הבלוג של עידית כהן ברגר

המטבח של דיתי

עדכונים:

פוסטים: 44

החל מינואר 2017

אורז עסיסי מאד ספוג בטעמי ציר עוף ומלא בבצל ומנגולד. טעים ,משביע ודורש לכלוך של סיר אחד בלבד לכל המנה הנפלאה הזאת.

20/07/2017

אצלנו בבית אוהבים תבשילי קדירה. בכל פעם שיש תבשיל שכזה כולם באים עם כיבוי האש עם כף על מנת לגלות מה טמון בפנים ולטעום. גם אם אכלו לפני שעה הם לא מוותרים – מקטנה ועד גדול. ואני? אני מתה על זה. כמובן שגוערת בהם שלא יגעו אבל… זה רק בפולנית. את תבשיל הקדירה הזה העמיסו ואכלו בתאווה רבה – העוף המבושל באיטיות מאד עסיסי וטעם האורז בהתאם. כדאי להכין לארוחת שישי – יכולים להכין לפני את העוף וחצי שעה לפני הארוחה לחמם, להוסיף את האורז ולהגיש.

20170715_145545_S 20170715_164846_S 20170715_165048_S 20170715_165106_S 20170715_165159_S

מצרכים:

רבע כוס שמן

עוף שלם מפורק (אפשר גם כרעיים /פולקע)

2 כוסות אורז פרסי

2 בצלים בינוניים קצוצים

חבילה עלי מנגולד- רק החלק הירוק, שטוף היטב וקצוץ

כפית מלח שטוחה (תטעמו ותתקנו על פי טעמכם)

2 כפות אבקת מרק עוף בשרי

3 קוביות שום דורות

קוביה פטרוזיליה דורות

1/4 כפית שטוחה פלפל שחור

1/4 כפית שטוחה כורכום

1/4 כפית שטוחה כמון

1/4 כפית שטוחה חוויאג’ מרק (למי שאוהב)

 

איך מכינים?

מחממים מחבת גדולה ומוסיפים שמן. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים מעט עד להזהבה. מוסיפים קוביות שום וקוביית פטרוזיליה ומערבבים. עם הזהבת הבצל מוסיפים את חלקי העוף והופכים אותם על מנת לשנות את צבע העוף מעט ולסגור אותו מכל צדדיו.

מוסיפים 4-5 ספלי מים רותחים ומכסים את העוף. מוסיפים את המנגולד הקצוץ, אבקת מרק העוף ושאר התבלינים ומערבבים. מנמיכים את האש לאש נמוכה ומבשלים כ-40 דקות עד שהעוף רך.

מוסיפים אורז ומערבבים מדי פעם בעדינות. במידת הצורך הוסיפו מעט מים רותחים. כבו את האש ותנו לאורז לנוח רבע שעה לפני שפותחים את הסיר.

מעבירים לצלחת ומקשטים בעלי פטרוזיליה או כוסברה ומגישים.

בתיאבון!

עוד מהבלוג של עידית כהן ברגר

תצוגה מקדימה

ארוחת ילדים קלה וטעימה – גלגלי שוקולד וחלבה וגלגלי זיתים וגבינה מעולים

משתגעים עם הילדים? רוצים ארוחת ערב וגם הפעלה לילדים? הנה פתרון מעולה בשבילכם! הבת שלי ,שחר בת העשר, אוהבת לאפות. את הבצק מקמח לבצק פריך של שמרית היא הצליחה להכין לבד – אני רק פיקחתי והסברתי לגבי הכנסת הנוזלים בהדרגה על מנת...

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

כנפיים ברוטב טריאקי ושום בחמש דקות

מה קורה כשאין זמן להכין צהריים? מוצאים שיטות לארוחות מהירות במיוחד שייראו הכי מושקעות וטעימות שיש! מזמינים כנפיים נקיות מהקצב, מפשירים, משרים ברוטב לספיגת טעמים והופ! תנור לחצי שעה וכולם מלקקים את האצבעות... הילדים שלי...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה