הבלוג של עידית כהן ברגר

המטבח של דיתי

עדכונים:

פוסטים: 44

החל מינואר 2017

במסגרת החיפוש המתמיד אחר ארוחות ערב מזינות שגם יכניסו לגופם של ילדיי לא מעט סידן, התחלתי להכין את הפשטידה הזאת שהתבססה על פשטידה שהילדים אכלו במעון וטרפו תמיד.

28/10/2017

בפשטידה המקורית היו כוס וחצי! סוכר ומעט קינמון ופחות מלח. אפשרי להכין וזה גם טעים אבל עמוס לעייפה בסוכרים מיותרים, בטח ובטח לפני השינה. הפשטידה הנוכחית מלאה בגבינה שנכנסת לבטן הקטנים בלי לשמוע יבבות של :אבל אני לא אוהב גבינה לבנה!

הפשטידה הצלחה מובטחת ותבנית נקייה בסוף הערב. ואם נשארו כמה חתיכות אתם שואלים מה לעשות איתן? לשמור בקופסה ולחמם למחרת- טעים גם כן.

20171006_162359_s 20171006_162348_s 20171006_162147_s

מצרכים:

חבילה גדולה של אטריות דקות

1/2 ק”ג גבינה לבנה 5%

כף סוכר

4 ביצים

כף שטוחה מלח

3 כפות שמן

1 אבקת אפיה

 

איך מכינים?

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מרתיחים בסיר כ-5 כוסות מים עד לרתיחה. מוסיפים כפית גדושה מלח ושתי כפות שמן למים הרותחים.

מוסיפים את האיטריות. מערבבים להיפרדות האיטריות. מרתיחים על אש בינונית כחמש-שש דקות. מסננים במסננת, שוטפים במים קרים ומניחים בצד.

מערבבים בקערה את כל שאר המרכיבים. מוסיפים את האטריות לאחר סינון ומערבבים.

משמנים תבנית חד פעמית גדולה, שופכים את התערובת ומכניסים לתנור עד להזהבה. סדר גודל של 3/4 שעה. מוציאים, מחכים מעט להתייצבות וחותכים מרובעים גדולים לכל בני המשפחה.

20171006_161812_s

תוספת מעולה ליד סלט .

בתיאבון!

עוד מהבלוג של עידית כהן ברגר

תצוגה מקדימה

כנפיים ברוטב טריאקי ושום בחמש דקות

מה קורה כשאין זמן להכין צהריים? מוצאים שיטות לארוחות מהירות במיוחד שייראו הכי מושקעות וטעימות שיש! מזמינים כנפיים נקיות מהקצב, מפשירים, משרים ברוטב לספיגת טעמים והופ! תנור לחצי שעה וכולם מלקקים את האצבעות... הילדים שלי...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

בורקס ביתי מבצק עלים ממולא גבינות ותפוחי אדמה שילדים מאד אוהבים

כתוצאה מהבקשות האלה והרצון לגרום לאמא שלו לעמוד תמיד על הרגליים ולפנק את חיכו המפונק אני מנסה בכל פעם להכין וורסיות של ארוחת ערב בסגנון בצק-ביצה- גבינה. האופציה הזאת הצליחה לי – המגש חוסל מיד. חמש דקות עבודה ותענוג. ...

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה