הבלוג של עידית כהן ברגר

המטבח של דיתי

עדכונים:

פוסטים: 44

עוקבים: 13

החל מינואר 2017

אורז עסיסי מאד ספוג בטעמי ציר עוף ומלא בבצל ומנגולד. טעים ,משביע ודורש לכלוך של סיר אחד בלבד לכל המנה הנפלאה הזאת.

20/07/2017

אצלנו בבית אוהבים תבשילי קדירה. בכל פעם שיש תבשיל שכזה כולם באים עם כיבוי האש עם כף על מנת לגלות מה טמון בפנים ולטעום. גם אם אכלו לפני שעה הם לא מוותרים – מקטנה ועד גדול. ואני? אני מתה על זה. כמובן שגוערת בהם שלא יגעו אבל… זה רק בפולנית. את תבשיל הקדירה הזה העמיסו ואכלו בתאווה רבה – העוף המבושל באיטיות מאד עסיסי וטעם האורז בהתאם. כדאי להכין לארוחת שישי – יכולים להכין לפני את העוף וחצי שעה לפני הארוחה לחמם, להוסיף את האורז ולהגיש.

20170715_145545_S 20170715_164846_S 20170715_165048_S 20170715_165106_S 20170715_165159_S

מצרכים:

רבע כוס שמן

עוף שלם מפורק (אפשר גם כרעיים /פולקע)

2 כוסות אורז פרסי

2 בצלים בינוניים קצוצים

חבילה עלי מנגולד- רק החלק הירוק, שטוף היטב וקצוץ

כפית מלח שטוחה (תטעמו ותתקנו על פי טעמכם)

2 כפות אבקת מרק עוף בשרי

3 קוביות שום דורות

קוביה פטרוזיליה דורות

1/4 כפית שטוחה פלפל שחור

1/4 כפית שטוחה כורכום

1/4 כפית שטוחה כמון

1/4 כפית שטוחה חוויאג’ מרק (למי שאוהב)

 

איך מכינים?

מחממים מחבת גדולה ומוסיפים שמן. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים מעט עד להזהבה. מוסיפים קוביות שום וקוביית פטרוזיליה ומערבבים. עם הזהבת הבצל מוסיפים את חלקי העוף והופכים אותם על מנת לשנות את צבע העוף מעט ולסגור אותו מכל צדדיו.

מוסיפים 4-5 ספלי מים רותחים ומכסים את העוף. מוסיפים את המנגולד הקצוץ, אבקת מרק העוף ושאר התבלינים ומערבבים. מנמיכים את האש לאש נמוכה ומבשלים כ-40 דקות עד שהעוף רך.

מוסיפים אורז ומערבבים מדי פעם בעדינות. במידת הצורך הוסיפו מעט מים רותחים. כבו את האש ותנו לאורז לנוח רבע שעה לפני שפותחים את הסיר.

מעבירים לצלחת ומקשטים בעלי פטרוזיליה או כוסברה ומגישים.

בתיאבון!

עוד מהבלוג של עידית כהן ברגר

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 10 months
תצוגה מקדימה

מתכון לעוגת גבינה "עננים" עשירה וטעימה לשבועות ולא רק –גם בגרסה דיאטטית!

אם אפשר להגיד על עוגה שזו העוגה שבעלי הכי אוהב זו עוגת הגבינה הזאת. אני קוראת לה עוגת גבינה עננים בגלל המרקם הכל כך נימוח וקליל שלה וגם בגלל אחוזי השומן הנמוכים יחסית לעוגות גבינה אחרות. פעם, בעוונותיי, ניסיתי לקנות עוגת...

תצוגה מקדימה

מתכון לחמין שעועית לבנה ועוף

החלק הכי כיפי במתכון הזה שאת העוף תוכלו להחליף לקוביות בקר או לשנות תיבול לטעמכן ולתת לו טאצ' אישי לפי הטעמים המועדפים בבית (מתנצלת מראש אבל כל המתכונים שלי יהיו בלשון...

תגובות

פורסם לפני 10 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה