הבלוג של עידית כהן ברגר

המטבח של דיתי

עדכונים:

פוסטים: 41

עוקבים: 12

החל מינואר 2017

דגים אצלי בבית תמיד היו בגדר מוקצה, מפאת הריח וחוסר הידיעה איך לטפל בבעלי הזנב, במיוחד אם הסתכלו עליי בעיניים עכורות. מאז שגיליתי את פטנט הסלמון בשקית חיי השתנו…

29/03/2017

גדלתי בבית עם שילוב מוזר ומעניין של אמא שונאת דגים מכול וכול ואבא טורקי חולה דגים. דגים כמובן לא נכנסו הביתה ואם כבר אכלנו דגים זה היה רק במסעדות ,אחרי שאבא שלי הסיר את העיניים שבהו בי וגרמו לי לחוסר רצון לגעת בדג המסכן…

בשנה האחרונה אני מנסה לטפל בתזונה הלא מאד בריאה שלי. מאז שגיליתי את הפטנט של הסלמון בשקית אני מכינה אותו לא מעט פעמים בצהריים ובערב שישי. בזכות השילוב עם ירקות מוקפצים או פחמימה משביעה ארוחות הצהריים שלי נעשו קלות יותר לעיכול ואיכותיות יותר ברמה התזונתית.

איך ידעתי שהדג מעולה? אבא שלי נפנף בשפם מתענוג וזמזם לו מעל הצלחת בשישי בערב.

מבחינתי, זה יותר ממספיק במד האושר שלי.

IMG-20170329-WA0012_s

IMG-20170328-WA0021_s

אז איך מכינים דג בשקית?

מצרכים:

3-4 נתחי פילה דג סלמון קפוא- אני קונה של תנובה (שרינק של 3-4 חתיכות)

3 קוביות שום קפוא של דורות

קוביה פטרוזיליה קפואה של דורות

קוביה כוסברה קפואה של דורות

חצי כפית מלח

1 לימון טרי סחוט

1 לימון טרי פרוס דק

2 כפות שמן זית

1 שקית עבה של ניקול עם סגירה

אופן ההכנה:

מפשירים את הדג הפשרה מלאה.

מערבבים בקערית את כל החומרים למעט הדג ופרוסות הלימון לתערובת.

מכניסים את הדג לשקית ושופכים פנימה את הרוטב.

שמים מעל פרוסות הדג את פרוסות הלימון, סוגרים את השקית ומניחים לפחות שעה במקרר לספיגת טעמים.

IMG-20170329-WA0026_s

מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות.

מעבירים את הדג עם פרוסות הלימון עליו לתבנית. שופכים כף רוטב מהשקית על כל חתיכת דג ומכניסים לתנור.

לאחר 17-20 דקות הדג מוכן. בפעמים הראשונות כדאי לפתוח באמצע באמצעות מזלג על מנת לראות שהדג כבר לא וורוד וחי.

בתיאבון!

IMG-20170328-WA0020_sIMG-20170328-WA0026_s

עוד מהבלוג של עידית כהן ברגר

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 8 months
תצוגה מקדימה

בלינצ'ס גבינה לא רק לשבועות–מתוק או מלוח תחליטו אתם...

לא מתביישת להודות- אני מאוהבת במערבל שלי. נוכחותו מאפשרת לי לעשות מספר משימות במקביל. מערבבת את חומרי הבלילה והופ – אחרי מספר דקות התערובת מוכנה. חשוב רק לקחת בחשבון שלוקח מעט זמן עד שכל הדקים דקים והטעימים האלה מוכנים כך...

תגובות

פורסם לפני 5 months
תצוגה מקדימה

מתכון לחמין שעועית לבנה ועוף

החלק הכי כיפי במתכון הזה שאת העוף תוכלו להחליף לקוביות בקר או לשנות תיבול לטעמכן ולתת לו טאצ' אישי לפי הטעמים המועדפים בבית (מתנצלת מראש אבל כל המתכונים שלי יהיו בלשון...

תגובות

פורסם לפני 8 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה