הבלוג של עידית כהן ברגר

המטבח של דיתי

עדכונים:

פוסטים: 44

החל מינואר 2017

אצל גרממה (סבתא) בולגריה יש תמיד במקרר סירנה (גבינה בולגרית). בלא מעט ביקורים אצל הגרממה האהובה שלי היו מקרונים עם סירנה ואיך שאהבתי את המנה הזאת. ולא רק אני…

27/04/2017

אין ילד שלא אוהב מקרוני עם סירנה או אחרי עיברות אצלנו בבית – ספגטי עם גבינה בולגרית. משמש אותי בלא מעט ארוחות ערב וגם ילדים סרבנים במיוחד יאכלו אותו בתאווה. אז נכון שיש מעט מרגרינה (המתכון המקורי היה עם פי 2!!! ואני כבר שנים משתמשת בכמות קטנה וזה מספיק) אבל עדיין ,ילד שאוכל כמות גבינה בספגטי כשלא רוצה לטעום גבינה זו כבר התמוגגות אמיתית.

ואני, בכל פעם שאני אוכלת מקרוני עם גבינה, שומעת את הקול המלטף עם המבטא הבולגרי של הגרממה האהובה שלי דוחק בי לאכול עוד משהו … ורק עוד קצת… בלי לחם…. ותמיד ליד עם פלפל קלוי טעים במיוחד. הזיכרונות האלה תמיד מעלים בי דמעה של געגוע לתקופת ילדות נאיבית ומלאת אהבת חינם מגרממה וגרמפפה האהובים שלי שאינם איתי כבר הרבה שנים והשאירו בור אמיתי בלב.

 IMG-20170424-WA0008_s

מצרכים:

חבילה ספגטי / פטוצ’יני

100 גרם מרגרינה

קוביה ורבע גבינה בולגרית (אני הכי אוהבת 5% של גד)

כפית מלח

שתי כפות שמן

 IMG-20170424-WA0009_s

איך מכינים?

מרתיחים בסיר כ-5 כוסות מים עד לרתיחה. מוסיפים כפית גדושה מלח ושתי כפות שמן למים הרותחים.

מוסיפים את הספגטי או פטוצ’יני. מערבבים להיפרדות הספגטי. מרתיחים על אש בינונית כשבע דקות. מסננים במסננת, שוטפים במים קרים ומניחים בצד.

מחממים סיר דקה על האש וממיסים את המרגרינה.

ברגע שהמרגרימה נמסה מוסיפים את הספגטי ומערבבים מעט כך שהספגטי מעט מיטגן כשתיים שלוש דקות בלבד.

מפוררים מעל את הגבינה הבולגרית ומערבבים את הפסטה עד שרוב הגבינה נמסה פנימה. קחו בחשבון שהדבר יקרה מהר.

בתיאבון!

 IMG-20170424-WA0010_s

עוד מהבלוג של עידית כהן ברגר

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

מאפינס פטריות-בצל דיאטטי וטעים במיוחד לשומרי משקל

שומרי משקל. שיטה מעולה למי שלא מסוגלת לשמור על הפה וחייבת פשוט פטיש 5 ק"ג על הראש פעם בשבוע בדמות משקל ומדריכה חייכנית (ורזה) על מנת לרדת במשקל (מכל מיני סיבות :לידה, החיים עצמם ועוד). מצאתי את עצמי בסבב השלישי בחיי שם. פשוט זה...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

בורמוליקוס – לביבות מצה מעולות עם שדרוגים בקלי קלות

המנה הראשונה שאמא שלי או אני מכינות בפסח הן בורמוליקוס. לביבות מצה קלות, טעימות ומשביעות שבעצם מהוות הלחם של הבלקנים בפסח. עם השנים שדרגתי את מגוון הטעמים שנכנסו פנימה ללביבות אך הבסיס הן לביבות מצה ללא תוספות או עם תרד...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה