הבלוג של עידית כהן ברגר

המטבח של דיתי

עדכונים:

פוסטים: 44

עוקבים: 13

החל מינואר 2017

פלפל ממולא שאמא שלי מכינה מאז ומעולם – לא יכולה לאכול אחר אצל אף אחד. המתכון עם שינויים קלים מאד מהמקור כי הפלפל של אמא שלי פשוט מושלם…. הכי טעים ,משביע ומהיר הכנה.

08/07/2017

לפעמים בא לי להתרפק על בית. כזה של פעם, כשהייתי ילדה והעולם היה פשוט. אז, עיקר הנושאים שהטרידו אותנו היה מה היה בבית הספר ומה נאכל בצהריים. כשהיה פלפל ממולא בסגנון בולגרי של אמא שלי הייתי מאושרת. תמיד תמיד אמא שלי היתה מקלפת את הפלפל מסביב והייתי אוכלת את כל המילוי בתאווה גדולה. חיבור הטעמים של עגבניה , פלפל אדום, בשר טחון, אורז ותבלינים יצרו טעם מושלם ועסיסי. מעבירה לכם את הטעם הזה של הבית שלי ובטוחה שתברכו אותי על כל ביס.

קחו בחשבון שההכנה מהירה יחסית אבל השהייה בתנור ארוכה – לפחות שעה – שעה וחצי.

20170705_220604_S

מצרכים למילוי:

שמן לטיגון

8 פלפלים קטנים אדומים

תבנית בעלות דפנות גבוהות

1/2 קילו בשר טחון

כוס ו אורז לבן

בצל גדול קצוץ

2 כפות רסק עגבניות

2 כפות עגבניה מרוסקת או פלפל אדום מגורד – הבולגרים שמים פלפל

כף שטוחה אבקת מרק עוף

כפית מלח שטוחה

2 קוביות שום דורות

קוביה פטרוזיליה דורות

1/4 כפית פלפל שחור

1/4 כפית בהרט – לא חובה, רק מי שאוהב את הטעם

כף רוטב צ’ילי חריף – לא חייבים, רק אם רוצים פיקנטי

מצרכים לרוטב:

2 כפות גדושות רסק עגבניות

2 כפות עגבניה מרוסקת

2 כוסות מים חמים

כפית מלח שטוחה

2 קוביות שום דורות

קוביה פטרוזיליה דורות

1/4 כפית פלפל שחור

כף רוטב צ’ילי חריף

כף רוטב צ’ילי מתוק

 

איך מכינים?

שמים את הפלפלים האדומים רבע שעה במים רותחים. לאחר מכן חותכים את החלק העליון ומניחים בצד לכיסוי לאחר המילוי.

מחממים סיר שטוח ומוסיפים שמן. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים מעט. מוסיפים קוביות שום וקוביית פטרוזיליה ומערבבים. עם הזהבת הבצל מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים היטב .מערבבים על מנת לשנות את צבעו של הבשר מעט ולסגור אותו.

מוסיפים את כל התבלינים היבשים ואת האורז ומערבבים על האש.

מוסיפים רסק עגבניות/ פלפל ,רסק עגבניות ורוטב צ’ילי חריף למי שרוצה שיהיה מעט פיקנטי ומערבבים על האש. מניחים לתערובת מעט להתקרר לאחר שמכבים את האש.

להכנת הרוטב מערבבים היטב את כל חומרי המילוי בתבנית. ממלאים את הפלפלים ומעמידים אותם בתוך התבנית עם כיסוי החלק העליון מלמעלה. מוודאים בהנוזלים מכסים את הפלפלים לפחות ב-80%. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם ל-170 מעלות לפחות.

20170705_220309_S

לאחר כשעה בתנור להוריד את נייר הכסף ולתת לפלפלים להיות בתנור ולקבל צבע שזוף. ברגע שהפלפלים יציבים והרוטב מצטמצם מעט אני משכיבה את הפלפלים לפחות לרבע שעה על מנת שהחלק העליון גם יספוג רוטב. חשוב שהפלפלים יהיו צמודים כדי שהתערובת לא תגלוש החוצה.

בתיאבון!

20170705_220452_S 20170705_220553_S

עוד מהבלוג של עידית כהן ברגר

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 10 months
תצוגה מקדימה

מתכון לעוגת גבינה "עננים" עשירה וטעימה לשבועות ולא רק –גם בגרסה דיאטטית!

אם אפשר להגיד על עוגה שזו העוגה שבעלי הכי אוהב זו עוגת הגבינה הזאת. אני קוראת לה עוגת גבינה עננים בגלל המרקם הכל כך נימוח וקליל שלה וגם בגלל אחוזי השומן הנמוכים יחסית לעוגות גבינה אחרות. פעם, בעוונותיי, ניסיתי לקנות עוגת...

תצוגה מקדימה

מתכון לחמין שעועית לבנה ועוף

החלק הכי כיפי במתכון הזה שאת העוף תוכלו להחליף לקוביות בקר או לשנות תיבול לטעמכן ולתת לו טאצ' אישי לפי הטעמים המועדפים בבית (מתנצלת מראש אבל כל המתכונים שלי יהיו בלשון...

תגובות

פורסם לפני 10 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה