הבלוג של דורית - יצירה במטבח

doritberko

דורית ברקוביץ - חיה ונושמת את המטבח ,הלב של הבית! בין לבין מג'נגלת בין הבעל, הילדים,ההתפתחות האישית והעסק. אוהבת אנשים ואוהבת ללמד (עקבות משירותי הצבאי..),מאמינה שעם רצון והדרכה נכונה, כל אחד יכול ליצור במטבח!

עדכונים:

פוסטים: 14

החל מדצמבר 2016

פלפלים ממולאים בחיטה, עשבי תיבול ואגוזים, מנה צמחונית שטעמה אף משתבח יום לאחר הכנתה. תמיד יחשבו שהשקעתם, אתם תדעו שלא

11/12/2018

צילום: דורית ברקוביץ

צילום: דורית ברקוביץ

הייתי ילדה די בעייתית באוכל, מריחה כל דבר אבל לא אוכלת הרבה. את החמין (‘סחינה’) של השכנה שלנו: מסודי ביטון ז”ל, דווקא אהבתי, בגלל מרקמה המתפצפץ של החיטה. גם ה’תפינה’ (חמין תוניסאי) שהכינה אימי היה מחיטה , אבל הוא לווה ברוטב והיה הרבה פחות יבש. בבית,לא ממש אוהבת להכין חמין, מרגיש לי כבד מידיי אבל מאחר שאני אוהבת את החיטה, אני משתמשת בה באופן אחר, כמו במקרה הזה לממולאים (לגירסה נטולת גלוטן אפשר להחליף החיטה באורז או בקינואה). ממליצה לאכול את הפלפלים יום אחרי, כך הם סופגים את הטעם יותר.

פלפלים ממולאים חיטה, עשבי תיבול ואגוזים – מתכון:
חומרים: 7 פלפלים אדומים בגודל בינוני (רצוי גודל דומה לכולם) 1 כף שמן קנולה למילוי: 1/2 כוס חיטה שהושרתה לילה קודם וסוננה מנוזלים (ניתן להמיר בגריסי פנינה, קינואה,אורז) 2 כפות שמן קנולה 6 קוביות בצל מטוגן חב’ “דורות” 2 גזרים מגורדים במגרדת דקה 2 עגבניות בינוניות קצוצות לקוביות 3 קוביות שום חב’ דורות 4 קוביות בזיליקום חב’ “דורות” 2 קוביות שמיר חב’ “דורות” 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים 1 כפית מלח 1/2 כפית פלפל

צילום: דורית ברקוביץ

צילום: דורית ברקוביץ

לרוטב: 4 קוביות בצל מטוגן חב’ “דורות” 1 כף סוכר חום 1 כף סילאן 1/3 כוס צילי מתוק 1/3 כוס רכז רימונים 1/3 כוס יין אדום 3 כוסות מים 2 קוביות רוטב איטלקי חב’ “דורות” 1 כף גדושה רסק עגבניות 1 כפית פפריקה מלח לפי הטעם להגשה: אגוזי מלך קצוצים ועלי בזיליקום/שמיר טריים.

צילום: דורית ברקוביץ
צילום: דורית ברקוביץ

אופן ההכנה:
חותכים לפלפלים את הראש, משאירים את הגבעול (לא זורקים, ישמש ככיסוי) ומרוקנים מהגרעינים. מחממים מחבת ושמים את השמן, מכניסים את הפלפלים וקולים אותם מעט עד לקבלת כתמי צריבה ומוציאים מהמחבת (להניח אותה בצד ולא לשטוף).

צילום: דורית ברקוביץ

צילום: דורית ברקוביץ

בקערה נפרדת שמים את החיטה, קוביות הבצל, הגזר המגורד, העגבניות הקצוצות, קוביות הבזיליקום, השמיר והשום, המלח והפלפל ומערבבים. ממלאים את הפלפלים בתערובת עד כדי 3/4 הגובה, מכסים במכסים ומניחים בסיר המכיל את כל הפלפלים בשכבה אחת. ממולאים7 מחממים את המחבת בה קלינו את הפלפלים, מוסיפים את כל מרכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה, טועמים (צריך להיות חמוץ מתקתק) ומתקנים תיבול במידת הצורך. יוצקים את שארית הרוטב מהמחבת אל תוך הסיר, מכסים במכסה, מבשלים על אש בינונית ומביאים שוב לרתיחה.

צילום:דורית ברקוביץ

צילום:דורית ברקוביץ

 לאחר הרתיחה מבשלים כשעה ורבע עד להצטמצמות הרוטב לכדי מחצית. להגיש עם שמיר קצוץ ואגוזים קצוצים.

צילום דורית ברקוביץ

צילום דורית ברקוביץ

דוריטיפ – אם שכחתם להשרות את החיטה ללילה, בשלו אותה במים עד רמת “אל דנטה”. נפגש במטבח, דורית ברקוביץ מוזמנים לעקוב אחריי בפייסבוק: ”דורית – יצירה במטבח לפרטים על הסדנאות שלי: לחצו כאן מוזמנים לעקוב אחריי באינסטגרם: https://www.instagram.com/doritberko/  

עוד מהבלוג של דורית - יצירה במטבח

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

האמת צריכה להאמר !

אתמול שמעתי את השף חיים כהן אומר שהוא לא מתחבר לשפים הצעירים שמכינים אוכל לצילומים, שהם מפספסים את הטעם של האוכל.... ו'וואלה' יש בזה משהו! זה לא שאני לא מצלמת אוכל, גם אני עושה זאת, כי זו דרכי להציג את מרכולתי בפניכם, אבל תמיד...

תגובות

פורסם לפני 7 months
תצוגה מקדימה

בורקס פטריות, טבעוני וללא שומן טרנס

הכרנו לראשונה לפני 30 שנה, כשארחתי לארוחת בוקר לכבוד הולדתו של בני הבכור. גרנו ברמת גן וחבר הציע לקנות בורקסים אצל "בורקס מיס" שברחוב שטרן בתל אביב. אני לא הכרתי את המאפיה אבל הבורקס היה די באופנה, התארח כמעט בכל שולחן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה