הבלוג של עידית כהן ברגר

המטבח של דיתי

עדכונים:

פוסטים: 44

עוקבים: 13

החל מינואר 2017

דגים אצלי בבית תמיד היו בגדר מוקצה, מפאת הריח וחוסר הידיעה איך לטפל בבעלי הזנב, במיוחד אם הסתכלו עליי בעיניים עכורות. מאז שגיליתי את פטנט הסלמון בשקית חיי השתנו…

29/03/2017

גדלתי בבית עם שילוב מוזר ומעניין של אמא שונאת דגים מכול וכול ואבא טורקי חולה דגים. דגים כמובן לא נכנסו הביתה ואם כבר אכלנו דגים זה היה רק במסעדות ,אחרי שאבא שלי הסיר את העיניים שבהו בי וגרמו לי לחוסר רצון לגעת בדג המסכן…

בשנה האחרונה אני מנסה לטפל בתזונה הלא מאד בריאה שלי. מאז שגיליתי את הפטנט של הסלמון בשקית אני מכינה אותו לא מעט פעמים בצהריים ובערב שישי. בזכות השילוב עם ירקות מוקפצים או פחמימה משביעה ארוחות הצהריים שלי נעשו קלות יותר לעיכול ואיכותיות יותר ברמה התזונתית.

איך ידעתי שהדג מעולה? אבא שלי נפנף בשפם מתענוג וזמזם לו מעל הצלחת בשישי בערב.

מבחינתי, זה יותר ממספיק במד האושר שלי.

IMG-20170329-WA0012_s

IMG-20170328-WA0021_s

אז איך מכינים דג בשקית?

מצרכים:

3-4 נתחי פילה דג סלמון קפוא- אני קונה של תנובה (שרינק של 3-4 חתיכות)

3 קוביות שום קפוא של דורות

קוביה פטרוזיליה קפואה של דורות

קוביה כוסברה קפואה של דורות

חצי כפית מלח

1 לימון טרי סחוט

1 לימון טרי פרוס דק

2 כפות שמן זית

1 שקית עבה של ניקול עם סגירה

אופן ההכנה:

מפשירים את הדג הפשרה מלאה.

מערבבים בקערית את כל החומרים למעט הדג ופרוסות הלימון לתערובת.

מכניסים את הדג לשקית ושופכים פנימה את הרוטב.

שמים מעל פרוסות הדג את פרוסות הלימון, סוגרים את השקית ומניחים לפחות שעה במקרר לספיגת טעמים.

IMG-20170329-WA0026_s

מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות.

מעבירים את הדג עם פרוסות הלימון עליו לתבנית. שופכים כף רוטב מהשקית על כל חתיכת דג ומכניסים לתנור.

לאחר 17-20 דקות הדג מוכן. בפעמים הראשונות כדאי לפתוח באמצע באמצעות מזלג על מנת לראות שהדג כבר לא וורוד וחי.

בתיאבון!

IMG-20170328-WA0020_sIMG-20170328-WA0026_s

עוד מהבלוג של עידית כהן ברגר

תצוגה מקדימה

קציצות בשר מטוגנות, מתובלות וטעימות

השנים חלפו. אני כבר לא עובדת במקום ההוא. הקולגה לצערי הרב נפטרה בגיל 41 מהתקף אסטמה בחו"ל – טרגדיה מזעזעת. בכל פעם שאני מכינה את הקציצות אני זוכרת אותה אומרת לי : תגרדי את התפוח אדמה פנימה ותראי שעם כל התבלינים איך יטרפו לך...

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 10 months
תצוגה מקדימה

אורז מוקפץ עם בשר טחון וירקות- ארוחה פיקנטית בסיר אחד!

לפעמים אבל ממש לפעמים בא לי להכין צהריים ממש זריזים...בשבת בצהריים בדרך כלל פחות מתחשק לי להתעסק במטבח ואם אין אוכל משישי בערב אזי מכינה ארוחות מהירות אך עדיין מזינות ככל האפשר. כזאת מנה הינה האורז הזה עם הבשר טחון וירקות....

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה