הבלוג של דורית - יצירה במטבח

doritberko

דורית ברקוביץ - חיה ונושמת את המטבח ,הלב של הבית! בין לבין מג'נגלת בין הבעל, הילדים,ההתפתחות האישית והעסק. אוהבת אנשים ואוהבת ללמד (עקבות משירותי הצבאי..),מאמינה שעם רצון והדרכה נכונה, כל אחד יכול ליצור במטבח!

עדכונים:

פוסטים: 24

החל מדצמבר 2016

לגעת באוכל או לא לגעת? כמובן שכן!

16/02/2020

לגעת באוכל או לא לגעת? כמובן שכן!
למה אני שואלת? כי כשמדובר באוכל כל כך מוקפד שעמלו עליו ארוכות, קצת כואב הלב ‘לפרק’ אבל זהו ריטואל חוזר בכל הכנה של מנת שף, בטח ובטח כשמדובר בשף המגיע ממטבח צרפתי מוקפד.

השבוע הוזמנתי לסדנת אומן של השף הצרפתי Joseph Viola, שנערכה במסגרת שבוע הגסטרונומיה הצרפתית So French so Food  זו השנה ה – 8 ברציפות בישראל. השף עומד בראש משלחת של 18 שפים צרפתיים ונושא עיטור אגודת המצנפות הלבנות של העיר ליון ועיטור “מסעדות בושון המסורתיות של העיר ליון”  המייצגות את הקולינריה המסורתית של העיר השלישית בגודלה בצרפת, העיטור מופיע על צווארון מקטורן השף בדמות 3 פסים בצבעים: כחול, לבן ואדום. מאחר שהאירוע נערך ביוזמתה של שגרירות צרפת בישראל, נכח גם השגריר ורעייתו (מכובד), שנהנו מהטעמים המוכרים מבית.
השגריר הזכיר כי שפים ישראלים רבים, מגיעים לצרפת לעבור הכשרה וחוזרים לארץ ופותחים מסעדה ויש החוזרים לצרפת ופותחים שם מסעדה (בטוחה שאתם מכירים לפחות שף אחד כזה). החיבור הגסטרונומי מגביר את התיירות לשני הכיוונים.

החסות לאירוע ניתנה ע”י ‘קבוצת מסלמני’, שאירחה את הסדנה (ואותנו) ברוחב לב.
עאמר מסלמני, הבעלים של “לגעת באוכל” מייבא את מותגי הבישול הצרפתיים: TEFAL, PYREX, LUMINARC  ו-STAUB  מתוך הכרה באיכות שלהם ומתוך רצון שכל אחד יוכל להתנסות בחווית בישול מקצועית ובטוחה. מנסיון אישי של לא מעט שנים, יכולה לאמר שיש לי כלים של חלק מהמותגים והם פשוט מעולים. ניתן למצוא אותם ברשת, במחירים נוחים עד סוף חודש פברואר.

כיוון שהאיכות קיימת גם באוכל, אתם בטח סקרנים לדעת, מה הכין השף?
השף ג’וזף, בעל רשת מסעדות ומעדניות DANIEL&DENIS  בליון שבצרפת, הכין שתי מנות מהמטבח שלו, הידוע ככזה שמשמר את הטעמים של המטבח הצרפתי של פעם: כרישה בויניגרט וקינוח על בסיס אבוקדו (כן, קראתם נכון, קינוח מאבוקדו) ואננס. לכאורה, נשמע פשוט, אבל לגמרי מורכב!
הרבה פעולות חיתוך עדינות, סדר מופתי, מחשבה אחרי כל דבר: מרקמים, צבעים, חיבור חומרי גלם וכמובן טעמים.

מצרפת את המתכון של הכרישה בויניגרט באדיבות שף ז’וזף ויולה, שהשוס הגדול הוא שילוב הביצים הקשות.

צילום: רפי דלויה

צילום: רפי דלויה

 

ויניגרט כרישה ועשבי תיבול

חומרים  (8 אנשים):
16 יח’ כרישה (ללא החלק הירוק)
¼ ליטר מרק עוף
2 ביצים קשות
1 כף חרדל
200 מ”ל שמן זרעי ענבים
50 מ”ל חומץ יין
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 כפית טרגון
1 כף עירית
100 מל וינגרט אלכוהול
100 מל יין לבן
3 גזרים בצבעים שונים
½ בצל אדום
מלח
פלפל לבן

אופן ההכנה:
בישול הכרישה: לבשל הכרישה במרק העוף למצב שבו הן עשויות היטב.
הכנת הוינגרט: לערבב את החרדל עם הביצים הקשות הכתושות, להוסיף את שמן זרעי הענבים וחומץ היין, לתבל במלח ופלפל, להוסיף את כל עשבי התיבול (פטרוזיליה, טרגון, עירית) ולהניח בצד.
הכנת הירקות: לחתוך במנדולינה את הגזר לפרוסות של 2 מ”מ כל אחת ואת הבצל לקוביות קטנות. להעביר לקלחת שבה היין הלבן וחומץ האלכוהול ולהוסיף מלח ופלפל. לבשל למשך 2 דקות, ולקרר.
הגשה: לחתוך את הכרישה לאורך ולהניח על כלי הגשה או משטח עץ. להוסיף מעל את הירקות הכבושים ואת הויניגרט.
המתכון של הקינוח הוא די מורכב ולכן לצערי, לא אצרף אותו.

דוריטיפ: כשאתם חותכים כרישה, אל תזרקו את החלק הירוק אלא השתמשו בו להכנת ציר, אם אין לכם צורך בציר באותו רגע, הקפיאו והוסיפו אותו למרק עבור הטעם. לאחר מכן ניתן להוציאו.

נפגש במטבח,

דורית ברקוביץ

מוזמנים לעקוב אחריי בפייסבוק: ”דורית – יצירה במטבח
לפרטים על הסדנאות שלי: לחצו כאן
מוזמנים לעקוב אחריי באינסטגרם: https://www.instagram.com/doritberko/

להצטרפות לקבוצת האוכל שלי בפייסבוק: לחצו כאן

עוד מהבלוג של דורית - יצירה במטבח

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

האמת צריכה להאמר !

אתמול שמעתי את השף חיים כהן אומר שהוא לא מתחבר לשפים הצעירים שמכינים אוכל לצילומים, שהם מפספסים את הטעם של האוכל.... ו'וואלה' יש בזה משהו! זה לא שאני לא מצלמת אוכל, גם אני עושה זאת, כי זו דרכי להציג את מרכולתי בפניכם, אבל תמיד...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

אז למה לי מרק עדשים עכשיו?

לא זוכרת שהתייחסו אליהן בבית, כך שלא ממש נאלצתי להתמודד איתן. במפגש הראשון שלי איתן, היה לי ברור שאני צריכה לקבל החלטה, אוהבת או לא אוהבת עדשים? ביננו, התחושה הזו של החספוס בפה, היא פחות נעימה! אבל מה אם היא יש בה המון ערך? ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה