הבלוג של עידית כהן ברגר

המטבח של דיתי

עדכונים:

פוסטים: 44

החל מינואר 2017

הבן שלי ילד ייחודי. תמיד אבל תמיד מבקש בערב אוכל חם. מה זה אומר? להמציא כל פעם את הגלגל בארוחות קלות, טעימות ומזינות.

27/09/2017

כתוצאה מהבקשות האלה והרצון לגרום לאמא שלו לעמוד תמיד על הרגליים ולפנק את חיכו המפונק אני מנסה בכל פעם להכין וורסיות של ארוחת ערב בסגנון בצק-ביצה- גבינה. האופציה הזאת הצליחה לי – המגש חוסל מיד.

חמש דקות עבודה ותענוג.

20170923_192038_s

מצרכים:

בצק עלים- השתמשתי בבצק עלים מופחת שומן של מעדנות

ביצה

ביצה למריחה על הבורקסים

מעט מלח

מעט פלפל שחור

ספריי שמן בטעם חמאה

3 כפות גדושות של גבינה 5%

3 תפוחי אדמה רתוחים, קלופים ומעוכים ללא גושים – ממש פירה

רבע כוס עמק מגורדת

מקלות עמק חתוכות לקוביות

מעט גבינה בולגרית 5% של גד – כ-100 גרם

אופן ההכנה:

מפשירים בצק עלים במקרר כמה שעות – לפחות 6 שעות.

מערבבים את כל חומרי התערובת היטב : גבינה 5%, גבינה בולגרית, ביצה ,עמק מגורדת, מלח ופלפל ומערבבים היטב.

פותחים עלה בצק ומרדדים מעט מאד. חותכים למרובעים שווים.

מניחים במרכז כל ריבוע כפית גדושה מהתערובת במרכז העלים, שמים קוביה קטנה של מקל גבינה עמק מעל התערובת וסוגרים למשולש.

20170923_181111_s

מהדקים עם מזלג קטן את הבורקסים לאורך השוליים על מנת שהתערובת לא תברח החוצה וגם לטובת המראה.

20170923_181715_s

משמנים תבנית עם ספריי שמן, מניחים את הבורקסים עם מעט רווח ביניהם, מורחים בביצה שעורבבה היטב ומכניסים לתנור בטמפרטורה של 170-180 מעלות עד להזהבה.

נותנים לבורקסים לנוח ולהתייצב חמש דקות, חותכים ומגישים.

ביצים קשות ליד וקיבלתם ארוחת ערב או שבת בבוקר מעולה וטעימה.

בתיאבון !

20170923_191857_s 20170923_191903_s

עוד מהבלוג של עידית כהן ברגר

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

כנפיים ברוטב טריאקי ושום בחמש דקות

מה קורה כשאין זמן להכין צהריים? מוצאים שיטות לארוחות מהירות במיוחד שייראו הכי מושקעות וטעימות שיש! מזמינים כנפיים נקיות מהקצב, מפשירים, משרים ברוטב לספיגת טעמים והופ! תנור לחצי שעה וכולם מלקקים את האצבעות... הילדים שלי...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

ארוחת ילדים קלה וטעימה – גלגלי שוקולד וחלבה וגלגלי זיתים וגבינה מעולים

משתגעים עם הילדים? רוצים ארוחת ערב וגם הפעלה לילדים? הנה פתרון מעולה בשבילכם! הבת שלי ,שחר בת העשר, אוהבת לאפות. את הבצק מקמח לבצק פריך של שמרית היא הצליחה להכין לבד – אני רק פיקחתי והסברתי לגבי הכנסת הנוזלים בהדרגה על מנת...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה