הבלוג של עידית כהן ברגר

המטבח של דיתי

עדכונים:

פוסטים: 44

עוקבים: 13

החל מינואר 2017

יש לפעמים רגעים עם אנשים שגורמים לך להארה. זוכרת איך לפני הרבה שנים ,בהיותי נשואה טריה, קולגה לעבודה נתנה לי טיפים לקציצות פשוטות והכי טעימות שהיא מכינה לילדים.

10/05/2017

השנים חלפו. אני כבר לא עובדת במקום ההוא. הקולגה לצערי הרב נפטרה בגיל 41 מהתקף אסטמה בחו”ל – טרגדיה מזעזעת. בכל פעם שאני מכינה את הקציצות אני זוכרת אותה אומרת לי : תגרדי את התפוח אדמה פנימה ותראי שעם כל התבלינים איך יטרפו לך את הקציצות מהמחבת. צדקה. אכן הקציצות לא מספיקות להגיע אל צלחת הגשה.

עופרי יקרה, תודה על הקציצות. תודה על רגעים מצחיקים. עצוב שאת לא פה.

 20170505_113045_s

20170505_113119_s

מצרכים לקציצות:

חצי כוס שמן לפחות לטיגון

1/2 קילו בשר בקר טחון

2 בצלים קטנים-בינוניים קצוצים או בצל אחד גדול.

2 קוביות שום של דורות

קוביה פטרוזיליה של דורות

חצי כפית מכל אחד מהתבלינים הבאים: כמון, חוויאג’ מרק, פלפל שחור, בהרט.

1/2 כפית שטוחה אבקת מרק עוף בשרי

1/2 כפית שטוחה מלח

פטרוזיליה/ כוסברה קצוצה – אני שמה כחצי כוס במצטבר

2 ביצים קטנות או אחת גדולה

פירורי לחם – אני מעדיפה מסוג “פנקו” בגלל הקריספיות

1 תפוח אדמה בינוני מקולף מגורד גס

 

איך מכינים?

קוצצים בצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את כפית המלח לבצל לקראת סוף הטיגון. מסננים במסננת מהשמן ומניחים מעט להתקרר.

מערבבים בקערה בשר טחון, ביצים, תפוח אדמה מגורד דק, בצל מטוגן, פטרוזיליה ושום קפואים, תבלינים יבשים, אבקת מרק עוף ופטרוזיליה וכוסברה קצוצה. מערבבים היטב את התערובת.

יוצאים כדורים מהתערובת ומגלגלים בעדינות כל קציצה בתוך פירורי לחם.

מטגנים במחבת עד שהקציצה זהובה משני הצדדים ומניחים בצלחת על גבי נייר סופג להצטננות.

עם מה להגיש ליד?

אורז מוקפץ חריף http://saloona.co.il/diti_kitchen/?p=136

אורז עם בקר, פטריות וערמונים http://saloona.co.il/diti_kitchen/?p=25

בתיאבון!

20170505_113124_s20170505_113049_s

עוד מהבלוג של עידית כהן ברגר

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 10 months
תצוגה מקדימה

מתכון לעוגת גבינה "עננים" עשירה וטעימה לשבועות ולא רק –גם בגרסה דיאטטית!

אם אפשר להגיד על עוגה שזו העוגה שבעלי הכי אוהב זו עוגת הגבינה הזאת. אני קוראת לה עוגת גבינה עננים בגלל המרקם הכל כך נימוח וקליל שלה וגם בגלל אחוזי השומן הנמוכים יחסית לעוגות גבינה אחרות. פעם, בעוונותיי, ניסיתי לקנות עוגת...

תצוגה מקדימה

אורז מוקפץ עם בשר טחון וירקות- ארוחה פיקנטית בסיר אחד!

לפעמים אבל ממש לפעמים בא לי להכין צהריים ממש זריזים...בשבת בצהריים בדרך כלל פחות מתחשק לי להתעסק במטבח ואם אין אוכל משישי בערב אזי מכינה ארוחות מהירות אך עדיין מזינות ככל האפשר. כזאת מנה הינה האורז הזה עם הבשר טחון וירקות....

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה