הבלוג של עידית כהן ברגר

המטבח של דיתי

עדכונים:

פוסטים: 44

עוקבים: 14

החל מינואר 2017

תודות לסדנה בנושא סדרת קמחי הנוחות של שמרית עם סלונה הכנתי עם ביתי בקלות ובמהירות שני מאפים טעימים לילדים – מלוח ומתוק. גם מנה וגם קינוח במהירות הבזק!

07/10/2017

משתגעים עם הילדים? רוצים ארוחת ערב וגם הפעלה לילדים? הנה פתרון מעולה בשבילכם!

הבת שלי ,שחר בת העשר, אוהבת לאפות. את הבצק מקמח לבצק פריך של שמרית היא הצליחה להכין לבד – אני רק פיקחתי והסברתי לגבי הכנסת הנוזלים בהדרגה על מנת ליצור בצק רך ונעים במהירות.

הכנו שני סוגים של גלגלים – מתוק ומלוח. שניהם יצאו עם ריח משגע ובעצם “סגרו” לנו ארוחה שלמה – גם מנה עיקרית (גלגלי זיתים וגבינה) וגם קינוח (גלגלי חלבה ומקופלת). הילדים וגם אנחנו התענגנו על כל שלבי הארוחה. קצת ביצים וירקות ליד והארוחה מושלמת.

בהצלחה!

גלגלי חלבה ומקופלת:

מצרכים:

שקית 500 גרם קמח לבצק פריך מתוק

8-12 כפות שמנת מתוקה

ממרח שומשום מלא בטעם חלבה (כל ממרח חלבה אחר יספק בהחלט)

10 מקופלות מפוררות

20171006_133533_s

אופן ההכנה:

גלגלים טעימים, רכים ומהירים להכנה.

מכינים בצק בחמש דקות! מעבירים את הקמח לקערת ערבול, מוסיפים בהדרגה את הנוזלים ומערבבים עד לקבלת בצק רך וחלק. אין צורך לערבב אחרי התגבשות הפירורים לבצק חלק. מקררים את הבצק במקרר בניילון נצמד לחצי שעה.

P71006-134351_s

שימו לב- לעוגיות קטנות מחלקים את הבצק לשני חלקים. מרדדים את הבצק על גבי נייר אפייה מקומח קלות , מורחים ממרח שומשום ומפזרים בנדיבות מקופלת מפוררת. משאירים רצועה דקה נקייה לאורך הצלע הארוכה ,מרטיבים בטיפונת מים ומדקקים מעט על מנת להדביק את הגלילה.

בעזרת הנייר מגלגלים את הבצק בעדינות לכיוון הרצועה הנקייה. מהדקים עם הנייר ומקפיאים בערך שעה (לא להקפיא לחלוטין מאחר והגלילה תתפורר עם החיתוך).

מוציאים את הגלילה מהמקפיא ופורסים לפרוסות של כסנטימטר. מניחים על גבי נייר אפייה ואופים בתנור בטמפרטורה של כ- 170 מעלות למשך חצי שעה עד להזהבה.

P71006-155624_s

20171006_170012_s 20171006_165940_s 20171006_165857_s

גלגלי זיתים וגבינה:

מצרכים:

שקית 500 גרם קמח לבצק פריך מלוח

12-16 כפות שמנת מתוקה

150 גרם גבינת קשקבל מגורדת (אפשר במקום עם גבינת עמק מגורדת)

100 גרם פרמזן מגורד

3 כפות פירורי פאנקו

כוס זיתים ירוקים ללא חרצנים

3 קוביות שום של דורות

רבע כוס שמן זית

מעט מלח ופלפל שחור

P71006-135016_s

אופן ההכנה:

מכינים בבלנדר מחית זיתים – קוצצים זיתים, שום, שמן זית, מלח ופלפל.

להכנת הבצק- מעבירים את הקמח לקערת ערבול, מוסיפים בהדרגה את הנוזלים ומערבבים עד לקבלת בצק רך וחלק. אין צורך לערבב אחרי התגבשות הפירורים לבצק חלק. מקררים את הבצק במקרר בניילון נצמד לחצי שעה.

מחלקים את הבצק לשני חלקים עבור שתי גלילות. מרדדים את הבצק על גבי נייר אפייה מקומח קלות , מורחים ממרח זיתים ומפזרים בנדיבות תערובת גבינות ופירורי פאנקו. משאירים רצועה דקה נקייה לאורך הצלע הארוכה ומרטיבים בטיפונת מים על מנת להדביק את הגלילה. חוזרים על כך עם הגלילה השנייה.

20171006_160455_s

בעזרת הנייר מגלגלים את הבצק בעדינות לכיוון הרצועה הנקייה. מהדקים עם הנייר ומקפיאים בערך שעה (לא להקפיא לחלוטין מאחר והגלילה תתפורר עם החיתוך).

מוציאים את הגלילה מהמקפיא ופורסים לפרוסות של כסנטימטר. מניחים על גבי נייר אפייה ואופים בתנור בטמפרטורה של כ- 170 מעלות למשך חצי שעה עד להזהבה.

ביצים קשות ליד וקיבלתם ארוחת ערב או שבת בבוקר מעולה וטעימה.

20171006_170844_s

 

20171006_174831_sלמתכונים נוספים לחצו כאן:  http://bit.ly/2j7wxa3

 

בתיאבון

עוד מהבלוג של עידית כהן ברגר

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

מאפינס פטריות-בצל דיאטטי וטעים במיוחד לשומרי משקל

שומרי משקל. שיטה מעולה למי שלא מסוגלת לשמור על הפה וחייבת פשוט פטיש 5 ק"ג על הראש פעם בשבוע בדמות משקל ומדריכה חייכנית (ורזה) על מנת לרדת במשקל (מכל מיני סיבות :לידה, החיים עצמם ועוד). מצאתי את עצמי בסבב השלישי בחיי שם. פשוט זה...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

מתכון לחמין שעועית לבנה ועוף

החלק הכי כיפי במתכון הזה שאת העוף תוכלו להחליף לקוביות בקר או לשנות תיבול לטעמכן ולתת לו טאצ' אישי לפי הטעמים המועדפים בבית (מתנצלת מראש אבל כל המתכונים שלי יהיו בלשון...

תגובות

פורסם לפני 1 year

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה