הבלוג של דורית - יצירה במטבח

doritberko

דורית ברקוביץ - חיה ונושמת את המטבח ,הלב של הבית! בין לבין מג'נגלת בין הבעל, הילדים,ההתפתחות האישית והעסק. אוהבת אנשים ואוהבת ללמד (עקבות משירותי הצבאי..),מאמינה שעם רצון והדרכה נכונה, כל אחד יכול ליצור במטבח!

עדכונים:

פוסטים: 18

החל מדצמבר 2016

פטריות פורטובלו ממולאות בדלורית , גירסא טבעונית וללא גלוטן

28/07/2019

הפעם ראשונה שנתקלתי בהן, היתה בבית  צפון תל אביבי ואני שהגעתי מבית פשוט, לא נחשפתי אליהן עד אותו יום.

התארחנו אצל חברים טובים, היא הגישה לשולחן פסטה ברוטב אלפרדו פטריות. אני מסתכלת ומחכה שבעלי יטעם לפניי (הוא אוכל הכל ואני די מפונקת). “למה את לא אוכלת?” שאלה.
“איזה פטריות אלה?” שאלתי בחשדנות. “פטריות טריות, זה ממש טעים, תנסי”.
אני שאהבתי פסטה ברוטב שמנת, לא עמדתי בפיתוי, טעמתי והתאהבתי. היה לזה טעם אחר, בלי הטעמים של החומרים המשמרים ותחושת הגומי בפה.

בעבר, היה קשה למצוא אותן בשווקים אבל היום, הן נמצאות במגוון סוגים וצורות.

השבוע הוזמנתי לסדנת בישול בחסות “מרינה פטריות הגליל”, בהדרכתה של פאני רוטשטיין. כשנכנסתי לכיתה ב”דן גורמה”, אורו עיניי.
היו שם חומרי גלם טריים ומשובחים, מוכרים וחדשים, ממש חגיגה לעיניים. הכמות שהיתה שם פשוט סינוורה אותנו: פטריות שמפיניון ופורטובלו קטנות וגדולות להקפצה ומילוי, שימאגי, ספגטי של ירקות (דלורית, סלק וקישוא), מוצרים חדשים שלא הכרתי, פאקצ’וי שהוא סוג של חסה יפנית שמעולה להקפצה ועוד רבים וטובים. כל טבח מתמוגג מאושר כשנותנים לו לבשל עם חומרי גלם טריים ואני לא יוצאת מן הכלל וברוח אווירת חומרי הגלם האלה, החלטתי לבשל לשבת פטריות ממולאות בגירסה טבעונית וללא גלוטן.

חומרי גלם לפטריות ממולאות, צילום: דורית ברקוביץ

חומרי גלם לפטריות ממולאות, צילום: דורית ברקוביץ

חומרים למלית הפטריות:

8-9 פטריות פוטובלו בינוניות
1 קופסה של ספגטי דלורית
1 בצל אדום בינוני קצוץ
2 שיני שום קצוצות דק
½ כפית ג’ינג’ר מגורד
כ 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה (עלים בלבד)
2 כפות עירית קצוצה
כ 1/3 כוס אגוזי מלך קצוצים
½ כפית פלפל שחור, מלח לפי טעם (אני שמה כחצי כפית)

חומרים לרוטב:
½ כוס מים
2 כפות סויה
1 כפית סילאן מעט מלח

אופן הכנת המלית:
מורידים את רגלי הפטריות וקוצצים אותן, את הפטריות מניחים בצד. במחבת שיכול להכיל את כל הפטריות,מטגנים את הבצל הקצוץ. בינתיים לוקחים מחצית מכמות הספגטי דלורית וקוצצים אותה (את השאר משאירים לרוטב). מוסיפים את הדלורית הקצוצה לבצל, מוסיפים גם את רגלי הפטריות ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים גם את הג’ינג’ר והשום ומערבבים. ברגע שמריחים את השום, מסירים את המחבת מהאש. מוסיפים למחבת את הפטרוזיליה, העירית, האגוזים, מתבלים ומערבבים. ממלאים את הפטריות.

עמית ברקוביץ

עמית ברקוביץ

מניחים את הפטריות הממולאות באותה מחבת (חוסכת לכם לשטוף אותה), מפזרים את יתרת הדלורית בין הפטריות ומכינים את הרוטב.

מסדרים במחבת. צילום: דורית ברקוביץ

מסדרים במחבת. צילום: דורית ברקוביץ

אופן הכנת הרוטב:

מערבבים את כל חומרי הרוטב ושופכים מעל כל פטריה כף אחת מהנוזל, את יתרת הנוזל, יוצקים למחבת. מכסים את המחבת במכסה או נייר כסף ומבשלים כחצי שעה על אש בינונית נמוכה.

 

פטריות פורטובלו ממולאות בגרסה טבעונית. צילום: עמית ברקוביץ

פטריות פורטובלו ממולאות בגרסה טבעונית. צילום: עמית ברקוביץ

דוריטיפ –  הפטריות הן כמו ספוג , לכן הימנעו משטיפת פטריות ואפשרו להן לספוג את הטעמים של התבשיל אותו אתם מכינים. ניתן לנגב אותן עם נייר או מברשת מיוחדת המיועדת לכך, או לקלוף אותן, אבל לא לשטוף!

שימו לב, חלק מהפטריות אינן מתאימות למאכל כשהן טריות ויש לבשל/להקפיץ אותן לפני כדי להסיר את הטעם המריר (לדוגמא, השימגי). הקפידו לקרוא את ההוראות ע”ג האריזה. אם תרצו לקרוא יותר על הפטריות, מוזמנים לאתר של “מרינה פטריות הגליל” http://www.marina-galil.co.il/HE/mushborn

למתכונים נוספים עם פטריות:

מרק קרופניק – תמצאו כאן
ק
ציצות פטריות – תמצאו כאן
בורקס פטריות טבעוני וללא שומן טרנס – תמצאו כאן

 

נפגש במטבח,

דורית ברקוביץ

מוזמנים לעקוב אחריי בפייסבוק: ”דורית – יצירה במטבח
לפרטים על הסדנאות שלי: לחצו כאן
מוזמנים לעקוב אחריי באינסטגרם: https://www.instagram.com/doritberko/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

עוד מהבלוג של דורית - יצירה במטבח

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

האמת צריכה להאמר !

אתמול שמעתי את השף חיים כהן אומר שהוא לא מתחבר לשפים הצעירים שמכינים אוכל לצילומים, שהם מפספסים את הטעם של האוכל.... ו'וואלה' יש בזה משהו! זה לא שאני לא מצלמת אוכל, גם אני עושה זאת, כי זו דרכי להציג את מרכולתי בפניכם, אבל תמיד...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

אז למה לי מרק עדשים עכשיו?

לא זוכרת שהתייחסו אליהן בבית, כך שלא ממש נאלצתי להתמודד איתן. במפגש הראשון שלי איתן, היה לי ברור שאני צריכה לקבל החלטה, אוהבת או לא אוהבת עדשים? ביננו, התחושה הזו של החספוס בפה, היא פחות נעימה! אבל מה אם היא יש בה המון ערך? ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה