הבלוג של עידית כהן ברגר

המטבח של דיתי

עדכונים:

פוסטים: 41

עוקבים: 12

החל מינואר 2017

עוגת גבינה “עננים” היא העוגה המועדפת אצלי בבית. אני מכינה אותה שנים ואין חברים או בני משפחה שלא טעמו ממנה. עכשיו חושפת סודות מדינה לקראת שבועות…

09/05/2017

אם אפשר להגיד על עוגה שזו העוגה שבעלי הכי אוהב זו עוגת הגבינה הזאת. אני קוראת לה עוגת גבינה עננים בגלל המרקם הכל כך נימוח וקליל שלה וגם בגלל אחוזי השומן הנמוכים יחסית לעוגות גבינה אחרות. פעם, בעוונותיי, ניסיתי לקנות עוגת גבינה הביתה. היו לי מיליון תירוצים אבל לא הספקתי להכין לבעלי את עוגת הגבינה שלו… המחאה בבית היתה קשה. לאחר שבוע העוגה הקנויה מצאה את עצמה בפח ואני עמדתי במטבח והכנתי לו את עוגת העננים שנעלמה במהירות מהמקרר. למדתי. לא קונים עוגות גבינה. ובעצם, לא קונים עוגות בבית הזה. יש מלחמות אחרות שאנהל. לא את זאת.

ועוד טיפ קטנטן:

בעבר ,בתור אמא לתינוק סרבן אכילה, הכנתי פעם בשבוע את העוגה הזאת ונתתי לבן שלי קוביה בכל יום. ויתרתי על החלק של להימנע מסוכר וכיו”ב על מנת שהקטנטן יאכל גבינה ומוצרי חלב. כל אחת לשיקול דעתה כמובן.

לנוחיותכם גם ניקוד של שומרי משקל – ממליצה במהלך תהליך הירידה להימנע מהציפוי וליהנות מפינוק זול בנקודות. גם בתהליך מגיע לנו להתפנק.

חג שבועות שמח!

20170509_201819_s

20170509_201735_s

מצרכים לעוגה:

4 ביצים גדולות מופרדות – 8 נקודות

1/2 כוס סוכר -9.5 נקודות

1/3 כוס סוכר – 6 נקודות

1 כפית תמצית וניל- ללא ניקוד

0.5 ק”ג גבינה 5% תנובה או סקי – 14.5 נקודות

0.5 שמנת חמוצה 9% – 3 נקודות

2 כפות אינסטנט פודינג וניל- 2 נקודות

1 כף קורנפלור – 1 נקודה

מצרכים  לציפוי:

1שמנת מתוקה38% – 26 נקודות

שארית הפודינג- 2 כפות – 2 נקודות

0.5 כוס חלב 3% -  2 נקודות

*מתאים לתבנית מלבנית A4

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-190 מעלות

מקציפים חלבונים עם חצי כוס סוכר ותמצית וניל עד לייצוב התערובת.

בקערה נפרדת מערבבים חלמונים, שליש כוס סוכר, גבינה, שמנת חמוצה, 2 כפות פודינג וקורנפלור.

מאחדים בתנועות קיפול את קציפת החלבונים ותערובת הגבינה.

IMG-20170509-WA0015_s

IMG-20170509-WA0016_sיוצקים את התערובת לתבנית A4 משומנת ואופים אותה רבע שעה בטמפרטורת 190 מעלות בתנור שחיממנו מראש. מנמיכים את התנור לטמפרטורת 140 מעלות ואופים כ-30 דקות נוספות.

אופים עד שרואים סדקים בעוגה וקיסם יוצא יבש.

IMG-20170509-WA0019_s

נותנים לעוגה להצטנן- אל תיבהלו, היא תיפול!

מכינים את הציפוי- מערבלים את חומרי הציפוי עד שהתערובת חלקה.

אחרי שהעוגה מצטננת יוצקים את הציפוי על העוגה ומכניסים למקרר.

אני אוהבת אותה אחרי יממה במקרר- עשירה, לחה ובמירקם משגע שאני קוראת לו מירקם עננים.

העוגה טעימה גם ללא ציפוי – אני מכינה אותה לשומרי משקל והיא מעולה. תבנית A4 אני חותכת ל-30 קוביות קטנות. סה”כ התערובת הינה 43.5 נקודות, כך שכל חתיכה פחות מ-1.5 נקודות!

עם תוספת של הציפוי המחיר עולה- סה”כ התערובת עולה ל- 73.5 נקודות, כך שכל חתיכה 2.45 נקודות. עדיין שווה מול עוגות קרמיות אחרות.

בתיאבון

20170509_201912_s 20170509_201825_s

עוד מהבלוג של עידית כהן ברגר

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 8 months
תצוגה מקדימה

בלינצ'ס גבינה לא רק לשבועות–מתוק או מלוח תחליטו אתם...

לא מתביישת להודות- אני מאוהבת במערבל שלי. נוכחותו מאפשרת לי לעשות מספר משימות במקביל. מערבבת את חומרי הבלילה והופ – אחרי מספר דקות התערובת מוכנה. חשוב רק לקחת בחשבון שלוקח מעט זמן עד שכל הדקים דקים והטעימים האלה מוכנים כך...

תגובות

פורסם לפני 4 months
תצוגה מקדימה

מתכון לחמין שעועית לבנה ועוף

החלק הכי כיפי במתכון הזה שאת העוף תוכלו להחליף לקוביות בקר או לשנות תיבול לטעמכן ולתת לו טאצ' אישי לפי הטעמים המועדפים בבית (מתנצלת מראש אבל כל המתכונים שלי יהיו בלשון...

תגובות

פורסם לפני 8 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה