן הכנת העוגה:

מחממים תנור ל 180 מעלות. מרפדים תבנית מלבנית של תנור בנייר אפיה ומשמנים את הנייר בשמן בעזרת מברשת. מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים מלבד הסוכר (קמח, שקדים טחונים, אבקת אפיה ומלח) ומניחים בצד. שמים את הביצים בקערת מיקסר עם וו הקצפה. מתחילים להקציף במהירות גבוהה ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. מקציפים עד לקבלת קצף תפוח מאוד במרקם של משחת גילוח. מוציאים מהמיקסר, מוסיפים את תמצית הוניל ואת כל היבשים ומערבבים בתנועות עטיפה (עושים עם המרית תנועה של הספרה 8). יוצקים את התערובת לתבנית ומשטחים אותה לגובה אחיד. אופים כ 10-12 דקות עד להשחמה קלה. לוקחים מגבת מטבח בגודל התבנית ומפזרים עליה אבקת סוכר בנדיבות. כשהעוגה יוצאת מהתנור, מרימים את נייר האפיה (עם העוגה) והופכים את העוגה על אבקת הסוכר שמפוזרת על המגבת.

 

צילום: דורית ברקוביץ

צילום: דורית ברקוביץ

מקלפים את נייר האפיה מהעוגה (שיפרד מהעוגה) אבל משאירים אותו במקומו. מגלגלים את העוגה, עם הנייר ועם המגבת ומשאירים כך להצטנן.

בינתיים מכינים את המלית:
מקציפים את חומרי המלית לקצף קשה. פותחים את הרולדה, מסירים את הנייר, מורחים כמחצית מכמות הקרם על העוגה ומפזרים את קוביות התותים.

 

צילום: דורית ברקוביץ

צילום: דורית ברקוביץ

מגלגלים חזרה את הרולדה (ללא המגבת) ומעבירים אותה למגש. מורחים את יתרת הקרם על הרולדה (אם רוצים לזלף את הקרם, יש למרוח שכבה דקה של הקרם ואז לזלף), מקשטים בתותים טריים.

 

צילום: דורית ברקוביץ

צילום: דורית ברקוביץ

דוריטיפ: גלגלו את העוגה מהצד הצר ולא הרחב, אומנם היא תהיה קצרה יותר אבל כל פרוסה תהיה עגולה ושמנה יותר.

נפגש במטבח,

דורית ברקוביץ

מוזמנים לעקוב אחריי בפייסבוק: ”דורית – יצירה במטבח
לפרטים על הסדנאות שלי: לחצו כאן
מוזמנים לעקוב אחריי באינסטגרם: https://www.instagram.com/doritberko/

להצטרפות לקבוצת האוכל שלי בפייסבוק: לחצו כאן

עוד מהבלוג של דורית - יצירה במטבח

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

האמת צריכה להאמר !

אתמול שמעתי את השף חיים כהן אומר שהוא לא מתחבר לשפים הצעירים שמכינים אוכל לצילומים, שהם מפספסים את הטעם של האוכל.... ו'וואלה' יש בזה משהו! זה לא שאני לא מצלמת אוכל, גם אני עושה זאת, כי זו דרכי להציג את מרכולתי בפניכם, אבל תמיד...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

אז למה לי מרק עדשים עכשיו?

לא זוכרת שהתייחסו אליהן בבית, כך שלא ממש נאלצתי להתמודד איתן. במפגש הראשון שלי איתן, היה לי ברור שאני צריכה לקבל החלטה, אוהבת או לא אוהבת עדשים? ביננו, התחושה הזו של החספוס בפה, היא פחות נעימה! אבל מה אם היא יש בה המון ערך? ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה