הבלוג של דורית - יצירה במטבח

doritberko

דורית ברקוביץ - חיה ונושמת את המטבח ,הלב של הבית! בין לבין מג'נגלת בין הבעל, הילדים,ההתפתחות האישית והעסק. אוהבת אנשים ואוהבת ללמד (עקבות משירותי הצבאי..),מאמינה שעם רצון והדרכה נכונה, כל אחד יכול ליצור במטבח!

עדכונים:

פוסטים: 18

החל מדצמבר 2016

אהבה ממבט שני

21/10/2019

לא’כפת לי שתדעו מה גילי (57 אם לדייק) אבל אני גדלתי על “פופאי”, המלח ההוא מהסרטים המצויירים.
ההוא שאכל תרד, שנתן לו כוח לגבור על אוייביו. סוג של סופרמן של היום אם תרצו.  מנקודת מבט של ילדה, ה’ירוק’ הזה לא נראה מלבב במיוחד ולא חושבת שהיה ניתן להשיגו, בטח לא כעלים טריים. בכל אופן, אצלי בבית, לא היה תרד אלא רק עלי סלק שכיכבו במטבח של אימי כשהכינה את ה’פקיילה’, הרוטב לקוסקוס שאהוב עליי במיוחד (אבל זה לסיפור אחר).
כשהייתי חיילת, שרתתי בפיקוד דרום. בסמוך לפיקוד היתה מאפיה קטנה שמכרה בורקסים. מאחר שלא אכלתי בחדר האוכל בצבא, אהבתי לפקוד אותה ולקנות לי בורקס, לרוב גבינה, זה סגר לי את הפינה של הרעב, כשעשיתי משמרת בוקר. באחד הימים כשהגעתי, הבורקס לא יצא עדיין מהתנור ואני לא יכולתי להתעכב. “תנסי פעם עם תרד, מה כבר יכול להיות?” הציע המוכר, “אני לא אוהבת” השבתי במהרה. “אחרי שתנסי, תוכלי להגיד שאת אוהבת או שלא”. האמת, שכנע אותי, אז ניסיתי וגיליתי שממש טעים לי.
אז “פופאי” אף פעם לא הייתי, אבל פעם ב… מכינה את צ’וקור שבלול התרד הזה עם גבינות.

חומרים לצ’וקור תרד עם גבינות (8 יחידות)

600 ג’ בצק עלים חמאה מופשר במקרר
1/2 ק”ג עלי תרד טריים או מדליוני תרד קפואים
100 ג’ גבינת פטה
50 ג’ גבינה בולגרית
50 ג’ מוצרלה מגורדת
50 ג’ גבינת קשקבל/גאודה/פרמזן (אני שמתי גאודה) מגורדת
1 ביצה
1/4 כפית מוסקט
מלח,פלפל

לקישוט:פרמזן/שומשום

אופן ההכנה:
לשים את התרד במחבת, לערבב עד אידוי (עלים טריים יראו כנבולים, המדליונים יפשירו ויש לוודא שלא ישארו נוזלים) ולצנן. אם השתמשתם בעלים טריים, רצוי לקצוץ אותם מעט, על אף שלא חייבים. להוסיף את הגבינות, התבלינים וכמחצית מכמות הביצה (החצי הנוסף ישמש להברשת הבצק לפני האפיה) ולערבב.לפתוח את הבצק ולחצות אותו, מרגע זה יש להקפיד שבצק שלא משתמשים בו באותו רגע ישאר בקירור. כל מחצית יש לחלק ל 4. מרדדים כל רבע למלבן של 25*15. להניח בתחתית המלבן מהמילוי, לכסות בבצק ולגלגל לרולדה.

צוקור3

לגלגל את הרולדה לצורת שבלול ולהניח בתנית מרופדת בנייר אפיה.

צילום: דורית ברקוביץ

צילום: דורית ברקוביץ

להבריש את השבלול בביצה (זו שנשארה בצד) ולגרד מעל פרמזן או לפזר שומשום.

צילום: דורית ברקוביץ

צילום: דורית ברקוביץ

להכניס את התבנית למקרר לפחות לרבע שעה ובמקביל לחמם את התנור ל 200 מעלות. לאפות עד הזהבה כ 25 דקות. לא לפתוח את התנור במהלך האפיה.

צילום: דורית ברקוביץ

צילום: דורית ברקוביץ

דוריטיפ – יש להקפיד לעבוד עם בצק עלים, כשהוא קר, בנוסף יש לקרר את הבצק גם לפני האפיה.

נפגש במטבח,

דורית ברקוביץ

מוזמנים לעקוב אחריי בפייסבוק: ”דורית – יצירה במטבח
לפרטים על הסדנאות שלי: לחצו כאן
מוזמנים לעקוב אחריי באינסטגרם: https://www.instagram.com/doritberko/

להצטרפות לקבוצת האוכל שלי בפייסבוק: לחצו כאן

 

עוד מהבלוג של דורית - יצירה במטבח

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

האמת צריכה להאמר !

אתמול שמעתי את השף חיים כהן אומר שהוא לא מתחבר לשפים הצעירים שמכינים אוכל לצילומים, שהם מפספסים את הטעם של האוכל.... ו'וואלה' יש בזה משהו! זה לא שאני לא מצלמת אוכל, גם אני עושה זאת, כי זו דרכי להציג את מרכולתי בפניכם, אבל תמיד...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

אז למה לי מרק עדשים עכשיו?

לא זוכרת שהתייחסו אליהן בבית, כך שלא ממש נאלצתי להתמודד איתן. במפגש הראשון שלי איתן, היה לי ברור שאני צריכה לקבל החלטה, אוהבת או לא אוהבת עדשים? ביננו, התחושה הזו של החספוס בפה, היא פחות נעימה! אבל מה אם היא יש בה המון ערך? ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה