הבלוג של דינה פרידמן

dinafriedman

בת 57, יועצת כלכלת המשפחה, מגשרת ומאמנת אישית. מעבירה הרצאות, סדנאות וליווי אישי ומשפחתי כותבת לילדים ולמבוגרים

עדכונים:

פוסטים: 16

עוקבים: 1

החל מיוני 2018

על מיגרנה, איכות חיים ותובנות של החיים

04/07/2018

שנים ! שנים סבלתי ממיגרנות.
כאבי ראש משתקים וחיים סביב כדורי הרגעה מכל סוג שקיים בארץ, ברמה של 4 כדורים ביום, 3 פעמים בשבוע – לפחות !
אז אני רוצה לשתף אתכם בכמה תובנות של החיים בקשר ל-איך אני נפרדתי לשלום מכאבי הראש האלה, כמעט לגמרי.
היום, כשאני כבר מתורגלת – יש 3 מישורים בהם אני פועלת בו זמנית, והם הפכו כבר חלק מהשיגרה שלי, לאט לאט, כל פעם הבנתי משהו והוספתי משהו.
הראשון – תזונה נכונה – אוכל טבעי ובלי חומרים ותוספות, ולהקפיד לשתות – הרבה מים.
השני – עיסוי פעם בשבוע/שבועיים של אזור הכתפיים, הצוואר והראש.
והשלישי – החיים האישיים שלי והבנה של המקום האישי שלי בכל אספקט – זוגיות, משפחה, עבודה, חברה וכל מקום שאני בודקת את עצמי בו.
כל אחד מהתחומים האלה חשוב בפני עצמו, טיפול בכל אחד מהם יכול להביא תוצאות נהדרות,
ואם אני רוצה איכות חיים אמיתית ומלאה – כדאי לבדוק כל אחד מהם ולראות איפה אפשר וכדאי לעשות איזה שינוי.

זה קשה, מאוד קשה, ומאתגר, אני יודעת!
שינוי לא יכול להתקיים בכל מצב ובכל מקום, אנחנו נמצאים במקומות שונים בחיים שלנו,
אבל – הבנה של המקום הזה יכולה לקחת אותנו למקומות נהדרים.

אתחיל עם התזונה
במשך שנים אכלתי כל דבר, אני מאד אוהבת לאכול, לנסות, לטעום, בישלתי המון והשתדלתי להיות יצירתית (זו תהיה מילת המפתח).
עם הזמן הבנתי שיש מאכלים טעימים טובים ונהדרים, שאחרי שאני אוכלת אותם – מגיעים כאבי ראש חזקים.
למדתי לזהות שמדובר בחומרי שימור, חומרי טעם, צבעי מאכל, רטבים ותוספות שמצד אחד מאוד מעשירים את האוכל שלנו – אבל מצד שני – הגוף דוחה אותם ומאותת לנו באופן חד משמעי על ידי כאב ראש שיש רעל בגוף וצריך לנקות אותו.

מה הוצאתי מהתפריט שלי במשך השנים?
“בגדול” – כל מה שיושב על המדף ויש לו תאריך תפוגה של יותר מ-4 ימים. כלומר – כל מה שהוא לא אוכל טרי.
תגידו שזה לא הגיוני, ואיך אפשר לבשל בלי המרכיבים האלה – אבל כמו שאמרתי – יצירתיות לוקחת אותנו למקומות נפלאים, וזו אחת הדרכים שלי.
אז מי יצא מהתפריט?
מיונז, צ’ילי, סויה, רטבים (כל הרטבים שתגידו), אבקות מרק ותיבול למיניהן, מוצרי מזון תעשייתיים, סלטים תעשייתיים למיניהם, אוכל מוכן קפוא,
חטיפים – כמעט כל החטיפים אלא אם כן הם טבעיים ובלי תוספות, משקאות קלים,
שום טרי – עד כמה שזה נשמע הזוי (שום טרי בבישול כן משתמשת, אפילו הרבה),
חמוצים ושימורים, בצקים שמנים, עוגיות ומאפים על המדף עם תאריכי תפוגה של כמה שבועות או חודשים,
מוצרים עם מרגרינה, וכל מה שרשימת המרכיבים שלו כוללת מילים אותיות ומספרים שלא מוכרים לנו.
כלומר – אם אנחנו מתחילים להסתכל על המרכיבים של האוכל שאנחנו קונים – יורדים לנו 70% מהמוצרים.

מה כן אפשר? 
פסטה, אורז, קטניות, תפוחי אדמה, קמח (כן..!!), עוגות, עוגיות ומיני מאפים שאני יודעת מה הם מכילים,
המון ירקות ופירות, תבלינים – בהחלט כן,  אבל רק אלה שהם נטו תבלינים, לא תערובות תיבול לא מוכרות עם כל מיני דברים.
גבינות למיניהן ואפילו צהובות ושמנות, קצפת, שמנת, קצת מכל דבר.
ובכן, איך מבשלים?
יצירתיות היא המילה החשובה, כמו שאמרתי, ואפשר להכין אוכל נפלא מחומרים טבעיים וטריים.
זה קשה, זה מאתגר – אבל לגמרי אפשרי.

נמשיך עם העיסוי
לפני 4 שנים זיהיתי שאחד מסוגי כאב הראש שלי מתחיל בגב או בכתפיים ומושך למעלה לכיוון העורף והראש.
החלטתי ללכת לעיסוי אצל מישהי שחברה המליצה עליה.
הסברתי לה בעדינות (למעסה) שאני לא יכולה שנוגעים בי – וזה צריך להיות סופר חלש, סופר עדין, וככה לימדתי אותה מה נכון לי, צמחנו יחד אל התהליך, ובאמת במשך כמה חודשים של עיסוי – הרגשתי שיש שיפור משמעותי בתדירות של המיגרנות. אני משתדלת להגיע לפחות פעם בשבועיים לשחרור ושימור, ואם לא – הגוף כבר מודיע לי – תתקשרי אל חנה ותקבעי…
אני יושבת במשך שנים מול מחשב כחלק מהעבודה, והגוף היה חייב את הטיפול הזה.

עכשיו אני מגיעה לגולת הכותרת – החיים האישיים שלי.
כמעט כולנו חווים לחץ, בעבודה, בבית, בחברה, ובעיקר בחיים האישיים – הזוגיות ומערכות היחסים שלנו עם כל האנשים סביבנו היא בעלת משמעות גדולה מאד לאיכות החיים שלנו.
למדתי שכאבי הראש מתגברים כאשר אני בלחץ, כאשר אני נמצאת במקומות שאני לא רוצה להיות בהם – בכל אספקט שתבחרו,
כאשר אני עושה דברים מתוך רצון לרצות את כולם מסביב, אומרת “כן” לאחרים כאשר אני בעצם אומרת “לא” לעצמי, לצרכים שלי ולרצונות שלי.
אם נלמד לראות את עצמנו תחילה, לראות האם אני באמת במקום בו אני רוצה להיות, ולזוז כאשר אני מזהה שהמקום הזה לא נכון לי,
זה המקום בו אני יכולה לחשוב איך אני עושה שינוי, לוקחת את עצמי למקום נכון יותר וחוסכת לעצמי עוד כאב ראש ועוד כמה משככי כאבים.
במקום הזה – תקשורת טובה ברורה ויעילה יכולה לעשות את העבודה. כדאי לתרגל. זה נשמע כמו חלום לפעמים, וקשה, אבל לגמרי אפשרי.
חשוב לי להשתמש במילים חיוביות בלבד – אבל אני חייבת להגיד את זה ככה – הגוף והנפש שלנו הם לא פח זבל !
(סליחה.. הייתי חייבת להשתמש בביטוי הזה כדי להדגיש עד כמה זה חשוב !)

אני מאחלת לעצמי וגם לכם, להמשיך לבחור נכון, להמשיך לבחור להכניס לגופכם רק דברים טובים ונכונים,
ולהכניס לחייכם רק אנשים טובים שיודעים להעריך ולהוקיר את מי שאתם ואת מה שאתם נותנים, מבלי שישאבו מכם אנרגיות ללא גבול.
לבחור את עצמכם תחילה, להמשיך לתת אבל רק מהשוליים, לעולם לא את המהות !
בחירות טובות ונפלאות לכולנו.

רומא 2016 - אלבום פרטי

רומא 2016 – אלבום פרטי

 

ברכות שמחות ותודות ל@דיגיטליות בעסקים על הדחיפה להקמת הבלוג
וכמובן ל #דיגיטליות_בעסקים #לאומי_עסקים #saloonaschool

 

עוד מהבלוג של דינה פרידמן

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי! אני מזמינה אתכן לקבל הצצה לעולם שלי. מאז ומתמיד ידעתי שיש לי מה להגיד לעולם הזה.  ברגע שנפתח החלון הדיגיטלי והתאפשרה הבמה האינסופית לכתיבה ופרסום - אני כאן. אני יועצת כלכלת המשפחה, מגשרת,...

תגובות

פורסם לפני 5 months
תצוגה מקדימה

הדיגיטל(יות) ואני - סיפור אהבה

איפה את?", שאלה אותי חברת ילדות שמזמן לא פגשתי. "אני? אני כאן, מזתומרת" עניתי לה. מקלידה במהירות את התשובה. בטח שאני כאן, גם היא כאן, אנחנו נפגשות מול המקלדת, החברות שלנו כבר מזמן הפכה לוירטואלית. "צריכות להפגש" היא כותבת...

תצוגה מקדימה

ביום שהתחלתי להקשיב לעצמי

"אני לא מבין איך את מעלה פוסט עם כתיבה כזו, זה לא משהו שאני הייתי מעלה, בטח לא כמו שאת כותבת אותו"... כך כתב לי מישהו בפניה אישית, כתגובה לאחד הפוסטים החדשים שהעליתי בבלוג החדש שלי ב'סלונה'. לפני שאנחנו בכלל מתחילים ורק כדי...

תגובות

פורסם לפני 4 months

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה