הבלוג של עידית כהן ברגר

המטבח של דיתי

עדכונים:

פוסטים: 44

עוקבים: 13

החל מינואר 2017

בתור אמא עובדת עם ילדים אניני טעם וחך אני נדרשת להציע חדשות לבקרים מנות חמות, טעימות ומגניבות גם לארוחות ערב רגילות. חייבת לעמוד בציפיות של הקטנים…

12/07/2017

בני בכורי האהוב הציב רף מאד גבוה בבית. טוסט או חביתה אף פעם לא מספקים אותו כארוחת ערב ובכל פעם שאני מתמרדת הוא מבקש/מתחנן/מציק שוב ושוב על מנת לקבל אוכל חם בערב. במיוחד בחורף, או אז הבקשות עולות רמה. לכן, בכל פעם אני מוצאת אופציה חדשה לארוחת ערב מגניבה שנראית מושקעת אבל שאפשר לעשות אותה עם הילדים וליהנות ממנה לפחות פעמיים- באותו ערב וגם בערב אחר שנוציא מחצית מנה שהקפאנו. זו שיטה מעולה שחוסכת זמן ויוצרת יעילות מופלאה במטבח.

את הכיסונים הללו אפשר להכין עם מגוון מילויים, פרווה או חלביים. הכנתי אותם לשישי בערב כפרווה והם היו נפלאים וטעימים. לארוחות ערב רגילות או לשבת בבוקר הוורסיה החלבית עם פתיתי עמק מופלאה ומומלצת בחום!

20170707_103535_S 20170707_103622_S 20170707_103627_S 20170707_104145_S 20170707_114500_S

חצי שעה של עבודה ותענוג צרוף.

מצרכים לבצק:

2 כוסות מים חמימים

1 כוס שמן

1 אבקת אפייה

כפית שטוחה סוכר

כפית שטוחה מלח

1 ק”ג קמח לבן

ביצה למריחה מעל הכיסונים

שומשום – לזרייה למי שאוהב, אצלנו בבית שומשום הינו פרסונה נון גראטה…

ספריי שמן בטעם חמאה לשימון התבניות

מצרכים לרוטב:

2 כפות שמן זית

כוס רוטב עגבניות טריות של מוטי – אפשר גם לגרד ארבע עגבניות אם אין

2 קוביות שום של דורות

קוביה פטרוזיליה קפוא של דורות

קוביה כוסברה קפואה של דורות

2 כפות גדושות של רסק עגבניות

1/2 כפית שטוחה סוכר

חצי כפית פפריקה מתוקה

כפית שטוחה מלח

מעט פלפל שאטה או פלפל חריף אחר על פי טעמכם- במידה והכיסונים מיועדים לילדים עדיף לא לשים.

מצרכים למילויים:

2 בצלים חתוכים דק, מטוגנים ומסוננים שהתקררו.

4 קופסאות טונה – מי שלא אוהב טונה יכול להרתיח 3-4 תפוחי אדמה, לסנן ולמעוך לפירה.

קופסת שימורים טבעות זיתים ירוקים

6 ביצים קשות חתוכות לשמיניות

כוס גבינה צהובה עמק מגורדת (במידה ורוצים מאפה חלבי)

אופן ההכנה:

שופכים לקערת ערבול מים חמימים, שמן, אבקת אפייה ,סוכר ומלח. מתחילים לערבל ומוסיפים תוך כדי ערבול לאט לאט את הקמח. מערבלים עד לאיחוד של כל החומרים. הבצק רך למדי – אל תיבהלו.

מפזרים קמח על משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק. קורצים עיגולים עם ספל. ממשיכים עד שמסיימים לקרוץ עיגולים מכל הבצק.

מסדרים על כל עיגול בצק לפי הסדר: כפית רוטב עגבניות (לאחר שהרוטב התקרר על מנת להימנע מקרעים בבצק), בצל מטוגן, כפית טונה, שמינית ביצה קשה ומעט גבינה מגורדת. סוגרים את הכיסונים ועוברים עם מזלג על השוליים על מנת לעשות דוגמא ולוודא אי פתיחה של הכיסונים.

משמנים תבניות (הזדקקתי לשלוש תבניות גדולות לפחות) בספריי שמן ומניחים את הכיסונים במרחק סנטימטר אלו מאלו. מורחים בביצה מעורבבת היטב ומי שרוצה יכול לפזר מעט שומשום מלמעלה.

מכניסים לתנור בטמפרטורה של 170 מעלות עד להזהבה.

נותנים לכיסונים לנוח ולהתייצב חמש דקות ומגישים.

בעצם קיבלתם ארוחת ערב או שבת בבוקר מעולה וטעימה!

טיפ המלצה חמה: תבנית אחת אל תמרחו בביצה והקפיאו ככיסונים לא אפויים לארוחה הבאה. לכשתרצו, חממו תנור עשר דקות , הפשירו בזמן זה את התבנית ולאחר מכן תאפו כרגיל.

בתיאבון

עוד מהבלוג של עידית כהן ברגר

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 10 months
תצוגה מקדימה

מתכון לעוגת גבינה "עננים" עשירה וטעימה לשבועות ולא רק –גם בגרסה דיאטטית!

אם אפשר להגיד על עוגה שזו העוגה שבעלי הכי אוהב זו עוגת הגבינה הזאת. אני קוראת לה עוגת גבינה עננים בגלל המרקם הכל כך נימוח וקליל שלה וגם בגלל אחוזי השומן הנמוכים יחסית לעוגות גבינה אחרות. פעם, בעוונותיי, ניסיתי לקנות עוגת...

תצוגה מקדימה

מתכון לחמין שעועית לבנה ועוף

החלק הכי כיפי במתכון הזה שאת העוף תוכלו להחליף לקוביות בקר או לשנות תיבול לטעמכן ולתת לו טאצ' אישי לפי הטעמים המועדפים בבית (מתנצלת מראש אבל כל המתכונים שלי יהיו בלשון...

תגובות

פורסם לפני 10 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה