הבלוג של עידית כהן ברגר

המטבח של דיתי

עדכונים:

פוסטים: 44

החל מינואר 2017

כל השנה מחכה לעונת משמשים שתגיע. כשהם פה מיד מכינה באהבה ובגעגוע את עוגת המשמשים של חמותי צילי שהיא עוגת המשמשים האהובה עלי ביקום.

23/06/2017

משמשים תמיד היו אחד מהפירות האהובים עלי. בקרטיב, בפרי טרי, בשייק, בעוגה ובמה לא. כשחמותי האהובה היתה מכינה את עוגת המשמשים שלה – בעלי ואני היינו מחסלים תבנית יחד. אני חושבת שאחת הסיבות שכל כך התחברתי לעוגה הזו שלה היתה כי העוגה כל כך אפיינה את יחסינו – תערובת של חמוץ ומתוק שמשאיר בפה טעם של עוד. התחלנו הכי חמוץ שיש וזה הפך למתוק אמיתי שנגמר בטרם עת והשאיר טעם של עוד וחסך אמיתי. אז צילי האהובה שלנו לא איתנו כבר שש שנים אבל מלווה אותנו בהרבה נקודות בחיינו. קניתי היום במיוחד משמשים להכין את העוגה הזאת שאני אוכלת תמיד עם חיוך מהול בדמעת געגוע.

המחשבה על צילי מלווה אותי לא פעם- חושבת על כך שלא מעט דברים שהכינה נעלמו איתה לבלי שוב. הייתי רוצה שהבלוג עם המתכונים שלי יישאר הרבה אחריי וישאיר לילדיי ומשפחתי את הטעמים שלי וטעמי ילדותם גם הרבה אחרי שלא אזכה לחבק אותם יותר. תקראו לזה ירושה קולינארית או מזכרת של אהבה.

הערה – אני מכינה תמיד עוד 50% לתערובת כדי להכין מראש תבנית גדולה מאחר והעוגה נעלמת במהירות… שמה בסוגריים את המכפלה לנוחיותכם)

20170623_121132

מצרכים:

1/4 1כוס סוכר (2 כוסות פחות כף)

3/4 מחמאה רכה מאד- אני מעדיפה כמעט מומסת (225 גרם)

5 חלמונים  (8-9 תלוי בגודל הביצה)

מעט תמצית וניל (גג כפית)

1 שמנת חמוצה (1/2 1)

11/2 כוסות קמח תופח (1/4 2)

2 כפות סוכר שטוחות + כפית קינמון מעורבבים בקערית (יספיק לכם גם לתבנית גדולה בשינוי לכפות סוכר גדושות)

 

איך מכינים?

מערבלים במערבל את המחמאה עם הסוכר ותמצית הוניל עד להתפחה קלה של התערובת.

מוסיפים ביצים ושמנת חמוצה ומערבלים עד לאיחוד התערובת.

מוסיפים קמח תופח ומערבבים ממש מעט עד לתערובת חלקה.

משתמשים בספריי שמן לשימון תבנית או מניחים נייר אפייה על תבנית גדולה. מוסיפים את התערובת ומעליה מניחים חצאי משמשים עם הפנים מטה.

מפזרים מלמעלה את תערובת הסוכר והקינמון בצורה שווה.

מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות לכחצי שעה עד שקיסם יוצא יבש.

אפשר לאכול חם או קר.

20170623_121041

שימו לב שבגלל שיש בתערובת משמשים עדיף לשמור בהמשך בקירור כדי למנוע קלקולים, במיוחד אם חם בחוץ. אני אוהבת לחמם 20 שניות במיקרו ולהתענג.

בתיאבון!

20170623_121246

עוד מהבלוג של עידית כהן ברגר

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

מאפינס פטריות-בצל דיאטטי וטעים במיוחד לשומרי משקל

שומרי משקל. שיטה מעולה למי שלא מסוגלת לשמור על הפה וחייבת פשוט פטיש 5 ק"ג על הראש פעם בשבוע בדמות משקל ומדריכה חייכנית (ורזה) על מנת לרדת במשקל (מכל מיני סיבות :לידה, החיים עצמם ועוד). מצאתי את עצמי בסבב השלישי בחיי שם. פשוט זה...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

מתכון לחמין שעועית לבנה ועוף

החלק הכי כיפי במתכון הזה שאת העוף תוכלו להחליף לקוביות בקר או לשנות תיבול לטעמכן ולתת לו טאצ' אישי לפי הטעמים המועדפים בבית (מתנצלת מראש אבל כל המתכונים שלי יהיו בלשון...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה