הבלוג של Dina Ben Ami

פלאים ללא גלוטן

עדכונים:

פוסטים: 3

החל מאוגוסט 2014

פעם בחיים אחרים, בארה”ב של אמריקה, מדינת קליפורניה, ישבה אישה צעירה (אני) וקראה מתכון שנפל מאריזה של קקאו הרשי (Hershy’s האמרקאי הידוע שפוצץ את העולם בכמויות אדירות של שוקולד מכל סוג ומין), שפשפה את עיניה וקראה שוב. כוס מים רותחים הם אומרים לי? מה קשור מים רותחים לעוגת שוקולד מה? רוויון חמוץ? למה ואיך? ובכל זאת אמרה על החיים ועל המוות ורצה למטבח והכינה את העוגה באופן לא אופייני לה בדיוק על פי המתכון, עמדה דוממת ודרוכה מול התנור והביטה על העוגה הצומחת וצומחת לגובה. זהו! החוצה לקירור וציפוי באייסינג אמריקאי עתיר אבקת סוכר עם טיפ טיפה דברים אחרים ואפס בריאות. הפתעה. עוגה מושלמת! רכה…נימוחה…טעם שוקולדי מודגש אבל מתוקה, מתוקה קצת הרבה יותר מדי. עשיתי נסיונות נוספים, החלפתי את ציפוי הסוכר בגנאש שוקולד איכותי והורדתי את כמות הסוכר לחצי. זהו, עכשיו היא שלי לנצח נצחים. המתכון התווסף לקלסר המתכונים שלי (לא היה אינטרנט בסוף שנות ה-80) בליווי תמונה כי תמיד הוספתי תמונה מאיזה ז’ורנל וכן, יש כמה דברים שמאז ומתמיד השקעתי בהם את כל כולי, הלב והנשמה והידים. טוב נו, בעיקר באוכל. מודה.

אחרי תקופה נחמדה אך ממצה חזרתי לארץ עם קלסר עבה הרבה יותר. יום אחד נזכרתי בעוגת ההרשי שלי והופ לקלסר. אבוי! המתכון נעלם! מה אעשה עכשיו?! קודם כל דמעות, אחרי זה קריזה של עצבים, אחרי זה חיפושים קדחתניים אך לשווא. אעשה דרך קיצור לסוף הטוב: מצאתי את המתכון באינטרנט בשיטוט מקרי. עכשיו הוא שוב שלי ותקבלו אותו מתנה ממני ליום הולדת, שישי, שבת, ארוע או סתם פינוק.  וזה פינוק אדיר, תאמינו לי כי ההכנה שלה זה 10 דקות גג פלוס עוד כמה דקות ציפוי ואם רוצים להשקיע – ציפוי קצת יותר מושקע אך עדיין, מינימום מאמץ ותוצאות לפנים.

קקאו. קקאו איכותי זה כל כך חשוב. לדעתי הכי חשוב בעוגה כזאת שזה אחד המרכיבים הדומיננטיים שלה. ההעדפה שלי היא תמיד ללכת על הטופ כי החיים קצרים וחבל לבזבז אותם על דברים בינוניים ובשביל זה יש לי כמה אנשים שמהם תמיד יוצאת קלאסה שבקלאסה. אחד מהם זה לוי שלי. גאה להציג בפניכם את לוי תבלינים הותיק בסמטת יום טוב בשוק הכרמל כי אלף – יש לו מכונת טחינה מקום המדינה ואני הכי אוהבת דברים מפעם. בית – הוא מתכנן לקנות מכונה לטחינת גרגרי בריאות כמו דוחן ותירס לקמחים המתאימים לי לאפיה נטולת גלוטן איכותית, בריאה, אליפות בטעם כי בלי טעם כלום לא שווה ולא פחות חשוב – בריאות. כי עם בריאות הכל נראה טוב יותר, בעיקר עור הפנים. אז אצל לוי שלי מצאתי קקאו בלגי משובח. ישר הרחתי, טעמתי ואומרת לכם – משובח. כמובן שרכשתי מייד 100 ג”ר – כן, רק 100 כי יש דברים שחייבים להיות טריים וקקאו הוא אחד מהם. מיד רצתי הביתה (פחחח ממש, חציתי את הכביש, אני גרה מול השוק אבל מה אכפת לי להוסיף קצת דרמה וריגושים)  והכנתי את מלכת המלכות שלי, The Best Moist Chocolate Cake  במקור עם קקאו הרשי ומדינת אבותינו – עם קקאו בלגי משובח שהבאתי מלוי ועשה לי ריח שוקולדי נפלא בתיק.

רגע, שניה. יש לי משהו חשוב להגיד. אני טבעונית. טבעונית טרייה אך נחושה, לא מטיפה ולא מבלבלת את המוח לאף אחד אך הדרך שלי ברורה לי כשמש שכן זורחת עלי כל בוקר רק לא תמיד נתתי לה יחס של כבוד. הגעתי לשלב שבו אני נותנת יחס של כבוד לדברים שכל כך קל לפספס, זריחה, שקיעה, מוצרי גלם מעולים ולעסוק בדברים שאני הכי אוהבת בעולם, ועיקרם במטבח. אז כיון שאיני מטיפה לדרך חיים – אתן לכם את העוגה בגרסתה המקורית וגם בגרסתה הטבעונית שיצרתי לי ולחבריי הטבעונים ותתפלאו, יש לי הרבה כאלה והם המרכיבים העיקריים של הצד השפוי שלי שהולך וגדל וגדל וימלא חלל חיי ויזרח עלי כל בוקר בשיא הטבעיות. לא, זה לא תמיד היה ככה. שפיות היא תכונה נרכשת, תאמינו לי. אז יאללה, לעבודה.

קודם כל המתכון הטבעוני כי אני באמת גאה בו כי הוא בול הדבר האמיתי אנד מור.

לחמם את התנור ל-150 מעלות. לא, זה לא טעות. זאת עוגה לאפיה ארוכה בחום נמוך. לשמן בספריי תבנית מספר 26 או שתי תבניות 24 אם מתכננים עוגה חגיגית.

1 כוס קמח תמי, כרגיל או למשקיענים כמוני:  1/2 כוס קמח דוחן + 1/2 כוס קמח תירס לבן

1/2 כוס קמח קוקוס, 1/2 כוס קמח תפו”א

2 כפיות שטוחות סודה לשתיה + 1 כפית שטוחה אבקת אפיה

1 כוס סוכר חום בהיר – דמררה או סוכר קנים + 1/4 כוס סוכר קוקוס

3/4 כוס קקאו משובח (תתאמצו, התוצאה תהייה בהתאם)

1/2 כוס רסק תפוחי עץ ללא סוכר או לחילופין 2 כפות זרעי פשתן טחונים מעורבבים ב-6 כפות מיץ תפוחים טבעי עד הווצרות ג’ל – (תחליף לביצים)

כפית שטוחה מלח ים אטלנטי

כוס (200 מ”ל) חלב או קרם קוקוס + 2 כפיות חומץ תפוחים (לא לוותר בשום אופן כי הפטנט הזה בדיוק יוצר אפקט של רוויון חמצמץ)

1 כוס שמן חמניות, קנולה או תירס (חשוב לא להשתמש בשמן עם טעם מודגש כמו סויה)

11/2 כפית תמצית וניל אמיתית. (כן, אמיתית. יקרה אך שווה כל שקל).

1 כוס מים רותחים

הכנה: לנפות את הקמחים – חוץ מקמח קוקוס כי הוא יותר עבה ואותו נוסיף אחרי הניפוי – עם הסודה לשתיה, אבקת האפיה, המלח והקקאו לקערת המערבל.

להוסיף את קמח הקוקוס, לערבב היטב. להוסיף לקערה את שאר החומרים ולערבל היטב. לאחר כדקה להוסיף את כוס המים הרותחים ולהמשיך לערבל עד שהתערובת חלקה לחלוטין. למזוג לתבנית או לשתי תבניות כמוסבר בהתחלה ולאפות כ-45 דקות עד שעה, תלוי בתנור. חשוב לבדוק עם קיסם ולא לייבש את העוגה. היא אמורה להיות יציבה אך לחה ורכה. להוציא ולקרר היטב.

ציפוי: 

100 ג”ר שוקולד מריר איכותי מ-60% קקאו ומעלה, 1/2 כוס חלב קוקוס, כפית שמן קוקוס או כפית שמן רגיל (לברק).

להמיס במיקרוגל את חלב הקוקוס עם השוקולד בקערית, להוסיף את כפית השמן ולערבב היטב לתערובת חלקה, קרמית ומבריקה. לצפות את העוגה ולקרר היטב.

כדורי קוקוס:  

1/2 כוס קרם או חלב קוקוס, 1/4 כוס סוכר קוקוס – לחמם במיקרו ולערבב עד המסת הסוכר. להוסיף כוס פתיתי קוקוס  ו-1/4 כוס שקדים טחונים (אפשר להוסיף עוד קוקוס אם יש צורך) ולערבב היטב. ליצור כדורים קטנים ולגלגל אותם בקוקוס. להניח על העוגה במעגל או בכל צורה שתבחרו. זה טעים מאד כחטיף טבעוני בפני עצמו.

קרם לעוגה חגיגית או סתם מושקעת: 2 כוסות קרם קוקוס, 200 ג”ר שוקולד מריר איכותי – להמיס במיקרו. לקרר היטב (כשעה) במקרר ולהקציף לקרם מוס. למרוח על התחתית, להניח את העוגה השניה ולצפות מעל ובדפנות.  אפשר רק באמצע ובדפנות ואת החלק העליון בציפוי שבמתכון ואז ליצור פרחים קטנים עם שק זילוף.

והנה המתכון המקורי, הלא טבעוני כי אצלי יש חופש בחירה ותעשו מה שבא לכם. אני את שלי בחרתי.

http://www.bestmoistchocolatecakerecipe.com/

תהנו חברים, זה הכי קל בעולם ורק אני מסבכת הכל – אפשר לוותר על קרם מוס או על כדורי קוקוס אם מתעצלים ולעשות כושית פושטית  של פעם. גם היא לא תחזיק יומיים.

חיבוקים, נתראה בקרוב.

עוגת השוקולד הטבעונית המושלמת והסמטה האהובה עלי בשוק הכרמל.

עוגת השוקולד הטבעונית המושלמת והסמטה האהובה עלי בשוק הכרמל.

 

 

 

 

 

עוד מהבלוג של Dina Ben Ami

תצוגה מקדימה

לחמניות מושלמות, קלילות ואווריריות ללא גלוטן.

כשאני עצובה - אני בורחת למטבח. כשאני שמחה - אני מדלגת למטבח. כל זאת בעיקר כשאין לי עצבים לאף אחד וזו טעות כי כולם ישר באים אחרי ומתישבים לי על הראש לטעימות. היום היה יום לא משהו וכבר זמן מה יושב לי בראש מתכון שמצאתי...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

טיול בשוק ואיך הכל התחיל - פרק א'.

קמתי בבוקר וחשבתי לעצמי, מה אעשה היום? אז הלכתי לשוק הכרמל, גם מול הבית וגם תמיד יש שם מה לעשות עם כמה שקלים בארנק.  אני אחת שיודעת, לכן לא נכנסתי לשוק העמוס בני אנוש חוגגים את חול המועד אלא עשיתי סיבוב דרך הכרם בסמטאות...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה