הבלוג של עידית כהן ברגר

המטבח של דיתי

עדכונים:

פוסטים: 44

החל מינואר 2017

אם יש פרי שאני אוהבת אלו הם תפוחים. בכל הצבעים והמינים. נשארו לי כמה תפוחי עץ ירוקים, חמוצים וקצת עייפים. מה יותר טעים משטרודל תפוחי עץ שהוא גם פרווה לארוחת שישי או לכל זמן אחר?

17/06/2017

הגבר הראשון בחיי, שלו נתונה אהבתי והערכתי העצומה, אוהב תפוחי עץ. אני כמובן מדברת על אבא שלי. אנחנו כל כך דומים בטעמים ובאהבתנו למתוק ששנינו מהמהמים בהנאה כשמגיע אלינו קינוח מתוק, עסיסי ואם הוא חם בכלל אנחנו יוצאים מגדרנו. הכנתי שטרודל מתוק כזה ולקחתי אותו איתנו לבריכה. אחרי ארוחת הבוקר הטעימה פתחתי את השטרודל לי ולו. לנו זה מספיק. לא צריכים כלום מעבר לזה. שמחה רק מלראות אותו נהנה מפיסה מתוקה. שבת מתוקה בריח קינמון….

מצרכים:

8 עלי פילו מופשרים

100גרם מחמאה מומסת+ 50 גרם מחמאה קרה

ספריי שמן בטעם חמאה

5-6 תפוחי עץ ירוקים שטופים וחתוכים לקוביות

כפית גדושה קינמון

1/3 כוס סוכר חום

2 כפות שקדים טחונים

2 כפות גדושות צימוקים

מיץ מחצי לימון+ גרידת לימון

כף קורנפלור

אבקת סוכר לבזיקה על הרולדה

אופן ההכנה:

מפשירים עלי פילו במקרר כמה שעות.

שוטפים את תפוחי העץ וחתוכים לקוביות קטנות.

מחממים מחבת על האש, ממיסים 50 גרם מחמאה ומוסיפים את התפוחים. מערבבים 5-6 דקות על האש ומוסיפים את הסוכר והקינמון. מערבבים עוד 5 דקות על האש. מערבבים בקערית קורנפלור, לימון ,גרידת לימון וצימוקים ושופכים את התערובת לאש. מערבבים עוד כשתי דקות.

מכבים את האש ונותנים לתערובת להתקרר.

IMG-20170617-WA0010

פותחים עלה פילו ומשמנים עם מחמאה וכך עושים עם עוד שלושה עלים.

שמים במרכז מחצית מהתערובת לאורך העלים ומגלגלים לרולדה.

התערובת מספיקה לשתי רולדות.

משמנים תבנית , מניחים את הרולדות עם מעט רווח ביניהן, מורחים במחמאה ומסמנים חריצי חיתוך קטנים בחלק העליון כדי להקל על החיתוך בהמשך.

מכניסים לתנור בטמפרטורה של 170-180 מעלות עד להזהבה.

נותנים לרולדה לנוח ולהתייצב חמש דקות, בוזקים אבקת סוכר, חותכים ומגישים.

בתיאבון IMG-20170617-WA0011

עוד מהבלוג של עידית כהן ברגר

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

מאפינס פטריות-בצל דיאטטי וטעים במיוחד לשומרי משקל

שומרי משקל. שיטה מעולה למי שלא מסוגלת לשמור על הפה וחייבת פשוט פטיש 5 ק"ג על הראש פעם בשבוע בדמות משקל ומדריכה חייכנית (ורזה) על מנת לרדת במשקל (מכל מיני סיבות :לידה, החיים עצמם ועוד). מצאתי את עצמי בסבב השלישי בחיי שם. פשוט זה...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

מתכון לחמין שעועית לבנה ועוף

החלק הכי כיפי במתכון הזה שאת העוף תוכלו להחליף לקוביות בקר או לשנות תיבול לטעמכן ולתת לו טאצ' אישי לפי הטעמים המועדפים בבית (מתנצלת מראש אבל כל המתכונים שלי יהיו בלשון...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה