הבלוג של עידית כהן ברגר

המטבח של דיתי

עדכונים:

פוסטים: 44

עוקבים: 14

החל מינואר 2017

אחד הפירות האהובים עלי הוא שזיפים סגולים. קניתי ערימה גדולה מהם. אחרי כמה ימים חלקם נראו עייפים. מיד הכנתי עוגת שזיפים טעימה וריחנית ליד הקפה.

25/07/2017

חייבת להזהיר אתכם:

עוגה שהיא אסון – לא הפסקנו ליישר…

זוכרת תמיד את עוגת השזיפים של אהרוני שאמא שלי היתה מכינה פעם. העוגה הזאת דומה, רק עם יותר ביצים ותיבלון שונה. ממליצה בחום- אפילו הילדים התענגו.

20170722_213847_S20170722_213820_S
חומרים:

לשתי תבניות חלה או שלוש תבניות אינגליש קייק:

12 שזיפים סגולים

2 כפות ברנדי/קוניאק (לי היה בבית ליקר דובדבנים והיה מעולה)

5 ביצים

2 כוסות סוכר

כפית תמצית וניל

200 גרם חמאה רכה מאד

גביע שמנת חמוצה 9%

מיץ מלימון עסיסי+ גרידה ממנו

3 כוסות קמח תופח

חמאה רכה מאד+  כשתי כפות סוכר חום לתבנית + חצי כפית קינמון למי שאוהב.

סוכר חום+ קינמון לבזיקה מעל העוגות.

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לכ-180 מעלות.
  2. שוטפים את השזיפים וחותכים כל שזיף לכארבע פרוסות עבות
  3. מערבבים את השזיפים והאלכוהול הנבחר לשעה ומניחים למנוחה במקרר
  4. מגרדים דק קליפת מלימון גדול וסוחטים אותו. שומרים יחד בצד.
  5. משמנים את התבניות בחמאה הרכה ובוזקים סוכר וקינמון על כל השוליים והתחתית.
  6. מקציפים במערבל ביצים, סוכר ותמצית וניל עד להקצפה יפה.
  7. מוסיפים את החמאה הרכה עד לבלילה חלקה, ללא הקצפה ארוכה.
  8. מוסיפים שמנת חמוצה, מיץ וקליפת לימון ומערבבים מעט מאד עד לבלילה חלקה.
  9. מוסיפים קמח תופח ומערבלים מעט מאד. אפשרי גם לערבב ידנית. אני מוסיפה לבלילה את הכף או שתיים ליקר שנותרו בקערת השזיפים – לא חייבים.
  10. מניחים פרוסות שזיפים על כל תחתית התבניות המשומנות והמסוכרות בצורה צפופה, מעבירים מחצית מהבלילה מעל לשזיפים, מניחים עוד שורה של שזיפים ושופכים את יתרת התערובת לתבניות.
  11. מפזרים מעט סוכר חום וקינמון מעל ומכניסים לתנור.
  12. אופים כ-45 דקות, תלוי גודל תבניות עד שקיסם יוצא יבש.

בתיאבון

20170722_213719_S

עוד מהבלוג של עידית כהן ברגר

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

מאפינס פטריות-בצל דיאטטי וטעים במיוחד לשומרי משקל

שומרי משקל. שיטה מעולה למי שלא מסוגלת לשמור על הפה וחייבת פשוט פטיש 5 ק"ג על הראש פעם בשבוע בדמות משקל ומדריכה חייכנית (ורזה) על מנת לרדת במשקל (מכל מיני סיבות :לידה, החיים עצמם ועוד). מצאתי את עצמי בסבב השלישי בחיי שם. פשוט זה...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

מתכון לחמין שעועית לבנה ועוף

החלק הכי כיפי במתכון הזה שאת העוף תוכלו להחליף לקוביות בקר או לשנות תיבול לטעמכן ולתת לו טאצ' אישי לפי הטעמים המועדפים בבית (מתנצלת מראש אבל כל המתכונים שלי יהיו בלשון...

תגובות

פורסם לפני 1 year

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה