הבלוג של עידית כהן ברגר

המטבח של דיתי

עדכונים:

פוסטים: 44

החל מינואר 2017

פלפל ממולא שאמא שלי מכינה מאז ומעולם – לא יכולה לאכול אחר אצל אף אחד. המתכון עם שינויים קלים מאד מהמקור כי הפלפל של אמא שלי פשוט מושלם…. הכי טעים ,משביע ומהיר הכנה.

08/07/2017

לפעמים בא לי להתרפק על בית. כזה של פעם, כשהייתי ילדה והעולם היה פשוט. אז, עיקר הנושאים שהטרידו אותנו היה מה היה בבית הספר ומה נאכל בצהריים. כשהיה פלפל ממולא בסגנון בולגרי של אמא שלי הייתי מאושרת. תמיד תמיד אמא שלי היתה מקלפת את הפלפל מסביב והייתי אוכלת את כל המילוי בתאווה גדולה. חיבור הטעמים של עגבניה , פלפל אדום, בשר טחון, אורז ותבלינים יצרו טעם מושלם ועסיסי. מעבירה לכם את הטעם הזה של הבית שלי ובטוחה שתברכו אותי על כל ביס.

קחו בחשבון שההכנה מהירה יחסית אבל השהייה בתנור ארוכה – לפחות שעה – שעה וחצי.

20170705_220604_S

מצרכים למילוי:

שמן לטיגון

8 פלפלים קטנים אדומים

תבנית בעלות דפנות גבוהות

1/2 קילו בשר טחון

כוס ו אורז לבן

בצל גדול קצוץ

2 כפות רסק עגבניות

2 כפות עגבניה מרוסקת או פלפל אדום מגורד – הבולגרים שמים פלפל

כף שטוחה אבקת מרק עוף

כפית מלח שטוחה

2 קוביות שום דורות

קוביה פטרוזיליה דורות

1/4 כפית פלפל שחור

1/4 כפית בהרט – לא חובה, רק מי שאוהב את הטעם

כף רוטב צ’ילי חריף – לא חייבים, רק אם רוצים פיקנטי

מצרכים לרוטב:

2 כפות גדושות רסק עגבניות

2 כפות עגבניה מרוסקת

2 כוסות מים חמים

כפית מלח שטוחה

2 קוביות שום דורות

קוביה פטרוזיליה דורות

1/4 כפית פלפל שחור

כף רוטב צ’ילי חריף

כף רוטב צ’ילי מתוק

 

איך מכינים?

שמים את הפלפלים האדומים רבע שעה במים רותחים. לאחר מכן חותכים את החלק העליון ומניחים בצד לכיסוי לאחר המילוי.

מחממים סיר שטוח ומוסיפים שמן. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים מעט. מוסיפים קוביות שום וקוביית פטרוזיליה ומערבבים. עם הזהבת הבצל מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים היטב .מערבבים על מנת לשנות את צבעו של הבשר מעט ולסגור אותו.

מוסיפים את כל התבלינים היבשים ואת האורז ומערבבים על האש.

מוסיפים רסק עגבניות/ פלפל ,רסק עגבניות ורוטב צ’ילי חריף למי שרוצה שיהיה מעט פיקנטי ומערבבים על האש. מניחים לתערובת מעט להתקרר לאחר שמכבים את האש.

להכנת הרוטב מערבבים היטב את כל חומרי המילוי בתבנית. ממלאים את הפלפלים ומעמידים אותם בתוך התבנית עם כיסוי החלק העליון מלמעלה. מוודאים בהנוזלים מכסים את הפלפלים לפחות ב-80%. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם ל-170 מעלות לפחות.

20170705_220309_S

לאחר כשעה בתנור להוריד את נייר הכסף ולתת לפלפלים להיות בתנור ולקבל צבע שזוף. ברגע שהפלפלים יציבים והרוטב מצטמצם מעט אני משכיבה את הפלפלים לפחות לרבע שעה על מנת שהחלק העליון גם יספוג רוטב. חשוב שהפלפלים יהיו צמודים כדי שהתערובת לא תגלוש החוצה.

בתיאבון!

20170705_220452_S 20170705_220553_S

עוד מהבלוג של עידית כהן ברגר

תצוגה מקדימה

כנפיים ברוטב טריאקי ושום בחמש דקות

מה קורה כשאין זמן להכין צהריים? מוצאים שיטות לארוחות מהירות במיוחד שייראו הכי מושקעות וטעימות שיש! מזמינים כנפיים נקיות מהקצב, מפשירים, משרים ברוטב לספיגת טעמים והופ! תנור לחצי שעה וכולם מלקקים את האצבעות... הילדים שלי...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

ארוחת ילדים קלה וטעימה – גלגלי שוקולד וחלבה וגלגלי זיתים וגבינה מעולים

משתגעים עם הילדים? רוצים ארוחת ערב וגם הפעלה לילדים? הנה פתרון מעולה בשבילכם! הבת שלי ,שחר בת העשר, אוהבת לאפות. את הבצק מקמח לבצק פריך של שמרית היא הצליחה להכין לבד – אני רק פיקחתי והסברתי לגבי הכנסת הנוזלים בהדרגה על מנת...

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה