הבלוג של עידית כהן ברגר

המטבח של דיתי

עדכונים:

פוסטים: 44

עוקבים: 14

החל מינואר 2017

קצת על סלט / שקשוקת פלפלים קלויים מהמטבח הבלקני, גרממה נדירה ואהובה והרבה געגועים בלב.

25/02/2017

לא תמצאו מטבח בלקני ובייחוד מטבח בולגרי בלי פלפל קלוי או חציל קלוי. גרממה (סבתא בבולגרית) שלי היתה קולה את הפלפלים על הגז ויכולת להריח כבר מהגינה את ריח הפלפל החרוך באש. הפלפל או הצ’ושקי בבולגרית מהווה חלק ניכר מטעמי ילדותי. לדוגמא, פלפל עם שום וחומץ, פלפלים קלויים ממולאים בגבינה ומטוגנים, סלט חצילים ופלפלים קלויים(“קיופולו “) והסלט האהוב עלי ביותר: קוביות פלפלים קלויים עם גבינה בולגרית על האש.

בכל פעם שביקרתי את גרממה, כבר בכניסה מהדלת בדקה מה אני רוצה לאכול. פיתה או פרוסת לחם עבה במיוחד עם פלפל קלוי וגבינה בולגרית או פלפל קלוי בחומץ ושום היו המועדפים עלי. כמובן שלא ניתן היה לברוח מלעיסה אצל גרממה. תבינו, זו חלק מההוויה הבולגרית…

נזכרת בילדותי – אני הילדה ישובה על כיסא עץ מול שולחן עם מפה אדומה רקומה מבולגריה ואוכלת פרוסת לחם עבה עם סלט פלפלים קלויים עם גבינה בולגרית אצל הגרממה האהובה שלי. הרבה שיחות וסודות היו שם בסלון הקטן ביפו. עברו שנים. גרממה שלי כבר נפטרה אבל הסלט נותר ועובר מדור לדור.

20170225_200151_s

עם הזמן שודרג תהליך ההכנה, בעיקר משום שאני שונאת לנקות את הגז. אני קולה את הפלפלים בתנור ומוותרת על ניקיונות מיותרים.

את הסלט הזה אפשר לאכול קר או חם לפי טעמכם. מחזיק מספר ימים במקרר ומהווה מילוי מעולה לכריך ללא קלוריות מיותרות. דומה במראהו לשקשוקה.

 

מצרכים:

קוביה גדולה של גבינה בולגרית 5% של גד

קוביה פטרוזיליה של דורות

1 ביצה

8-10 פלפלים אדומים (אפשר לערבב אדומים וצהובים למראה)

כף שמן זית

 

איך מכינים?

קולים פלפלים בתנור בחום של 180 מעלות והופכים עד שהפלפלים קלויים מכל הצדדים. מוציאים מהתנור להתקררות לפני הקילוף.

טיפ: שימו מעט מים בתבנית עם הוצאת הפלפלים מהתנור. אחרי שעה הקליפה ממש תיפול מהפלפלים.

חותכים את הפלפלים שקילפנו לקוביות גסות. אין צורך בנוזלים שנותרים בעת החיתוך.

מחממים מחבת ושמים שמן זית וקוביה פטרוזיליה. עם התחממות השמן מוסיפים את קוביות הפלפלים ומערבבים עד שהפלפלים נותרים ללא נוזלים, בערך 6-8 דקות.

20170225_184336_s

מפוררים מעל קוביה גבינה בולגרית גדולה ומערבבים לאט לאט עד שהגבינה נמסה ומתערבבת היטב עם הפלפלים ולא רואים את נוזלי הגבינה.

20170225_184633_s

יוצרים גומחה במרכז, מוסיפים ביצה ומערבבים היטב עם כל התערובת למשך כשתי דקות.

20170225_185444_s

מכבים את האש ו…טורפים.

20170225_191745_s

מה שנשאר, אם נשאר, שמים בקופסא במקרר.

בתיאבון.

עוד מהבלוג של עידית כהן ברגר

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

פשטידת קישואים ובצל דיאטטית וטעימה במיוחד לשומרי משקל

מצרכים כולל נקודות של שומרי משקל לתבנית חד פעמית הגדולה ביותר: 6-7 קישואים מגורדים דק- אין נקודות 3 בצלים קצוצים – אין נקודות 1 כוס קמח תופח – 14 נקודות 3/4 כוס מים – אין נקודות 2 כפות שמן – 6 נקודות 3 ביצים – 6 נקודות כף אבקת...

תצוגה מקדימה

מתכון לחמין שעועית לבנה ועוף

החלק הכי כיפי במתכון הזה שאת העוף תוכלו להחליף לקוביות בקר או לשנות תיבול לטעמכן ולתת לו טאצ' אישי לפי הטעמים המועדפים בבית (מתנצלת מראש אבל כל המתכונים שלי יהיו בלשון...

תגובות

פורסם לפני 1 year

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה