הבלוג של עידית כהן ברגר

המטבח של דיתי

עדכונים:

פוסטים: 44

עוקבים: 13

החל מינואר 2017

מה עושים עם גבינות שנותרו בבית ממאפי שבועות או שפשוט לא נגעו בהן כל השבוע? בצק פילו ממולא בגבינה טעים וריחני שגורם לכל בני הבית להגיע אל השולחן …

14/06/2017

אם יש משהו שאני אוהבת לעשות זה לערבב מוצרים שונים שיש לי במקרר או בפריזר וליצור משהו חדש שעדיין לא עשיתי. לא תמיד זה משהו חדשני ואני בטוחה שיש מי שהכינו משהו דומה אבל הפעם יצאה ארוחת ערב כיפית וטעימה כשהתחשק לנו משהו חם ומפנק וזה הכי כיפי שיכול להיות.

חמש דקות עבודה ותענוג.

 20170612_191945

מצרכים:

6-9 עלי פילו מופשרים

ביצה

ביצה למריחה על הרולדות

כפית שטוחה מלח

רבע כפית פלפל שחור

ספריי שמן בטעם חמאה

קופסא גבינה 9% למילוי מאפים של השף הלבן או 1/2 קילו גבינה 9% שאתם אוהבים

250 ג’ גבינת נפוליאון 26%

חצי כוס מוצרלה מגורדת

חצי כוס עמק מגורדת

אופן ההכנה:

מפשירים עלי פילו במקרר כמה שעות.

מערבבים את כל חומרי התערובת היטב : גבינה 9%, גבינה נפוליאון שמנה, ביצה, מוצרלה ועמק מגורדות, מלח ופלפל ומערבבים היטב.

פותחים עלה פילו ומשמנים עם ספריי שמן וכך עושים עם עוד שני עלים.

שמים במרכז מחצית מהתערובת לאורך העלים ומגלגלים לרולדה.

התערובת מספיקה לשתי רולדות נדיבות או שלוש דקות יותר – אני מכינה שתיים. פשוט אוהבת אותן עסיסיות.

משמנים תבנית , מניחים את הרולדות עם מעט רווח ביניהן, מורחים בביצה שעורבבה היטב ומסמנים חריצי חיתוך קטנים בחלק העליון כדי להקל על החיתוך בהמשך.

בוזקים מעט שומשום על פי טעמכם.

20170612_191057

מכניסים לתנור בטמפרטורה של 170-180 מעלות עד להזהבה.

נותנים לרולדה לנוח ולהתייצב חמש דקות, חותכים ומגישים.

ביצים קשות ליד וקיבלתם ארוחת ערב או שבת בבוקר מעולה וטעימה.

בתיאבון

20170612_191501 20170612_191521 20170612_191640

עוד מהבלוג של עידית כהן ברגר

תצוגה מקדימה

מתכון לעוגת גבינה "עננים" עשירה וטעימה לשבועות ולא רק –גם בגרסה דיאטטית!

אם אפשר להגיד על עוגה שזו העוגה שבעלי הכי אוהב זו עוגת הגבינה הזאת. אני קוראת לה עוגת גבינה עננים בגלל המרקם הכל כך נימוח וקליל שלה וגם בגלל אחוזי השומן הנמוכים יחסית לעוגות גבינה אחרות. פעם, בעוונותיי, ניסיתי לקנות עוגת...

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 11 months
תצוגה מקדימה

כדורי בשר עם פסטה לילדים – מיטבולס טעימים וקלים להכנה

ן, אני ממציאה בכל פעם וורסיות נוספות לכל מאכל. לא רוצים יותר קציצות מטוגנות? הנה הן מופיעות כמיטבולס. לא רוצים יותר מיטבולס? מכינים את הקציצות של אלמוג עם אורז. וכן הלאה וכן הלאה... קציצות לא ייעלמו מהתפריט של הבית...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה