הבלוג של עידית כהן ברגר

המטבח של דיתי

עדכונים:

פוסטים: 44

החל מינואר 2017

בשבילי אין פסח בלי בורמוליקוס (כל עדה קוראת ללביבות מצה הנפלאות האלה בשם אחר). הן יכולות להיות מתוקות, מלוחות ובעלות מגוון טעמים.

12/04/2017

המנה הראשונה שאמא שלי או אני מכינות בפסח הן בורמוליקוס. לביבות מצה קלות, טעימות ומשביעות שבעצם מהוות הלחם של הבלקנים בפסח. עם השנים שדרגתי את מגוון הטעמים שנכנסו פנימה ללביבות אך הבסיס הן לביבות מצה ללא תוספות או עם תרד כמיטב המסורת בבית טורקי.

כשנכנסים להוריי הביתה לפני ליל הסדר, הדבר הראשון שעושים הוא לגשת לתבנית הראשונה של הבורמוליקוס ולגנוב אחת חמה ומפיצת ריח… בורמוליקוס לארוחת בוקר מגיע חם ומתוק, בארוחות אחרות מלוח ועם תרד או בולגרית וכרישה או פתיתי עמק ובצל. בקיצור, כל מה שתחלמו עליו יכול להעשיר את הבורמוליקוס הטעים טעים הזה.

20170411_122627

מצרכים:

6 מצות מפוררות

3-4 ביצים (מערבבים קודם 3 ביצים ורואים שהעיסה לא נוזלית מדי ורק אז מוסיפים את הרביעית)

כוס תרד שטוף וקצוץ דק

חצי כפית מלח

קמצוץ פלפל שחור

*הערה – אם תרצו להכין בורמוליקוס בסירופ מתוק אל תשימו פלפל שחור.

תוספות נוספות אפשריות:

חצי קוביה פטה / בולגרית שאתם אוהבים+ חצי כוס כרישה קצוצה דק

חצי כוס פתיתי עמק + חצי כוס בצל קצוץ דק

אופן ההכנה:

מפוררים את המצות לקערה ומכסים במים לחמש דקות. סוחטים את התערובת היטב.

מוסיפים את הביצים. בהתחלה 3 ביצים ולאחר מכן אם העיסה מוצקה להוסיף את הרביעית. קחו בחשבון שצריך לקחת עם כף בלילה כך שרצוי שלא תהיה נוזלית מדי.

מוסיפים מלח, פלפל שחור ותוספות שתרצו על פי המוצע מעלה.

מערבבים היטב.

מחממים מחבת עם שמן עמוק ומטגנים היטב משני הצדדים.

מוציאים לצלחת עם נייר סופג ומקווים להגיע לשולחן עם כמה יחידות שנותרו אחרי שכולם “טעמו” בדרך…

 

רוטב מתוק:

למחרת ליל הסדר אמא שלי תמיד לוקחת את הבורמוליקוס הרגילים (גם אם יש בהם מעט מלח) , מבשלת סירופ מתוק מחצי כוס מים וחצי כוס סוכר וטובלת היטב את הבורמוליקוס לספיגה של הרוטב. זה הדבר שאני הכי אוהבת בפסח…

בתיאבון!

20170411_122613

עוד מהבלוג של עידית כהן ברגר

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

מאפינס פטריות-בצל דיאטטי וטעים במיוחד לשומרי משקל

שומרי משקל. שיטה מעולה למי שלא מסוגלת לשמור על הפה וחייבת פשוט פטיש 5 ק"ג על הראש פעם בשבוע בדמות משקל ומדריכה חייכנית (ורזה) על מנת לרדת במשקל (מכל מיני סיבות :לידה, החיים עצמם ועוד). מצאתי את עצמי בסבב השלישי בחיי שם. פשוט זה...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

מתכון לחמין שעועית לבנה ועוף

החלק הכי כיפי במתכון הזה שאת העוף תוכלו להחליף לקוביות בקר או לשנות תיבול לטעמכן ולתת לו טאצ' אישי לפי הטעמים המועדפים בבית (מתנצלת מראש אבל כל המתכונים שלי יהיו בלשון...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה