הבלוג של דורית - יצירה במטבח

doritberko

דורית ברקוביץ - חיה ונושמת את המטבח ,הלב של הבית! בין לבין מג'נגלת בין הבעל, הילדים,ההתפתחות האישית והעסק. אוהבת אנשים ואוהבת ללמד (עקבות משירותי הצבאי..),מאמינה שעם רצון והדרכה נכונה, כל אחד יכול ליצור במטבח!

עדכונים:

פוסטים: 24

החל מדצמבר 2016

כמעט ביטלתי את הפוסט אבל אז חשבתי שישנם אנשים שמנסים ולא מצליחים

15/10/2018

אתמול שמעתי את השף חיים כהן אומר שהוא לא מתחבר לשפים הצעירים שמכינים אוכל לצילומים, שהם מפספסים את הטעם של האוכל….
ו’וואלה’ יש בזה משהו!
זה לא שאני לא מצלמת אוכל, גם אני עושה זאת, כי זו דרכי להציג את מרכולתי בפניכם, אבל תמיד בדילמה של מצטלם טוב למול טעים, אבחר בטעים!

מאחר שאני עוסקת באוכל, תמיד עושה נסיונות לפתח מתכונים חדשים, לפעמים נסיונות צולחים אבל יש פעמים שלא! לא הכל ורוד! למרות שלפעמים נראה כך , אז כשחשבתי על נושא הפוסט, תכננתי לדבר על סוף עונת השזיפים ולצרף לכם מתכון של עוגת שזיפים ואז חשבתי שהסתיו בפתח ואמרתי לעצמי, למה לא לנסות וריאציה שונה של העוגה והפעם עם ערמונים?

לבסוף נפלה החלטה, להכין את שתי סוגי העוגות וגם החלפתי את נוזל חלב האגוזים שהיה במקור, בשמנת מתוקה, מה אגיד לכם? לא יצא כמו שרציתי, העוגה היתה לי כבדה בפה והתאכזבתי…

כמעט ביטלתי את הפוסט אבל אז חשבתי שישנם אנשים שמנסים ולא מצליחים ואז הם חושבים שהם לא יוצלחים במטבח והכל בגלל נסיון לא מוצלח והחלטתי שבמיוחד בשבילם, אני מעלה את הפוסט הזה כי בהזדמנות אחרת יכלה להיות תוצאה אחרת. בסופו של דבר, אני מצרפת לכם את המתכון המקורי המוצלח, ומפרטת גם את הנסיונות הלא מוצלחים שלי, כדי שאם תחליטו לנסות לשנות, תדעו שלא לחזור על אותן טעויות.

אז רגע לפני שהסתיו מגיע, קחו את השזיפים (אפשר גם נקטרינות) שנשארו לכם והכינו עוגה בחושה פרווה.

עוגת שזיפים בחושה
חומרים:

7 שזיפים אדומים (סנטה רוזה) מגולענים וחתוכים לקוביות
3 כפות סוכר
4 כפות ברנדי
280 ג’ קמח (2 כוסות)
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
160 ג’ משקה אגוזי לוז/ חלב קוקוס (2/3 כוס)
160 ג’ שמן (2/3 כוס)
300  ג’ סוכר (1/2 1 כוס) אפשר להפחית לכוס ורבע
2  ביצים לארג’
1 כפית תמצית וניל איכותית
לקישוט: שקדים פרוסים/ אגוזי לוז קצוצים דק (לא חובה)

אופן הכנה:

  • מערבבים את השזיפים עם הברנדי והסוכר ומניחים לפחות כחצי שעה (רצוי כשעתיים). לפני השימוש , מסננים את השזיפים (זה השלב שבו אני שותה את המיץ האלכוהולי הטעים…).
שזיפים מושרים בברנדי וסוכר

שזיפים מושרים בברנדי וסוכר

  • מחממים תנור ל 160 מעלות.
  • מערבבים את כל הקמח, אבקת אפיה, סודה לשתייה והמלח.
  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה, שמים את השמן והסוכר ומערבבים במהירות בינונית, מוסיפים את הביצים
    (אחת, אחת) ותמצית הווניל ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים מחצית מכמות המשקה ולאחריה , מחצית מהיבשים ושוב את יתרת המשקה ומסיימים ביבשים. מערבבים רק עד שהקמח נטמע בתערובת.
משתמשים בוו גיטרה ובוחשים רק עד שהקמח נעלם

משתמשים בוו גיטרה ובוחשים רק עד שהקמח נעלם

 

  • משמנים 2 תבניות אינגליש קייק ויוצקים לכל אחת רבע מכמות התערובת, מניחים מעל כל תערובת, רבע מכמות השזיפים, חוזרים על הפעולה עם התערובת והשזיפים בכל תבנית (כלומר: תערובת, שזיפים, תערובת, שזיפים). בתמונה תוכלו לראות את הנסיון שערכתי והתאכזבתי .
הנסיון שלא צלח!

הנסיון שלא צלח!

  • אופים כ 40 דקות (בודקים עם קיסם שצריך לצאת יבש).
  • כשמוציאים מהתנור, בוזקים אבקת סוכר.
עוגת שזיפים בחושה - פרווה!

עוגת שזיפים בחושה – פרווה!

 אז אל תפחדו לנסות וגם להתמודד עם האמת , בתמונה, העוגה היותר מוצלחת !

נפגש במטבח,
דורית ברקוביץ

מוזמנים לעקוב אחריי בפייסבוק: ”דורית – יצירה במטבח
לפרטים על הסדנאות שלי: לחצו כאן
מוזמנים לעקוב אחריי באינסטגרם: https://www.instagram.com/doritberko/

עוד מהבלוג של דורית - יצירה במטבח

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...