הבלוג של עידית כהן ברגר

המטבח של דיתי

עדכונים:

פוסטים: 44

החל מינואר 2017

פורים תמיד מצליח להביא אותי אל הקצה. מתה על כמויות סוכר, ממתקים וצלחות מעוצבות של משלוחי מנות. הבעיה היחידה הינה קוצר הזמן ושעות עבודה ארוכות. איך כל זה מצליח לעבוד?

01/03/2017

בכל משלוח מנות אני בוחרת קודם כל בעוגה בחושה שלוקח מעט מאד זמן להכין ותמיד יוצאת לחה וטעימה. אפשר כמובן להכין אחת עם פרג ושוקולד ואחת ללא פרג אם יש שונאי פרג באזור (לא מבינה איך אבל יש זן נדיר כזה…).מעבר לזה, מכינה מאפינס/ פונדנטים שוקולד קטנים שנראים מעולה על כל צלחת ומוסיפה עוגת שמרים לפי הטעם או עוגיות בצורות. קצת ממתקים מלמעלה וסיימנו.

השכנים שלי כבר מברכים אותי (או שלא…כשחושבים על כמות הסוכר).

20170301_212912_s

20170301_213159_s

 את שאר המתכונים למרכיבי משלוח המנות אעלה בפוסטים הבאים.

20170301_213356_s

20170301_204828_sחומרים לשתי תבניות חלה או שלוש תבניות אינגליש קייק:

200 גרם חמאה רכה מאד

1/2 1 כוסות סוכר

כפית תמצית וניל

5 ביצים

3/4 1 כוסות קמח לבן

3/4 כוס פרג (3/4 שקית של 100 גרם פרג)

שקית אבקת אפייה

רבע כפית אבקת סודה לשתייה

שמנת חמוצה

חלב בכוס של השמנת החמוצה

 

חומרים לתערובת השוקולד:

100 גרם שוקולד מריר

100 גרם שוקולד חלב

2 כפות חלב

כף אבקת קפה

כף קקאו

 

איך מכינים?

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבניות היטב.

מערבבים במערבל חמאה, תמצית וניל וסוכר. מוסיפים ביצים אחת אחרי השנייה וממשיכים לערבל מעט להכנסת אוויר פנימה לתערובת.

מערבבים קמח, פרג, אבקת סודה לשתייה ואבקת אפייה בקערה נפרדת ומוסיפים לאט לאט למערבל במקביל לתערובת של חלב ושמנת חמוצה.

ממשיכים לערבל רק עד איחוד התערובות.

במקביל ממיסים על בן מארי את תערובת השוקולד. ממתינים שתערובת השוקולד תתקרר מעט ומוסיפים אותה לשליש מהתערובת הבהירה.

שמים בתבניות שני שליש תערובת בהירה עם הפרג ומעל שליש של תערובת השוקולד. מערבבים מעט ליצירת דוגמת שיש באמצעות כף או לקקן.

אופים כשלושת רבעי שעה לתבניות חלה ומעט פחות לתבניות אינגליש קייק.

חשוב! שימו לב להוציא את העוגה כשהיא טיפה לחה במרכז שלא תתייבש.

טיפ חשוב!

למי שלא אוהב פרג, במקום פרג מגדילים את כמות הקמח ל- 1/2 2 כוסות קמח וממשיכים כרגיל.

העוגה יוצאת מעולה, לחה ונשמרת לפחות 4 ימים על השיש אם לא נטרפה קודם….

20170301_204642_sבתיאבון

עוד מהבלוג של עידית כהן ברגר

תצוגה מקדימה

פשטידת קישואים ובצל דיאטטית וטעימה במיוחד לשומרי משקל

מצרכים כולל נקודות של שומרי משקל לתבנית חד פעמית הגדולה ביותר: 6-7 קישואים מגורדים דק- אין נקודות 3 בצלים קצוצים – אין נקודות 1 כוס קמח תופח – 14 נקודות 3/4 כוס מים – אין נקודות 2 כפות שמן – 6 נקודות 3 ביצים – 6 נקודות כף אבקת...

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

מאפינס תפוח עץ בדבש - קליל, דיאטטי וטעים לשומרי משקל

גם כשצריך לשלם את המחיר אפשר ורצוי לעשות את זה בכיף. אני לא מאמינה בלסבול מאחר ולא נוכל להמשיך לאורך זמן עם אורח חיים בריא עם תחושת סבל ולכן ,גם אם צריך לרדת במשקל, אני מכינה לי מתכונים טעימים ואוכלת פינוק קטן פעם ביום עם...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה