הבלוג של עידית כהן ברגר

המטבח של דיתי

עדכונים:

פוסטים: 44

עוקבים: 14

החל מינואר 2017

הבן שלי ילד ייחודי. תמיד אבל תמיד מבקש בערב אוכל חם. מה זה אומר? להמציא כל פעם את הגלגל בארוחות קלות, טעימות ומזינות.

27/09/2017

כתוצאה מהבקשות האלה והרצון לגרום לאמא שלו לעמוד תמיד על הרגליים ולפנק את חיכו המפונק אני מנסה בכל פעם להכין וורסיות של ארוחת ערב בסגנון בצק-ביצה- גבינה. האופציה הזאת הצליחה לי – המגש חוסל מיד.

חמש דקות עבודה ותענוג.

20170923_192038_s

מצרכים:

בצק עלים- השתמשתי בבצק עלים מופחת שומן של מעדנות

ביצה

ביצה למריחה על הבורקסים

מעט מלח

מעט פלפל שחור

ספריי שמן בטעם חמאה

3 כפות גדושות של גבינה 5%

3 תפוחי אדמה רתוחים, קלופים ומעוכים ללא גושים – ממש פירה

רבע כוס עמק מגורדת

מקלות עמק חתוכות לקוביות

מעט גבינה בולגרית 5% של גד – כ-100 גרם

אופן ההכנה:

מפשירים בצק עלים במקרר כמה שעות – לפחות 6 שעות.

מערבבים את כל חומרי התערובת היטב : גבינה 5%, גבינה בולגרית, ביצה ,עמק מגורדת, מלח ופלפל ומערבבים היטב.

פותחים עלה בצק ומרדדים מעט מאד. חותכים למרובעים שווים.

מניחים במרכז כל ריבוע כפית גדושה מהתערובת במרכז העלים, שמים קוביה קטנה של מקל גבינה עמק מעל התערובת וסוגרים למשולש.

20170923_181111_s

מהדקים עם מזלג קטן את הבורקסים לאורך השוליים על מנת שהתערובת לא תברח החוצה וגם לטובת המראה.

20170923_181715_s

משמנים תבנית עם ספריי שמן, מניחים את הבורקסים עם מעט רווח ביניהם, מורחים בביצה שעורבבה היטב ומכניסים לתנור בטמפרטורה של 170-180 מעלות עד להזהבה.

נותנים לבורקסים לנוח ולהתייצב חמש דקות, חותכים ומגישים.

ביצים קשות ליד וקיבלתם ארוחת ערב או שבת בבוקר מעולה וטעימה.

בתיאבון !

20170923_191857_s 20170923_191903_s

עוד מהבלוג של עידית כהן ברגר

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

מאפינס פטריות-בצל דיאטטי וטעים במיוחד לשומרי משקל

שומרי משקל. שיטה מעולה למי שלא מסוגלת לשמור על הפה וחייבת פשוט פטיש 5 ק"ג על הראש פעם בשבוע בדמות משקל ומדריכה חייכנית (ורזה) על מנת לרדת במשקל (מכל מיני סיבות :לידה, החיים עצמם ועוד). מצאתי את עצמי בסבב השלישי בחיי שם. פשוט זה...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

מתכון לחמין שעועית לבנה ועוף

החלק הכי כיפי במתכון הזה שאת העוף תוכלו להחליף לקוביות בקר או לשנות תיבול לטעמכן ולתת לו טאצ' אישי לפי הטעמים המועדפים בבית (מתנצלת מראש אבל כל המתכונים שלי יהיו בלשון...

תגובות

פורסם לפני 1 year

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה