הבלוג של עידית כהן ברגר

המטבח של דיתי

עדכונים:

פוסטים: 44

החל מינואר 2017

לפעמים לאהבה יש שם. את הקציצות הנימוחות הללו אני מכינה וחושבת על אדם מיוחד ואהוב שיאכל אותן וייהנה. האחיין האהוב שלי חייל והקציצות האלה אהובות עליו שנים. מבחינתי הן שלו ובשבילו.

08/03/2017

את הקציצות האלה אני מכינה שנים. התחלתי להכין אותן כשהילדים היו קטנים ונוכחתי לדעת שהכנסת פרוסות חלה פנימה הופכת אותן לרכות וקלות לאכילה. לאט לאט ראיתי שגם מבוגרים אוהבים אותן ואפילו מאד. הקציצות האלה הן הקציצות האהובות על אלמוג האחיין האהוב שלי במיוחד מאז שהוא בצבא. כיף לראות אותו לוקח צלחת עמוסה באורז עם מערום קציצות ברוטב ונהנה. על החיבור של אוכל ואהבה אין עוררין.

אז הנה המתכון לקציצות של אלמוג- קציצות באמת קלות להכנה.

בטוחה שתברכו אותי אחרי ניסיון אחד.

20170308_213803_s

20170308_213900_sמצרכים לקציצות:

חצי כוס שמן לפחות לטיגון

1/2 קילו בשר בקר טחון

2 בצלים קטנים-בינוניים קצוצים

2 קוביות שום של דורות

קוביה פטרוזיליה של דורות

חצי כפית מכל אחד מהתבלינים הבאים: כמון, חוויאג’ מרק, פלפל שחור, בהרט.

כפית שטוחה אבקת מרק עוף בשרי

כפית שטוחה מלח

3 פרוסות חלה / לחם לבן

מעט פטרוזיליה/ כוסברה קצוצה

2 ביצים קטנות או אחת גדולה

פירורי לחם – אני מעדיפה מסוג “פנקו” בגלל הקריספיות

 

מצרכים לרוטב עגבניות:

שליש כוס שמן

קופסא וחצי גדולה של רסק עגבניות (מי שאוהב רוטב ממש סמיך 2 קופסאות)

2-3 קוביות שום של דורות

קוביה פטרוזיליה של דורות

רבע כפית מכל אחד מהתבלינים הבאים: כמון, חוויאג’ מרק, פלפל שחור.

כפית שטוחה מלח (מי שאוהב מלוח – מעט יותר)

כף שטוחה אבקת מרק עוף בשרי

כף גדושה קמח לבן

רבע כפית שטוחה סוכר (כן, כן , לנטרול החומציות של רסק העגבניות)

3 כוסות מים רותחים

 

איך מכינים?

קוצצים בצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את כפית המלח לבצל לקראת סוף הטיגון. מסננים במסננת מהשמן ומניחים מעט להתקרר.

מניחים את פרוסות החלה בקערה עם מים. מסננים את המים ,סוחטים את החלה ומפוררים לפירורים.

מערבבים בקערה בשר טחון, ביצים, לחם/ חלה מפוררת, בצל מטוגן, פטרוזיליה ושום קפואים, תבלינים יבשים, אבקת מרק עוף ופטרוזיליה או כוסברה קצוצה. מערבבים היטב את התערובת.

יוצאים כדורים מהתערובת ומגלגלים בעדינות כל קציצה בתוך פירורי לחם.

מטגנים במחבת רק לסגירת הבשר עד שהקציצה מעט זהובה משני הצדדים ומניחים בצלחת על גבי נייר סופג להצטננות.

20170308_194950_s

מכינים רוטב: מחממים מעט שמן בסיר שטוח עם מכסה ומוסיפים את רסק העגבניות. מערבבים לאט לאט להחלפת צבע שתיים שלוש דקות.

מוסיפים את כל התבלינים- שום ופטרוזיליה קפואים והתבלינים היבשים למעט אבקת מרק ומערבבים. מוסיפים קמח ואבקת מרק עוף להסמכה ומערבבים עוד דקה יחד.

מוסיפים מים חמים ומערבבים היטב- רוטב אידיאלי צריך להיראות כמו קטשופ דליל מעט.

נותנים לרוטב להסמיך מעט על האש למשך כחמש דקות ומוסיפים את הקציצות פנימה. מנמיכים את האש ונותנים לקציצות להתבשל כ- 20-30 דקות על האש.

20170308_210337_s

IMG-20170308-WA0029_sמומלץ להגשה על אורז לבן או עם חלה לניגוב הרוטב…

המלצה חשובה! מכינים כמות כפולה ומקפיאים מחצית מהקציצות אחרי שסגרתי אותן על האש ללא רוטב להזדמנות שבה אין זמן להכין ועדיין רוצים קציצות טעימות במהירות.

בתיאבון!

עוד מהבלוג של עידית כהן ברגר

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

פשטידת קישואים ובצל דיאטטית וטעימה במיוחד לשומרי משקל

מצרכים כולל נקודות של שומרי משקל לתבנית חד פעמית הגדולה ביותר: 6-7 קישואים מגורדים דק- אין נקודות 3 בצלים קצוצים – אין נקודות 1 כוס קמח תופח – 14 נקודות 3/4 כוס מים – אין נקודות 2 כפות שמן – 6 נקודות 3 ביצים – 6 נקודות כף אבקת...

תצוגה מקדימה

מתכון לחמין שעועית לבנה ועוף

החלק הכי כיפי במתכון הזה שאת העוף תוכלו להחליף לקוביות בקר או לשנות תיבול לטעמכן ולתת לו טאצ' אישי לפי הטעמים המועדפים בבית (מתנצלת מראש אבל כל המתכונים שלי יהיו בלשון...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה