הבלוג של עידית כהן ברגר

המטבח של דיתי

עדכונים:

פוסטים: 44

עוקבים: 13

החל מינואר 2017

הסופשבוע האחרון היה קר. לא קר. קפוא! כשקר כל כך אני תמיד מחפשת אוכל מחמם ומפנק. החמין/תבשיל הקדירה הזה בהחלט עונה על הצורך. ממליצה לאכול בפיג’מה כמוני…

29/01/2017

חמין שעועית לבנה ועוף

החלק הכי כיפי במתכון הזה שאת העוף תוכלו להחליף לקוביות בקר או לשנות תיבול לטעמכן ולתת לו טאצ’ אישי לפי הטעמים המועדפים בבית (מתנצלת מראש אבל כל המתכונים שלי יהיו בלשון נקבה. בכל זאת המין השולט…).

מצרכים (כולל הערות):

10 יחידות פולקע (אפשרי גם כרעיים מחולקים)

0.5 ק”ג שעועית לבנה (מושרית לילה לפני – שלי בילו במים כמעט יום וחצי)

0.5 כוס שמן לטיגון (של העוף והבצל)

2 בצלים קצוצים

4 עגבניות חתוכות לקוביות

2-3 קוביות שום קפואות של דורות (יכולות גם 3-4 שיני שום טריות ואז יש לטגן אותן לקראת סיום הזהבת הבצל)

קוביה פטרוזיליה קפואה של דורות

קוביה קפואה עגבניות עם בזיליקום  של דורות

חצי כפית כמון

חצי כפית חוויג’ מרק

כף גדושה מרק עוף (היריון חודש תשיעי…)

חצי כפית אבקת פלפל שאטה גרוס (אם אין, אפשר לשים קוביה של צ’ילי דורות קפוא במקום)

כף פפריקה מתוקה

כף סילאן

כפית מלח גדושה

איך מכינים?

“סוגרים” את העוף מכל צדדיו ומניחים במסננת להגיר נוזלים ושמן.

מטגנים עד להזהבה בצל בסיר בו טיגנתן את העוף. מוסיפים לקראת סוף טיגון הבצל את קוביות התבלינים הקפואות: שום, פטרוזיליה ואם בחרתם גם קוביה צ’ילי.

מוסיפים לסיר עם הבצל את העגבניות ואת קוביית עגבניות בבזיליקום הקפואה ומבשלים כמה דקות עד שהעגבניות מתרככות.

מוסיפים את השעועית הלבנה המסוננת היטב מנוזלים ומערבבים.

מוסיפים את העוף מלמעלה.

מערבבים בקערה בצד מים רותחים (סדר גודל של שלוש כוסות) עם כל התבלינים היבשים והסילאן. שופכים ומכסים את התבשיל. במידה וחסר מים מוסיפים עד שהכל מכוסה בנוזלים. אצלי בבית מתים על חלת השבת עם רוטב כך שאני שמה סנטימטר מעל נוזלים.

מבשלים את התבשיל על האש עד לרתיחה.

 מבשלים על אש קטנה כשעה ומכניסים לתנור ב-120 מעלות למשך כל הלילה.

מחכים לבוקר שבת ואורבים לסיר עם החלה…

בתיאבון

עוד מהבלוג של עידית כהן ברגר

תצוגה מקדימה

קציצות בשר מטוגנות, מתובלות וטעימות

השנים חלפו. אני כבר לא עובדת במקום ההוא. הקולגה לצערי הרב נפטרה בגיל 41 מהתקף אסטמה בחו"ל – טרגדיה מזעזעת. בכל פעם שאני מכינה את הקציצות אני זוכרת אותה אומרת לי : תגרדי את התפוח אדמה פנימה ותראי שעם כל התבלינים איך יטרפו לך...

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 10 months
תצוגה מקדימה

אורז מוקפץ עם בשר טחון וירקות- ארוחה פיקנטית בסיר אחד!

לפעמים אבל ממש לפעמים בא לי להכין צהריים ממש זריזים...בשבת בצהריים בדרך כלל פחות מתחשק לי להתעסק במטבח ואם אין אוכל משישי בערב אזי מכינה ארוחות מהירות אך עדיין מזינות ככל האפשר. כזאת מנה הינה האורז הזה עם הבשר טחון וירקות....

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה