הבלוג של דורית - יצירה במטבח

doritberko

דורית ברקוביץ - חיה ונושמת את המטבח ,הלב של הבית! בין לבין מג'נגלת בין הבעל, הילדים,ההתפתחות האישית והעסק. אוהבת אנשים ואוהבת ללמד (עקבות משירותי הצבאי..),מאמינה שעם רצון והדרכה נכונה, כל אחד יכול ליצור במטבח!

עדכונים:

פוסטים: 16

החל מדצמבר 2016

מקלובה פרגית מנצחת, ארוחה שלמה בסיר אחד יחיד ומיוחד, כי מותר ואפשר גם להקל על עצמנו

26/08/2019

מכירים את זה שהכל קורה באותו זמן או שלא קורה בכלל? בשבועיים האחרונים הרגשתי את זה היטב.

לצערי, מצבו של אבי לא היה טוב והוא אושפז בבית חולים. במקביל הייתה דרישה מטורפת לסדנאות, שמזמן לא זוכרת כזו ושגרת העסק ביום יום, תבעה את שלה. בטח בלבכם אתם אומרים: “מה היא מקטרת? כל אחד היה מברך על כך”, אז אל תבינו אותי לא נכון, אני לא מקטרת ובהחלט מברכת, אבל זה לא היה פשוט כלל, בפרט שאבי גר בדרום הארץ ואני במרכז. העומס הנפשי יחד עם העומס הפיזי, התישו אותי וחיכיתי כל כך לסוף השבוע. ראיתי בעיני רוחי את עצמי נחה על הכורסה ובוהה בטלוויזיה, עד לרגע שבו נלך למסעדה (כן, למרות שאני מאוד אוהבת לבשל וחושבת שאין כמו אוכל לחבר בין בני הבית, גם לי מותר לפעמים) אבל דבר ‘קטן’ הפריד ביני לבין התענוג הזה, שכחתי להזמין מקום במסעדה וכשנזכרתי, זה היה מאוחר מידי, טו’ באב היה תאריך מבוקש.

בצר לי, החלטתי שאבחר במתכון בו הכל מתבשל בסיר אחד ואז נזכרתי בסיר נון סטיק החדש שלי, שקיבלתי להתנסות מחברת RAN מערכות פרימיום.

נון סטיק מאוד התאים לי, כי כמו לכל בשלנית יש את הרגע שלפני הבישול והרגע שאחרי, כשצריך לשטוף את הסיר, והפעם, לא התאים לי לעבוד קשה. בדקתי מה יש לי במקרר והחלטתי להכין “מקלובה”. מאכל מהמטבח הערבי המבוסס על אורז, ירקות ובשר/עוף. הכל מתבשל בסיר אחד כך שבסוף הבישול, הופכים את התכולה על צלחת ותמיד, תמיד יש את החשש הזה שהכל ידבק לתחתית, אז המקלובה היתה הזדמנות נהדרת לבדוק את תכונות הנון סטיק של הסיר.

צילום: דורית ברקוביץ

מקלובה פרגית מנצחת (צילום: דורית ברקוביץ)

הנה המתכון למקלובה פרגיות (5 מנות)

2 כוסות אורז (אני השתמשתי באורז פרסי)
4-5 תפ”וא
2 גזרים
1 כוס פרחי כרובית
1 כוס קוביות חציל (היה לי במקרר)
8 שיני שום קלופים
1 בצל גדול
9 בשר פולקה ללא עצם (או 6 יחידות סטייק פרגית)
1 כף בהרט
¼ כף כורכום
2 כפיות מלח
פלפל שחור לפי טעם
4 כוסות מים רותחים
שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

קולפים את תפו”א והגזר וחותכים לפרוסות בעובי 1 ס”מ. חוצים את הבצל ופורסים לפרוסות. חותכים את הפרגיות לקוביות (בערך 3X3). מחממים שמן לטיגון עמוק.
מטגנים כל אחד מהירקות (תפו”א, גזר, כרובית, חציל) בנפרד עד להזהבה. מטגנים גם את נתחי הפרגית.

צילום:דורית ברקוביץ

צילום: דורית ברקוביץ

שופכים חלק מכמות השמן שבסיר ומשאירים מעט שיספיק לטיגון הבצל עד הזהבה. מוציאים את הבצל ומוסיפים את האורז הבהרט והכורכום ומטגנים כ 3 דקות. מסירים מהאש. לוקחים את סיר הנון סטיק ומרפדים את הקרקעית בפרוסות תפו”א (אם אין לכם סיר כזה, תצטרכו לצקת מעט שמן).

צילום: דורית ברקוביץ

צילום:  דורית ברקוביץ

שופכים מעל מחצית מכמות האורז ומפזרים מעל האורז את הירקות והפרגיות המטוגנות. מכסים ביתרת האורז.
מערבבים את המים הרותחים עם המלח והפלפל ויוצקים בזהירות מעל האורז. מביאים לרתיחה ומכסים במכסה הסיר. מבשלים על אש נמוכה 30 דקות עד שכל המים נספגים באורז. לסיר שקיבלתי יש מכסה זכוכית עם טבעת סיליקון שיוצרת איטום מעולה עם פתח ליציאת האדים. אם כל המים נספגו, מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 15 דקות נוספות.
מסירים את המכסה ומצמידים צלחת גדולה מהיקף הסיר והופ! הופכים את הסיר.
ניתן לפזר פטרוזיליה או שקדים (הבת שלי לא רצתה, אז ויתרתי).

 רואים איזה יופי, הכל יצא באופן מושלם.

צילום דורית ברקוביץ

התוצאה המנצחת (צילום: דורית ברקוביץ)

והסיר ממש נקי (שטיפה קלה וזהו). הסיר מסדרת PRO, מתוצרת המותג האיטלקי המוערך PINTI1929 והמשווק בישראל על ידי חברת RAN מערכות פרימיום, הוא סיר יציקה מאלומיניום עם 3 שכבות ציפוי נון סטיק QUANTANIUM והוא מתאים גם לאינדוקציה.

צילום: דורית ברקוביץ

צילום: דורית ברקוביץ

דוריטיפ – ניתן להחליף הירקות בירקות אחרים שאתם אוהבים.

נפגש במטבח,

דורית ברקוביץ

מוזמנים לעקוב אחריי בפייסבוק: ”דורית – יצירה במטבח
לפרטים על הסדנאות שלי: לחצו כאן

מוזמנים לעקוב אחריי באינסטגרם

את הסיר וכן מגוון מערכות כלים וסכו”ם חגיגיים ואיכותיים, ניתן לרכוש באתר חברת RAN מערכות פרימיום או בטלפון 050-6340386.

5% הנחה לקוראות סלונה בהזנת קוד קופון saloona בטופס הרכישה

 

עוד מהבלוג של דורית - יצירה במטבח

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

האמת צריכה להאמר !

אתמול שמעתי את השף חיים כהן אומר שהוא לא מתחבר לשפים הצעירים שמכינים אוכל לצילומים, שהם מפספסים את הטעם של האוכל.... ו'וואלה' יש בזה משהו! זה לא שאני לא מצלמת אוכל, גם אני עושה זאת, כי זו דרכי להציג את מרכולתי בפניכם, אבל תמיד...

תגובות

פורסם לפני 11 months
תצוגה מקדימה

אז למה לי מרק עדשים עכשיו?

לא זוכרת שהתייחסו אליהן בבית, כך שלא ממש נאלצתי להתמודד איתן. במפגש הראשון שלי איתן, היה לי ברור שאני צריכה לקבל החלטה, אוהבת או לא אוהבת עדשים? ביננו, התחושה הזו של החספוס בפה, היא פחות נעימה! אבל מה אם היא יש בה המון ערך? ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה