הבלוג של עידית כהן ברגר

המטבח של דיתי

עדכונים:

פוסטים: 44

עוקבים: 13

החל מינואר 2017

את המתכון הזה אני מכינה לשעות בהן אני גוועת. ממש בא לי לאכול את כל הבית…ואז ,התערובת הזאת מנפחת את הצלחת וממלאת את הבטן אבל לא את מספר הקלוריות שנכנסות לגוף.

24/04/2017

אחד הדברים שלמדתי מהמדריכה הכה חיננית ומהממת שלי משומרי משקל , הדר, שאסור לגווע! חייבים להכין מראש אוכל לרגעים האלה כשמגיעים מאוחר מהעבודה ומסתערים על המקרר. חמור יותר מבחינתי אלו הימים שנגמרו לי הנקודות ואני עדיין חייבת (!!!!) לאכול משהו חם וריחני עכשיו. עכשיו זה בדרך כלל בתשע בערב אם לא מאוחר מזה. אסון כבר אמרנו?

לטובת המקרים הללו ולעוד הרבה אחרים אני מכינה את המוקפץ הכי דל קלוריות ושומן שתכירו – שעועית ירוקה ופטריות מוקפצים יחדיו ,מתובלים וטעימים. מה שנשאר מהתערובת לוקחים למחרת לעבודה ואוכלים עם חלבון איכותי כמו דג סלמון והנה לכן ארוחה כיד המלך שלא באה לידי ביטוי בנקודות רבות.

לנוחיותכן מציינת ליד כל אחד מהמצרכים ניקוד של שומרי משקל.

הכמות שיוצאת די גדולה. סה”כ 3 נקודות לכל התערובת – כך שכל כף קרובה לאפס קלוריות!

הערה: לארוחה חגיגית במיוחד אפשר להוסיף כפית שומשום לקראת סוף ההקפצה. אני מוותרת בדרך כלל ושומרת על היעדר הקלוריות מהתערובת הטעימה הזאת.

 IMG-20170423-WA0013_s

מצרכים:

1 כף שמן זית להקפצה – 3 נקודות

2 סלסלות פטריות טריות שטופות וקצוצות גס מאד – אין ניקוד

שקית שעועית ירוקה סנפרוסט מופשרת – אין ניקוד

2 קוביות שום דורות- אין ניקוד

כפית שטוחה מלח גס – אפשר פחות לפי טעמכן.

IMG-20170423-WA0014_s 

איך מכינים?

מרתיחים בסיר גדול מים וחולטים את השעועית הירוקה כחמש דקות. מסננים למסננת ושוטפים במים קרים.

מחממים כמה שניות סיר עם שמן זית ,מוסיפים ומערבבים את קוביות השום לדקה , מוסיפים את הפטריות ומערבבים על האש להקפצה קלה.

מוסיפים את השעועית הירוקה, מערבבים ומוסיפים את המלח הגס.

מערבבים דקה שתיים נוספות על האש ומעבירים לקערה.

בתיאבון!

מתכונים נוספים דיאטטיים:

מאפינס תפוח עץ בדבש – http://saloona.co.il/diti_kitchen/?p=184

דג סלמון בשקית http://saloona.co.il/diti_kitchen/?p=164

פשטידת קישואים ובצל דיאטטית http://saloona.co.il/diti_kitchen/?p=155

מאפינס פטריות ובצל http://saloona.co.il/diti_kitchen/?p=148

סלט פלפלים קלויים עם גבינה בולגרית http://saloona.co.il/diti_kitchen/?p=78

IMG-20170423-WA0015_s

עוד מהבלוג של עידית כהן ברגר

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 11 months
תצוגה מקדימה

קציצות בשר מטוגנות, מתובלות וטעימות

השנים חלפו. אני כבר לא עובדת במקום ההוא. הקולגה לצערי הרב נפטרה בגיל 41 מהתקף אסטמה בחו"ל – טרגדיה מזעזעת. בכל פעם שאני מכינה את הקציצות אני זוכרת אותה אומרת לי : תגרדי את התפוח אדמה פנימה ותראי שעם כל התבלינים איך יטרפו לך...

תצוגה מקדימה

מתכון לחמין שעועית לבנה ועוף

החלק הכי כיפי במתכון הזה שאת העוף תוכלו להחליף לקוביות בקר או לשנות תיבול לטעמכן ולתת לו טאצ' אישי לפי הטעמים המועדפים בבית (מתנצלת מראש אבל כל המתכונים שלי יהיו בלשון...

תגובות

פורסם לפני 11 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה