הבלוג של עידית כהן ברגר

המטבח של דיתי

עדכונים:

פוסטים: 44

עוקבים: 13

החל מינואר 2017

אחרי אכילה בלתי נלאית בפסח מתחילה להיכנס לשיגרה ולהוריד את המצות, השמן והמטוגנים של החג שיושבים יפה יפה כצמיג קטן מסביב למותניים.

20/04/2017

גם כשצריך לשלם את המחיר אפשר ורצוי לעשות את זה בכיף. אני לא מאמינה בלסבול מאחר ולא נוכל להמשיך לאורך זמן עם אורח חיים בריא עם תחושת סבל ולכן ,גם אם צריך לרדת במשקל, אני מכינה לי מתכונים טעימים ואוכלת פינוק קטן פעם ביום עם הקפה. הכנתי במיוחד לשומרי משקל מאפינס תפוח עץ בדבש טעים ועסיסי והנה הוא לפניכם כולל ניקוד לפי שיטת הנקודות.

את המאפינס הטעימים הללו הכנתי בתבניות מאפינס פשוטות – אני אוהבת להכין בתבניות עם המאפינס הקטנים יחסית כך שיוצאים לי לא מעט יחידות והניקוד לכל אחד יורד ועדיין יחידה כזאת מספקת את תאוות המתוק שלי .

IMG-20170419-WA0018_s

לנוחיותכם מציינת ליד כל אחד מהמצרכים ניקוד של שומרי משקל.

הכמות שיצאה לי בתבניות מאפינס קטנות היתה 28 יחידות. סה”כ 60.5 נקודות לכל התערובת – כך שכל יחידה הינה 2.1 נקודות ולפינוק מתוק המחיר ממש לא גבוה.

הערה: לארוחה חגיגית במיוחד כשרוצים להגיש ולהרשים אפשר להקפיץ על מחבת קוביות תפוח עץ ירוק אחד עם כפית סוכר חום ומעט קינמון ולשים כפית מעל כל מאפינס לקישוט ולטעם. אני הסתפקתי בפרוסה דקה של תפוח על מנת שלא יהיה מחיר לכך בנקודות.

 

מצרכים:

3 כפות שמן – 9 נקודות

1/2 כוס סוכר- 9.5 נקודות

1/2 כוס דבש-15 נקודות

קופסא קטנה רכז תפוחי עץ ללא סוכר- ללא ניקוד

5 ביצים – 10 נקודות

11/2 כוסות קמח – 19 נקודות

כף אבקת אפייה – ללא ניקוד

1/2 כפית סודה לשתייה – ללא ניקוד

כף קינמון- ללא ניקוד

1 כוס תה בלי סוכר – ללא ניקוד

2 תפוחי עץ ירוקים בפרוסות דקות לקישוט – ללא ניקוד

 

איך מכינים?

מערבלים במערבל את הביצים עם הסוכר עד להתפחה קלה של התערובת.

מוסיפים דבש, שמן, רכז תפוחי עץ וכוס תה (אחרי שהתה התקרר כדי שלא “יבשל” לנו את הביצים) ומערבבים ממש לדקה.

מוסיפים את כל שאר המצרכים ומערבבים מעט עד שכל התערובת תהיה חלקה.

משתמשים בספריי שמן לשימון תבניות המאפינס וממלאים תערובת עד 2/3 מהתבנית מאחר והתערובת תופחת.

מכניסים לתנור מחומם ל-170 מעלות ואופים כ-17-20 דקות.

אפשר לאכול חם או קר.

שימו לב שבIMG-20170419-WA0017_s

גלל שיש בתערובת רכז תפוחי עץ עדיף לשמור בהמשך בקירור כדי למנוע קלקולים, במיוחד אם חם בחוץ. אני אוהבת לחמם 20 שניות במיקרו ולהתענג.

בתיאבון!

עוד מהבלוג של עידית כהן ברגר

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 11 months
תצוגה מקדימה

קציצות בשר מטוגנות, מתובלות וטעימות

השנים חלפו. אני כבר לא עובדת במקום ההוא. הקולגה לצערי הרב נפטרה בגיל 41 מהתקף אסטמה בחו"ל – טרגדיה מזעזעת. בכל פעם שאני מכינה את הקציצות אני זוכרת אותה אומרת לי : תגרדי את התפוח אדמה פנימה ותראי שעם כל התבלינים איך יטרפו לך...

תצוגה מקדימה

מתכון לחמין שעועית לבנה ועוף

החלק הכי כיפי במתכון הזה שאת העוף תוכלו להחליף לקוביות בקר או לשנות תיבול לטעמכן ולתת לו טאצ' אישי לפי הטעמים המועדפים בבית (מתנצלת מראש אבל כל המתכונים שלי יהיו בלשון...

תגובות

פורסם לפני 11 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה