הבלוג של עידית כהן ברגר

המטבח של דיתי

עדכונים:

פוסטים: 44

עוקבים: 13

החל מינואר 2017

השנה החולפת הייתה שנה מורכבת. שנה של התמודדויות עם “הפתעות” שונות וכאבי לב. איבדתי אנשים אהובים ועם אחרים עברתי תקופה מורכבת וכואבת.

18/09/2017

בתוך כל כאבי הלב האלה יש כמובן גם לא מעט דבש- זכיתי להיות יותר עם הילדים וליהנות מזמן איכות שמעולם לא הספיק קודם לכן, פתחתי את בלוג האוכל שלי, ניסיתי מחוזות מקצועיים חדשים ומאתגרים והכי חשוב התפתחתי ריגשית באופן שלא קרה קודם לכן. עצם העובדה שאני משתפת אתכם בכך הוא שינוי רדיקלי מבחינתי. הרבה חום ואהבה נכנסו לחיי לצד ההתמודדויות הלא פשוטות עם מכאובי הלב. אני מודה על השנה הזאת ועל השיעורים שעברתי בה ומחכה בכיליון עיניים לשנה החדשה- שנה שבה אמשיך להתנסות ולגדול, להרגיש ולאהוב, למצוא את המקום הכי נכון לי ולעשות כל מה שאני אוהבת. שנה שבה האהובים שלי יהיו בריאים, שלמים ומאושרים ושיהיו לנו הרבה רגעים של שמחה וצחוק. מאחלת את זה לי ולכולכם- שנה של דבש!

ועכשיו מתכון לעוגה קלילה להכנה, שתמיד יוצאת רכה וטעימה וכמובן מפיצה ריח ייחודי של ראש השנה בכל הבית.

20170918_195556_s

הערה: לארוחה חגיגית במיוחד כשרוצים להגיש ולהרשים אפשר להקפיץ על מחבת קוביות תפוח עץ ירוק אחד עם כפית סוכר חום ומעט קינמון ולשים מעל העוגה לקישוט ולטעם. אני הסתפקתי בפרוסה דקה של תפוח שנראה יפה באותה מידה.

20170918_194801_s

מצרכים:

3/4 כוס שמן

כוס סוכר – אני שמה 3/4 סוכר לבן ו-1/4 סוכר חום אבל ניתן רק סוכר לבן. טעים באותה מידה.

כוס דבש

קופסא קטנה רכז תפוחי עץ ללא סוכר

5 ביצים

21/2 כוסות קמח

כף אבקת אפייה

 כפית סודה לשתייה

כף קינמון

1 כוס תה בלי סוכר

כפית ג’ינג’ר טחון או קוביה ג’ינג’ר קפואה של דורות

2 תפוחי עץ ירוקים בפרוסות דקות לקישוט

20170918_195213_s

איך מכינים?

מכינים כוס תה מתיון ומים רותחים ומניחים בצד להצטנן.

מחממים תנור ל-160 מעלות.

מערבלים במערבל את הביצים עם הסוכר והג’ינג’ר עד להתפחה קלה של התערובת.

מוסיפים דבש, שמן, קינמון ורכז תפוחי עץ ומערבבים ממש לדקה.

מוסיפים את הקמח, סודה לשתייה ואבקת אפייה ומערבבים קלות רק עד לתערובת ללא גושים.

מוסיפים תוך כדי ערבוב כוס תה (אחרי שהתה התקרר כדי שלא “יבשל” לנו את הביצים)

משתמשים בספריי שמן לשימון 4 תבניות אינגליש קייק וממלאים תערובת עד 3/4 מהתבנית מאחר והתערובת תופחת.

אפשר לפרוס מניפות מתפוחי עץ ירוקים חמוצים ולשים מעל לקישוט טרום הכנסה לתנור.

אפייה באינגליש קייק כארבעים דקות ולפעמים יותר עד להכנסת קיסם שיוצא כמעט יבש.

שימו לב שבגלל שיש בתערובת רכז תפוחי עץ עדיף לשמור בהמשך בקירור כדי למנוע קלקולים, במיוחד אם חם בחוץ. אני אוהבת לחמם 20 שניות במיקרו ולהתענג.

בתיאבון!

20170918_195547_s

עוד מהבלוג של עידית כהן ברגר

תצוגה מקדימה

מתכון לעוגת גבינה "עננים" עשירה וטעימה לשבועות ולא רק –גם בגרסה דיאטטית!

אם אפשר להגיד על עוגה שזו העוגה שבעלי הכי אוהב זו עוגת הגבינה הזאת. אני קוראת לה עוגת גבינה עננים בגלל המרקם הכל כך נימוח וקליל שלה וגם בגלל אחוזי השומן הנמוכים יחסית לעוגות גבינה אחרות. פעם, בעוונותיי, ניסיתי לקנות עוגת...

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 10 months
תצוגה מקדימה

כדורי בשר עם פסטה לילדים – מיטבולס טעימים וקלים להכנה

ן, אני ממציאה בכל פעם וורסיות נוספות לכל מאכל. לא רוצים יותר קציצות מטוגנות? הנה הן מופיעות כמיטבולס. לא רוצים יותר מיטבולס? מכינים את הקציצות של אלמוג עם אורז. וכן הלאה וכן הלאה... קציצות לא ייעלמו מהתפריט של הבית...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה