הבלוג של עידית כהן ברגר

המטבח של דיתי

עדכונים:

פוסטים: 44

עוקבים: 13

החל מינואר 2017

הבן שלי ילד ייחודי. תמיד אבל תמיד מבקש בערב אוכל חם. מה זה אומר? להמציא כל פעם את הגלגל בארוחות קלות, טעימות ומזינות.

27/09/2017

כתוצאה מהבקשות האלה והרצון לגרום לאמא שלו לעמוד תמיד על הרגליים ולפנק את חיכו המפונק אני מנסה בכל פעם להכין וורסיות של ארוחת ערב בסגנון בצק-ביצה- גבינה. האופציה הזאת הצליחה לי – המגש חוסל מיד.

חמש דקות עבודה ותענוג.

20170923_192038_s

מצרכים:

בצק עלים- השתמשתי בבצק עלים מופחת שומן של מעדנות

ביצה

ביצה למריחה על הבורקסים

מעט מלח

מעט פלפל שחור

ספריי שמן בטעם חמאה

3 כפות גדושות של גבינה 5%

3 תפוחי אדמה רתוחים, קלופים ומעוכים ללא גושים – ממש פירה

רבע כוס עמק מגורדת

מקלות עמק חתוכות לקוביות

מעט גבינה בולגרית 5% של גד – כ-100 גרם

אופן ההכנה:

מפשירים בצק עלים במקרר כמה שעות – לפחות 6 שעות.

מערבבים את כל חומרי התערובת היטב : גבינה 5%, גבינה בולגרית, ביצה ,עמק מגורדת, מלח ופלפל ומערבבים היטב.

פותחים עלה בצק ומרדדים מעט מאד. חותכים למרובעים שווים.

מניחים במרכז כל ריבוע כפית גדושה מהתערובת במרכז העלים, שמים קוביה קטנה של מקל גבינה עמק מעל התערובת וסוגרים למשולש.

20170923_181111_s

מהדקים עם מזלג קטן את הבורקסים לאורך השוליים על מנת שהתערובת לא תברח החוצה וגם לטובת המראה.

20170923_181715_s

משמנים תבנית עם ספריי שמן, מניחים את הבורקסים עם מעט רווח ביניהם, מורחים בביצה שעורבבה היטב ומכניסים לתנור בטמפרטורה של 170-180 מעלות עד להזהבה.

נותנים לבורקסים לנוח ולהתייצב חמש דקות, חותכים ומגישים.

ביצים קשות ליד וקיבלתם ארוחת ערב או שבת בבוקר מעולה וטעימה.

בתיאבון !

20170923_191857_s 20170923_191903_s

עוד מהבלוג של עידית כהן ברגר

תצוגה מקדימה

מתכון לעוגת גבינה "עננים" עשירה וטעימה לשבועות ולא רק –גם בגרסה דיאטטית!

אם אפשר להגיד על עוגה שזו העוגה שבעלי הכי אוהב זו עוגת הגבינה הזאת. אני קוראת לה עוגת גבינה עננים בגלל המרקם הכל כך נימוח וקליל שלה וגם בגלל אחוזי השומן הנמוכים יחסית לעוגות גבינה אחרות. פעם, בעוונותיי, ניסיתי לקנות עוגת...

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 10 months
תצוגה מקדימה

כדורי בשר עם פסטה לילדים – מיטבולס טעימים וקלים להכנה

ן, אני ממציאה בכל פעם וורסיות נוספות לכל מאכל. לא רוצים יותר קציצות מטוגנות? הנה הן מופיעות כמיטבולס. לא רוצים יותר מיטבולס? מכינים את הקציצות של אלמוג עם אורז. וכן הלאה וכן הלאה... קציצות לא ייעלמו מהתפריט של הבית...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה