הבלוג של דקלה

אשת הדיגטל

נעים להכיר, אני דקלה בת 30 (+10 שנות ניסיון) גרה בפתח תקווה, אמא לליאו המתוק ומתחזקת זוגיות עם א. במקצועי אני מנהלת דיגיטל וטורפת תוכן, אבל זה לא באמת ממלא את לי את הבטן. לכן אני כאן, באתי ללמוד, ליישם ולשתף, אתם מוזמנים לעקוב,... +עוד

נעים להכיר, אני דקלה בת 30 (+10 שנות ניסיון) גרה בפתח תקווה, אמא לליאו המתוק ומתחזקת זוגיות עם א. במקצועי אני מנהלת דיגיטל וטורפת תוכן, אבל זה לא באמת ממלא את לי את הבטן. לכן אני כאן, באתי ללמוד, ליישם ולשתף, אתם מוזמנים לעקוב, יהיה טעיםםםםם

עדכונים:

פוסטים: 11

החל מינואר 2017

איך הלכתי לאיבוד בדרך לנאפולי אבל מצאתי את הפיצה הכי טעימה בעיר . מתכון פשוט להכנת פיצה עם בצק ללא שמרים .

13/02/2017

מי שמכיר אותי יודע, שבעבר לא הייתי חובבת פיצות ידועה, אך עם השנים זה השתנה אחרי שהכרתי את א’

והאמת, שאחרי שטעמתי טעמה של “פיצה אוריגינלית” מה הוא, נשאר לי בפה טעם של עוד….

זו הייתה הפיצה הכי טעימה שאכלתי, סיפור תלוש כמו מהאגדות, עיירה שכוחת אל, בדרך חזרה מאמלפי באיטליה

דרך עוצרת נשימה אך יחד עם זאת לא פשוטה ובעיקר מתישה, ירידות חדות ומפחידות, כביש חד סטרי

ואין אף דרך לדעת אם רכב מגיע מהצד השני, נהגים איטלקיים – שזה כמו הישראלים רק גרוע יותר,

מזג אוויר גשום,  וויז חישב מסלול מחדש אחת לשלוש דקות, הדרך למלון נראית אין סופית ובנוסף גם הייתי בחודש החמישי,

הבטן מקרקרת ובארנק נותרו רק 6 יורו

 בשלב כלשהו של הנסיעה האינסופית, קלטנו  שלט קטן של פיצרייה ומעליו הילה זוהרת (או שזה היה רק הדמיון שלי)

עצרנו בשולי הכביש, נכנסנו למסעדה ריקה לחלוטין,

רק בעל המקום ומאמא איטלקיה שלשה את הבצק, אבל זה היה בהחלט מספיק

בחשש קל הסתכלנו על התפריט, מה נצליח לקנות ב6 יורו מסכנים, אבל מסתבר שהרבה

פיצה משפחתית בעבודת יד, שנכנסה לתנור לבנים פלוס שני בקבוקי שתיה!

לאחר חמש דקות קבלנו פיצה רותחת שיצאה מהתנור , עם רוטב עגבניות ,מוצרלה נוזלת ואולי גם בזליקום ולא, לא דמיינתי, אבל הטעם היה חלום!!!

וכמו כל סוף של סיפור אגדה, בלי תוספות ובלי רעשי רקע, עגבניות, מוצרלה ובזילקום סוף טוב, הכל טוב! מה צריך יותר, א’ היה צריך גם שאני אודה שהוא נהג טוב יותר אבל זה לפוסט אחר.

אז המתכון שלי הוא מתכון פשוט, מעולה בתור ארוחת ערב בלי הכנות מקדמות ועם בצק שמכינים ברגע.

תצפית מדהימה על אמלפי, בדרך לפיצה

תצפית מדהימה על אמלפי, בדרך לפיצה

מצרכים לבצק:
1 ביצה
יוגורט לבן או חצי רוויון
2.5 כוסות קמח תופח
קצת מלח

מצרכים לרוטב:
בצל
תבלין דורות עגבניות ובזילקום
רסק עגבניות
פפריקה
מוצרלה או גבינה צהובה
בזילקום מוסיף המון אבל לא חייב
וכל תוספת אחרת (שיש בבית)
תרסיס שמן לתבנית

אופן הכנה:

1. מערבבים בקערה ביצה, יוגורט, קמח ומלח עד שנוצרת עיסה שניתן ללוש בידיים.

2. מרססים תבנית בתרסיס שמן או משמנים עם חמאה ומרדדים עם מערוך את הבצק שיצרנו על התבנית, אני מרדדת  את הבצק על נייר אפיה ואז מעבירה אותו עם הנייר לתבנית

3. מכינים את רוטב העגבניות: מטגנים בצל, מוספים את התבלינים ואת רסק העגבניות, טועמים ומתקנים טעמים

4. מפזרים על הבצק את רוטב העגבניות  ומעליו את הגבינה שבחרתם ושאר התוספות

5. מכניסים לתנור שחומם מראש בחום 180 מעלות לכ-15 דקות לכל היותר.  מוסיפים בזילקום ושמן זית מעל.

עגבניות, מוצרלה ובזילקום, מה צריך יותר

עגבניות, מוצרלה ובזילקום, מה צריך יותר

עוד מהבלוג של דקלה

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

שווארמה דג עם סלט עגבניות, מנה מרשימה, קלה להכנה ובעיקר טעימה אש!

אז מסתבר שיש במשפחה שלי אנשים שממש יודעים לבשל ואפילו הפכו את זה למקצוע שהתחלנו את הקורס #פשוטלבשל  גיליתי שלפחות שלוש מהמשפחה הקרובה שלי עובדים במסעדות שף בתל אביב.­­­­­ ויצאתי לבדוק איך עושים את זה על בסיס קבוע, כי אני...

תצוגה מקדימה

גם קציצות זה סוג של נחמה

שישי בצהריים, ריח טוב של אוכל מציף את הבית, המטבח מלא סירים אמא אחת עיפה, אני פחות לא משנה אם חזרתי מבית הספר, צבא ואחר כך גם מהאונבריסיטה, הייתי מגיעה ישר לסירים וטועמת...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה