הבלוג של דקלה

אשת הדיגטל

נעים להכיר, אני דקלה בת 30 (+10 שנות ניסיון) גרה בפתח תקווה, אמא לליאו המתוק ומתחזקת זוגיות עם א. במקצועי אני מנהלת דיגיטל וטורפת תוכן, אבל זה לא באמת ממלא את לי את הבטן. לכן אני כאן, באתי ללמוד, ליישם ולשתף, אתם מוזמנים לעקוב,... +עוד

נעים להכיר, אני דקלה בת 30 (+10 שנות ניסיון) גרה בפתח תקווה, אמא לליאו המתוק ומתחזקת זוגיות עם א. במקצועי אני מנהלת דיגיטל וטורפת תוכן, אבל זה לא באמת ממלא את לי את הבטן. לכן אני כאן, באתי ללמוד, ליישם ולשתף, אתם מוזמנים לעקוב, יהיה טעיםםםםם

עדכונים:

פוסטים: 11

החל מינואר 2017

סלט שהוא ארוחה שרוצים להרשים, גם בריא וגם טעים אש! מסתבר שיש לי במשפחה אנשים שהפכו את הבישול למקצוע, מארחת הפעם את אמיר ממסעדת דלאל

25/02/2017

אז מסתבר שיש במשפחה שלי אנשים שממש יודעים לבשל ואפילו הפכו את זה למקצוע

שהתחלנו את הקורס #פשוטלבשל  גיליתי שלפחות שלוש מהמשפחה הקרובה שלי עובדים במסעדות שף בתל אביב.­­­­­

ויצאתי לבדוק איך עושים את זה על בסיס קבוע, כי אני אחרי חמש שעות בקורס מרגישה מותשת כאלו בישלתי ל50 איש לפחות, שהאמת היא שבעיקר אכלתי ופחות (הרבה פחות) בישלתי.

עניין אותי לא רק איך הבישול הופך למקצוע, אלא איך הם בגיל צעיר בחרו במקצוע כל כך אינטנסיבי וידעו מה הם רוצים לעשות, כי ממרום גילי אני עדין תוהה מה אני אעשה שאני אהיה גדולה.

אז התחלתי באחת המסעדות האהובות עלי, דלאל בנווה צדק, אמיר הוא השף בפועל של המסעדה. (אמיר אסידון),הוא בן 32 נשוי פלוס שתיים, איש רציני שגילה את האהבה לבישול בצבא, בתור מפקד במוצבים נדחים בצפון לא רצה לתת לחיילים שלו לחיות על הלוף ומצא את עצמו מתקשר לאמא באופן קבוע לשאול איך מכינים משקשוקה ועד ארוחת שישי.

אמיר בפעולה במסעדת דלל

אמיר בפעולה במסעדת דלל

בהמשך הוא אמר שהבין שיש לו תשוקה אמתית לתחום, וניצוץ בעניים , כפי שהוא תיאר את זה אתה לא בוחר במקצוע הזה אלה הוא בוחר בך, יש לו  אש פנימית לעשות וליצור אוכל וזה מה שמוביל אותו כל השנים.

שאלתי אותו על השנים הראשונות ­­­במקצוע, אמיר אמר שצריך  המון אמביציה ושאפתנות, העבודה מטורפת , השעות האינטנסיביות ובתוך זה גם להקים משפחה, השנים הראשונות היו מאוד קשות לדבריו, והטיפ שלו למי שמעוניין בקריירה בתחום זה שבשנים הראשונות חשוב ללמוד הרבה ולבנות את עצמך, ובמיוחד בתחום הניהולי, בכדי להגיע למסעדות שף ולנהל מטבח חייב לדעת לנהל לא רק לבשל.בסופו של דבר, גם מתרגלים לאינטנסיביות של העבודה וזה מאוד משתלם גם ברמת הביטוי העצמי.

 שקדי עגל בגריל פחמים קרם סלק וינגרט חזרת וציר עגל

 הוא מראה לי תמונה של אחת המנות האחרונות שהוא יצר שקדי עגל בגריל פחמים קרם סלק וינגרט חזרת וציר עגל, ניסיתי להבין איך בכלל מגיעים לשילובים כאלה, הוא אמר שהרעיון אף פעם לא מתחיל בתוך המטבח, ההשראה היא מבחוץ, הוא שלף את הסמרטפון והראה לי רשימות של מתכונים שהוא רושם לעצמו בכל הזדמנות

לדבריו עם הזמן אתה יודע מה הטעמים שאתה רוצה ליצור, אתה יודע איך זה יראה ומה הטעם שלה עוד לפני שהתחלת ליצור את המנה, דרך ניסוי וטעיה אתה מגיע לטעמים יותר מזוקקים, יותר טובים, אתה יוצר את הסגנון שלך ואת טביעת האצבע שלך שזה מאוד חשוב בתור שף.

 בדלל בה הוא עובד בשלוש השנים האחרונות הוא אומר שהתפריט משתנה תמיד, יש להם המון שיתופי פעולה, המסעדה חייבת להיות עם יד על הדופק באופן קבוע, ועכשיו הם נערכים לפורים עם תפריט בשרים משובח, אני בטוח אגיע.

פלמידה כבושה, סלט אטריות שועית תיאלנדי פינגר ליים וסורבה תפוחי עץ

בניגוד להרבה שפים הוא מעיד על עצמו שהוא מבשל הרבה בבית, אני מארח הרבה, המון חברים וארוחות שישי משותפות, בבית האוכל פשוט יותר מאשר במסעדה, אבל הוא מנסה לגוון ולחדש גם בבית.  אצל אמא שלו הוא לא מבשל : היא לא נותנת לי להיכנס למטבח (כתבתי על  זה ממש את אחד הפוסטים הקודמים, מסתבר שגם אם אתה מבשל טוב זה לא משתנה אצל אמא מרוקאית)

בקשתי מתכון פשוט שאפשר להכין בבית, שגם אפשר לאלתר אם אין את אחד המרכיבים

אז מתכון לסלט שהוא גם מנה בפני עצמה , סלט של עגבניות  ודג

מצרכים ל4 מנות:

500 גרם פילה דג נקי וחתוך לפרוסות דקות

כוס טחינה לבנה

1 בצל אדום קלוף וחתוך לרצועות

צרור עלי קוסברה שטופים ומופרדים מהגבעול

עגבניה בשלה חתוכה לקוביות

200 גרם תבלין לשוואמה

1 כף אריסה מרוקאית איכותית

1 פלפל צילי טרי קצוץ דק (לא חייב אם  לא אוהבים חריף)

שמן זית

כף מיץ לימון

קורט מלח

סלט עגבניות ודג שווארמה

סלט עגבניות ודג שווארמה

אופן ההכנה

מניחים בקערה את הבצל החתוך , רצועות הדג ותבלין השווארמה ומערבבים היטב

מחממים מחבת היטב על אש גדולה ומכניסים פנימה את התערובת מקפיצים עד שהבצל חרוך והדג מוכן

מערבבים את העגבניות , הצילי והכוסברה בקערה ומתבלים במלח ולימון

על גבי הצלחת מורחים טחינה מניחים את הדג , מעל מפזרים סלט עגבניות חריף , כוסברה ואריסה ומגישים עם לחם חם.

 שווארמת דג

עוד מהבלוג של דקלה

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

פיצה ללא שמרים, עשר דקות עבודה וניחוח אטלקי

מי שמכיר אותי יודע, שבעבר לא הייתי חובבת פיצות ידועה, אך עם השנים זה השתנה אחרי שהכרתי את א' והאמת, שאחרי שטעמתי טעמה של "פיצה אוריגינלית" מה הוא, נשאר לי בפה טעם של עוד.... זו הייתה הפיצה הכי טעימה שאכלתי, סיפור תלוש כמו...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

ציפס ספרדי פריך בתנור בחמש דקות

בבוקר בדרך לעבודה שמעתי את השיר הקסום של מיקה שדה Little Things קצת אופטימיות בדרך לעוד יום עבודה הדברים הקטנים או הרגעים הקטנים שהספקנו או לא הספקנו לאסוף בדרך הדברים הקטנים שרק...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה